16 Ostatnio edytowany przez van-zizi (2017-10-05 09:49:35)

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Ja miałem podobna sytacje jak ty. Tez rozbierałem sprzęgło w panice a okazało się ze w środku pancerza kilka "włosów" linki strzeliło przez co zrobiła się dłuższa i dupa. Kupiłem nową linke i po sprawie

U mnie stało się to przy przebiegu 10tys tez właśnie w MT 09

SXV 550
MT 09
KTM 690 SMC R :D

17

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Kurde u mnie lineczka ładnie chodzi. Jak by strzeliła to powinna gorzej pracować chociaż troche. Tak mi sie widzi. A miales takie same objawy jak ja?

18

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

U mnie było tak ze nagle na mieście nie mogłem wrzucić jedynki. Podciagnalem sprzęgło i niby było Ok ale jednak jakoś dziwnie się jechało. I jeździłem dalej aż kilka dni później trach i dupa nie ma praktycznie sprzęgła ale linka normalnie była i na oko wszystko było Ok tylko za cholerę nie mogłem wrzucić jedynki. Skoro linka itp w normie to rozebralem sprzęgło a tam wszystko cacy jak nowka. I wtedy ściągnąłem linke i okazało się ze się postrzepiła w pancerzu i przy okazji sam pancerz się uszkodził co w sumie dało taki dziwny efekt. Dałem nowa linke i sprzęgło chodziło jak nowe. Na początku w ogóle nie przyszło mi do głowy że to może być problem z linką. Sprawdź to u siebie. Wyciągnij linke i zobacz czy wszystko z nią i pancerzem jest Ok tutaj przy klamce. Odepnij ja tam na dole i przy klamce i poruszaj zobacz czy to chodzi jak trzeba. Tylko nie wyciągaj jej z motocykla zanim nie kupisz nowej bo będzie ci ją ciężko wsadzić z powrotem na miejsce

SXV 550
MT 09
KTM 690 SMC R :D

19

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Właśnie linke już sprawdzałem. Odpinalem I przy klamkę i przy ciegnie na dole i chodzi bardzo ładnie. Bezz oporów A po przesmarowaniu jak nowa wręcz. Tak ze linke wykluczam. A na sprzegle przy zgaszonym Moto na biegu ciężej jest przepchnac Moto niz na luzie np. Ale się da. Ciężej ale się da.

20

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Rozbieraj to:) powycieraj do sucha, zobacz czy tarcze nie są spalone tz. nie chłoną oleju. Czyli powycieraj i zostaw na ręczniku papierowym, jak będą znaczne plamy od oleju to znaczy że tarcze chłoną olej tym samym są do wyrzucenia. Sprawdź na szkle czy masz proste wszystko.

SD990 --> Ksywa "WYCIEK"

21

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Dzięki za rady. Dziś wymienię olej na motula 7100 i jak nie bedzie poprawy to zamawiam tarcze bo już innej możliwości nie ma. Jedynie zmiana Moto wtedy pomoże :D

22

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Pianina mają chujowe sprzęgła w tych MTkach, moje mt07 po 2tyś km od nowości dostał nowe kompletne sprzęgło aramidowe z EBC :) Niestety cena tych sprzętów nie pozwala na wysoką jakość wszystkich podzespołów.

SD990 --> Ksywa "WYCIEK"

23

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

MAĆKO napisał/a:

Pianina mają chujowe sprzęgła w tych MTkach

Ja swoją zrobiłem 12tyś i sprzedałem z przebiegiem 18tyś i sprzęgło było jak nowe. Jedynie co to zmieniłem tą linke :D Zobaczymy jak teraz sprawdzi się sprzęgło KTMa które traktuje bez litości. Mam nadzieje że się nie rozpadnie od ciągłego strzelania :P

SXV 550
MT 09
KTM 690 SMC R :D

24

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Elo. Wymienilem olej i jest o połowe lepiej. Jakos dziwne mam wrażenie ze jak bym wlał półsyntetyka to by jeszcze lepiej bylo. Ciulowe te sprzegla po prostu sa. Po przesiadce z ktm-a to ciezko bedzie zadowolic linkowym sprzeglem. ;p Co jak co ale hydrauliczne sprzegło robi robote. W każdym razie da sie juz normalnie jezdzic i strzelac ze sprzegła tak ze zagadka rozwiązana. 300V do MT09 nie podchodzi i juz.

25

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

półsyntetyka do tego moto nie wlewaj - musi latać na fulu. Przypalone już pewnie jest więc jak je wymienisz + np. motul 7100 i bedzie to banglać jak trzeba. A kolejna sprawa to nie używaj sprzęgła tak często to zapomnisz że masz z nim problem:P

SD990 --> Ksywa "WYCIEK"

26

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

To kup sobie kit i wymień linkę na hydraulikę.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

27

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

hacker33 napisał/a:

To kup sobie kit i wymień linkę na hydraulikę.

Wgl. taki kit jest wart polecenia?
I pewnie tylko ten z magury wchodzi w gre?
Są jacys użytkownicy zadowoleni? :)

28

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

W DRZ wymieniłem na magurę i rewelka. Działało jak hydrauliczny. Miękko lekko i przyjemnie.
http://i201.photobucket.com/albums/aa202/kevxtx/a_zpspilrtjbw.jpg

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

29

Odp: Sprzęgło problem. Wszystko ok a nie działa jak należy.

Mam taki do sprzedania:D

SD990 --> Ksywa "WYCIEK"