Temat: SMC 690 licznik i odpalanie
Hej. Użyłem opcji "szukaj" aczkolwiek może źle wpisywałem - jeżeli już były takie tematy, to sorry. Dalej się uczę tego motocykla i wolę zapytać ludzi, którzy już coś na ten temat wiedzą, czyli...
SMC 690 rocznik 2009 - pierwsza sprawa to licznik. Słyszałem, właśnie że pierwsze modele były wadliwe i parowały - myślałem, że mnie ten problem nie tyczy, bo przez 3 miesiące nic nie zauważyłem ( jeździłem jak było ciepło ) dzisiaj postanowiłem pośmigać i zdziwienie, zaparowany licznik przy obrotomierzu - nie powiem, bo było już dość chłodniej i różnica temperatur spora. Więc... Jest jakiś sposób na to? Nie widzi mi się kupować nowszego licznika za 700zł, skoro w tym wszystko działa tylko ta cholerna para jest w 2 miejscach a mnie to trochę irytuję - da się ściągnac to szkiełko i spróbować jakoś uszczelnić lepiej niż fabryka, czy jak?
Sprawa druga, odpalanie - o rozrusznikach ktmów różne ploty są, ale mam wydech MIVVa - na zimno pali od strzała, a jak jest już cieplejszy to nieraz musi chwileczkę pokręcić (2 sec ) , a czasami odpala od razu. Słyszałem, że to może być wina mapy, albo że ten typ tak ma ( mam również evo kit 1 ) Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale wolałbym zapytać i nieraz przy odpalaniu zauważę również, że kontrolka akumulatora zapali się na czerwono. A 2 razy już mi się zdarzyło, że jakby licznik się zresetował i coś tam pisało, ale niezbyt zwróciłem uwagę co i później było już ok.
//edit: uprzedzając pytania nigdy mi nie zgasł, a obroty trzymają się pomiędzy 1.5, a 2 ( delikatnie faluje )
Jak były takie tematy, to sorry ale jak mówie - użyłem opcji szukaj, tylko może tez po prostu źle wpisałem. jak jest jakiś stary temat, to prosiłbym o linka, a nie krzyczenie.
Pozdrooo