Temat: Co kupić? 2T czy 4T?
Siema, przywitanie mam za sobą już jak co :)
Mam takie pytanie, ponieważ bardzo interesuje się takimi motocyklami hard enduro/supermoto i kiedyś chciałbym wystartować w jakichś zawodach :) Doświadczenie mam z moto tylko takie że jeździłem w dzieciństwie na rometach i motorynkach xd
Nie wiem czy 250 będzie dla mnie na początek za mocna czy lepiej zaczynać od 125-tki?
Chcę hard enduro do jeżdzenia po lasach ale nie po płaskim, lecz szkolić się w podjazdach pod strome wzniesienia, nie daleko mam także tor zrobiony przez chłopaków którzy śmigają co weekend na hardach. Na utrzymanie motocykla mogę przeznaczyć rocznie jakieś hmm w granicach 4 tyś powiedzmy. Nie wiem czy lepiej kupić 2T CZY 4T, szczerze trochę się obawiam jazdy na 2T z tego względu że słyszałem że bardzo łatwo jest ten silnik zatrzeć bo tam jakoś trzeba ciągle pracować gazem/sprzęgłem czy coś xd oraz słyszałem takie powiedzenie gdzieś że "2T Ci nie wybaczy tego, co wybaczy Ci 4T". Jeżeli chodzi o roczniki to chciałbym coś nowego powiedzmy tak od 2008+ a budżet jaki posiadam to 20 tyś tylko że z tej kwoty muszę jeszcze kupić strój (kask,buty,ochraniacze na kolana, rękawiczki i zbroję)
Aha bo zapomniałem na początku napisać, mam 28 lat jak co, boże a dopiero co była 18-tka...xd