Temat: Ktm LC4 620 1997r problem z wkręcaniem się na obroty
Siemano. Kupiłem kata lc4 620z 97r problem jest strasznie ciężki do zdiagnozowania. Moto zawsze pali od pierwszego kopa i już po odpaleniu słychać czy dobrze chodzi czy nie ponieważ czasami po odpaleniu nie chce się wkręcać na obroty tzn wkręca się płynnie ale łapie max 3/4 obrotów przy czym kopci i strasznie szybko się grzeje olej, świeca po wykręceniu jest czarna jak węgiel. Wkurze sie zostawie go na chwile bądź na dzień przychodze rano jeżdżę i jest wszystko idealnie chodzi jak powinien, świeca kawa z mlekiem i mogę tak jeździć 3dni po czym problem znów wraca. Rozkładam już ręce, moduły jak i zapłony zostały przekładane i problem ciągle ten sam, silnik jest po remoncie wszystko jest jak nowe w dalszym ciągu, rozrząd sprawdzony, rozebrany i ustawiony jest idealnie tak jak powinien książkowo, zapłon również pokrywa się z kropką na magnecie. Przekładałem gaźnik i bez zmian. Może wina leży w magnecie? Nic się nie zaciera, w oleju nie znalazłem żadnych opiłków. Na wałku rozrządu ściągałem nawet ten automatyczny dekompresator i manualny w pokrywie i problem ciągle ten sam. Jakieś pomysły ?