Temat: KTM EXC 360 2T Supermoto
Witam
Przejrzałem forum i nigdzie nie rzucił mi się w oczy żaden wątek o ktm 360 w supermoto więc postanowiłem podzielić się swoimi pomysłami, postępami z prac jak i wysłuchać wasze pomysły co do mojego projektu, a więc ...
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem ktm exc 360 2t z 2000 może troche o nim ... kupiłem ją jakoś w grudniu , z zamiarem zrobienia na supermoto. Właściciel zaparcie twierdził że to wersja sx 380, lecz później wyszło co inne ... ktm pod bakiem posiadał 2 kable do zasilania oświetlenia które miały ucięte końcówki i zaizolowane. Na kierownicy był przełącznik do gaszenie, połączony ze światłami a kabel od nich oczywiście też gdzieś w połowie drogi robił się o połowę cieńszy i z 5-6 kabli które wychodziły z przełącznika przy silniku były już tylko 2. Sprzęgło w 360 jest na linkę (tak jak u mnie) a w 380 już hydrauliczne.
Ogólnie ktm był w niezłym stanie , wszystkie plastiki całe nie klejone, odpalał z pierwszego z tym że przez złą regulacje gaźnika i grzebanie przy zaworze wydechowym nie jechał praktycznie wogóle , nie chciał wejść w rezo...Prowadzi się prosto nie znosi go nigdzie, śmiało może puścić kierownice.
Na dole postaram się wstawić zdjęcia z kupna i jakieś aktualne.
Przebieg prac na przyszłość to :
Wstępnie: rama, półeczki, stopki, sprężyna z amora tył, może kopka i zmiany biegów (ale nie wiem czy nie będzie tego za dużo) - na czerwony
Wachacz kiera na czarny
Kupić kółka SM
Zacisk tył (regeneracja)
Nowe klocki przód tył
Przewody hamulcowe stalowy oplot (najlepiej czerwone pod kolor)
Lampa przód z ktm exc
Jakaś na tył (jeszcze nie wiem jaka)
Błotnik przód SM
Subframe z plastikami z sx125 bądź exc125
Wstępnie to by było chyba na tyle :)
Zdjęcia z kupna aktualne podrzucę jakoś na dniach