Temat: Czas na SM - kilka konkretnych pytań
Witajcie,
po długim zbieraniu $ na moto przyszedł czas na zakup.
Z kupnem mi się nie spieszy bardzo, z racji tego że pogoda już nie taka, aczkolwiek na wiosnę musowo chce wyjechać na drogę także w zimie jak najbardziej chciałbym kupić ewentualnie nawet teraz jeśli się coś trafi.
Chciałbym kupić moto od rocznika 2005 w górę(najlepiej jak najmłodsze), do codziennej jazdy, żeby nie trzeba było corocznie robić remontu, a i dobrze jakby można było polatać ze 2 sezony, tak żeby się nie znudził strasznie.
Budżet jaki zakładam to max 14k -15k. Roczne przebiegi? hmmm... Myślę, że max 4- 5 tys. km. Głównie jazda po asfalcie, ale nie ukrywam chciałbym spróbować sił na szutrach, leśnych ścieżkach itp (żaden trudny teren).
Po długim szukaniu i studiowaniu forum wybrałem swoje typy, a mianowicie:
1. Yamaha WR 250X
2. Suzuki DRZ 400 SM/E ->SM
3. KTM 625 SMC
I teraz pytanie do was czy coś ominąłem? Są jeszcze jakieś inne motorki, które by się wstrzeliwały w moje kryteria?
Byłbym wdzięczny jakbyście mogli przybliżyć mi plusy oraz minusy wybranych modeli względem pozostałych.
Z tego co mi się udało ustalić to chyba najbardziej bezobsługowa będzie Yamaszka, natomiast KTM wręcz przeciwnie ze względu na jego rocznik i oblatane już kilometry, no ale mogę się mylić.
Dlatego prośba, piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie wszystko co wiecie i jak uważacie:)
Aha, jeśli ktoś miałby na sprzedaż któryś z wymienionych wyżej modeli to myślę, że moglibyśmy się dogadać:) Tylko zaznaczam, że chce kupić moto pewne bez żadnego druciarstwa.
Pozdrawiam wszystkich