1

Temat: [K] Koła SM, hebel do SM, licznik, lustra

Czesc

biorca: WR450F 2004 rok, robiony na SM, homo juz jest bo ma byc legalnie ulicznie (w miare)

1. poszukuje kol oska 20/22, najchetniej przygarne excele (czarne) na talonach (czerwonych), seria rozmiar na tyl to 4.25 i tutaj pierwsze pytanie, czy jak zapodam 5.5 i wrzuce kapcia 150 to lancuch mocno bedzie zjadal opone? jak tak to z dystansami pewno kombinowac? ktos cos tutaj sie tak bawil? pytanie laika bo nie mam doswiadczenia, czy to dobry zabieg, jaki koszt dystansow itp.
z kolami najfaniej jakby byly tez kapcie :) najmilej widziane michaly pilot powery zwykle (NIE 2ct), jako ze street legal to wszysstkie slicki odpadaja, a jesli bez kapci to
1.5 punkt :) kapcie michaly pilot powery NIE 2 ct, zarowno 120 jak i chyba najtrafniej 150, jednak rozmiar uzalezniony moze byc od kolek ktore poszukuje :)

2. pytanie, czy da sie zrobic konwersje na oske 25mm? czy to duzo roboty zabawy eurogąbek? Bo wtedy troche wieksze mozliwosci mi sie robia ogolnie :)

3. hebel komplet na przod rzecz jasna :) czyli tarcza (najlepiej 320, bez rantow, prosta), adapter, zacisk (przynajmniej 4 tloczki?), przewod, klamka, pompa (najmilej radialna), rowniez mile widziany czujnik stopu, czyli wszystko co potrzeba w zasadzie do sprawnego hamowania :)

4. chetnie przygarne licznik jakis, co by zliczalo km oraz predkosc pokazywalo, najfaniej ori, jednak nie wiem czy to spasuje z tym sprzetem (chodzi o rocznik bo elektronika sie tam pojawila chyba troche pozniej), jesli nie to cos innego co bedzie gralo stosunkowo p&p

5. lusterka, najfaniej male, nieinwazyjne, bo obecne kulfony sa dosc smieszne ktore mam i chetnie je zmienie na cos mniejszego, cos pod kierownica, co nie tylko jest 'bo powinno' ale tez sie sprawdza w ruchu ulicznym

jak widac kompletuje graty, jesli ktos ma jakies sugestie badz uwagi to smialo pisac, chetnie sie dowiem, zeby czegos nie pokielbasic :) bo raczkuje w temacie ;)

2

Odp: [K] Koła SM, hebel do SM, licznik, lustra

raq napisał/a:

czy jak zapodam 5.5 i wrzuce kapcia 150 to lancuch mocno bedzie zjadal opone?

nie, będzie zjadał obręcz :)

3

bomber napisał/a:
raq napisał/a:

czy jak zapodam 5.5 i wrzuce kapcia 150 to lancuch mocno bedzie zjadal opone?

nie, będzie zjadał obręcz :)

heh :) nie no ale serio, dystanse nie dadza rady ani nic? pytam teraz powaznie, bo na allegro osoba sprzedaje komplet kolek 5.5 i miala to w YZ z dystansami tak jak mi napisala, to w YZ jest roznica w wahaczu odnosnie do WR? wiem ze szly inne rozmiary kolek ale zeby wahacz inny?

4 Ostatnio edytowany przez bomber (2015-06-23 19:50:28)

raq napisał/a:

heh :) nie no ale serio, dystanse nie dadza rady ani nic? pytam teraz powaznie, bo na allegro osoba sprzedaje komplet kolek 5.5 i miala to w YZ z dystansami tak jak mi napisala, to w YZ jest roznica w wahaczu odnosnie do WR? wiem ze szly inne rozmiary kolek ale zeby wahacz inny?

serio serio,
możesz sobie zamontować takie cudo na wahaczu, żeby łańcuch za bardzo nie wariował
PunBB bbcode test

co do wahacza to Ci nie podpowiem,
na oryginalnym wahaczu WR przy obręczy 5.0 i oponie 160 jest już naprawdę ciasno

5 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2015-06-23 19:55:21)

Koła pasują z YZ/ WR po 2001 roku każde- na seryjnych ośkach. Z talonami będzie dużo więcej zabawy- inne dystanse.
opona powyżej 150 będzie atakowana przez łańcuch. tak samo z przodu 120 będzie ocierała o lagi- przy skokach/ stopalach

Przeróbka na 25mm to zmiana osiek, dystansów- rzeźba w g....

Oryginalny licznik tylko z oryginalną przednią piasta z WR... w innym wypadku tylko rowerowy...

a tu kompatybilność tylnego wahacza:
[url]http://www.boats.net/parts/detail/yamaha/Y-5UN-22110-00-00.html[/url]

Pozdrawiam,
Piotrek

6

mam slizg lancucha
i beringera złotego 4tłoczki + pompa + 3 komplety klocków

698 672 sto jeden

sprzedam części
EXC 520 /  LC4 620 - całe na części - koła enduro - koła KTM DUKE SM
DRZ 400 - części zawieszanie, elektryka, air box, sprzęgła, elementy silnika