Temat: Supermoto - wybór - wymagania
Po raz kolejny witam wszystkich na forum !
Przeglądam różne tematy w różnych działach :"pierwsze super moto" "super moto do 14k" i wiele innych.
Zanim zadam jakiekolwiek pytanie może powiem tak:
175cm wzrostu 80kg wagi Prawko kat A posiadam.
latam na GSXr 750 juz 3 sezony dla tego też nie chciałbym sie pakować w jakieś SM 250cm raczej w coś większego, wiem ze to zupełnie inna jazda ale nie chciałbym zmieniać sprzęta co chwile.
Szukam motocykla na miasto: codzienną jazdę +dużo gumowania ^^ (ważne koszty eksploatacji parę stówek czy tam tysiak to nie aż takie duże koszty ale jak czytam o remontach za 3-5 i więcej tyś to mi oczy wychodzą) + jazda na torze kilka razy do roku(zależy mi bardzo na tym), jeżeli była by możliwość to z chęcią przyjął bym coś co można po zmianie kół zabrać w teren ale nie jest to w cale koniecznie raczej to już poboczne wymaganie ,
jeśli chodzi o max dystanse to ok 120km w 1 stronę - prędkość którą chciałbym osiągać km 130km/h
ile km będę robił w sezonie? sam nie wiem ciężko mi to policzyć liczmy w porywach 6-7tyś km
czy wgle jest możliwość połączenia tych wszystkich wymagań z jakąś nie ogromną masą motocykla (180km to juz trochę dużo)
Z tego co widzę to większość tematów odnośnie poszukiwania sprzęta ma konkretne wymaganie zabierania go w teren (wtedy koszty eksploatacji znacznie rosną) dla tego mój temat jest trochę inny niż większość na forum.
dosyć dobrze się prezentuje XT660X ale z tego co czytam straszna krowa (180kg) + zamuła jednak,
chciałbym dowiedzieć się co polecicie i czy moje myśli odnośnie SM runą w gruzach czy je jednak podbudujecie
górna granica finansowa póki co postawiona jest na 14tyś zł