1

Temat: jakie zawory stalowe czy tytanowe honda crf 450r

Witam wszystkich mam pytanko robię  mały remont w hondzie crf 450r z 2004r i nie wiem  jakie zawory ssące zakupić czy stalowe czy tytanowe mechanik doradza mi tytanowe a wy jak mówicie jakie lepsze za pomoc z góry bardzo dziękuje.

2

Odp: jakie zawory stalowe czy tytanowe honda crf 450r

Z jakiego względu lepsze ?

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

3 Ostatnio edytowany przez karol128 (2014-11-03 21:22:53)

Ja do swojej wybrałem tytany bo:
1. Nie lobię hamowania silnikiem które na stalówkach się ponoć zwiększa.
2. Niby trochę lepiej się wkręca na tytanach.
3. Głowica mniej dostaje po dupie
4. Nie trzeba nowych sprężyn
5. A co se będę żałował:)

Wiem, że sporo osób lata na stalówkach i też spisują się w crf. Niby żadziej trzeba regulować ale u mnie na razie też luz się nie zmniejsza.

A i zdaje się w crf tytanowe są tylko ssące.

4

dziękuje bardzo czy proxa tytanowe będą dobre czy ktoś radzi innej firmy

5

Od chyba 2004 czy 2005 wrócili do stalowych wydechowych.
Oryginał w PL strasznie drogie.

CRF450R

6

Ile kosztują  w pl oryginalne zawory do Crf (wydechowe + doloty)?

7 Ostatnio edytowany przez metys (2014-11-05 22:20:47)

a ile tytanu jest w tych zaworach proxa? Całe tytanowe chyba nie są, tylko stal powlekana ultra cieniutką warstwą tytanu. Mylę się?

rmz 250
gas gas txt 250

8

W zaworach tytanowych jest zdecydowana większość tytanu. Powłoki to oddzielny szeroki temat.
master_be są też zawory bimetaliczne, gdzie część zawory jest stopem stalowym, a część tytanowym.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

9

Zawór jest tytanowy i pokryty powierzchniowo, a nie odwrotnie. Tytan jest dosyć miękkim materiałem i pokrywa się go w odpowiednich miejscach (PVD, CVD, DLC lub inna metoda). Dlatego nie należy dotykać zaworów gołymi rękami (mogą powstać wżery na tych powłokach), ale za to oszczędność wagi do 45% może zrekompensować dziurę w budżecie i problemy z obchodzeniem się z takim typem zaworów.

10

Na temat samych zaworów się rzeczowo nie wypowiem ponadto ze do amatorki wsadził bym stal a przy profesjonalnym uzytkowaniu tytan.

Jakkolwiek byś nie wybrał zapraszam do siebie, postaram się dla ludków z forum o jakieś fajne  ceny ;)

Części silnikowe, odzież motocyklowa oraz akcesoria jeżeli czegoś potrzebujesz napisz do nas ! sklep@RRmoto.pl

4SR SIDI ALPINESTARS NOLAN LS2 X-LITE MOTUL IPONE SBS NISSIN AXO FLY PROGRIP