Temat: łańcuch ogniwo 520
Ma ktoś może walające się po garażu jedno ogniwo od łańcucha 520 wewnętrzne? Tzn nie to co spinka tylko to co w środku. Albo może ma ktoś stary łańcuch albo skraca sobie? Przyjadę z diaksem i wytnę jedno oczko :)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » łańcuch ogniwo 520
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ma ktoś może walające się po garażu jedno ogniwo od łańcucha 520 wewnętrzne? Tzn nie to co spinka tylko to co w środku. Albo może ma ktoś stary łańcuch albo skraca sobie? Przyjadę z diaksem i wytnę jedno oczko :)
a jakiej firmy łańcuch i jaki ty oring xring?
Did xring ale nie ma znaczenia oring też może być. Inny niż did pewnie też :)
Nie nada się każdy bo mają różne średnice dziury. Powinienem mieć takie ogniwo z łańcucha cz lub rk. Jak nie znajdzie się nikt z wawy to mogę ci wysłać jak zapłacisz za przesyłkę.
Nic tych rzeczy. Modele łańcuchów różnią się średnicą sworzni i innymi wymiarami, które zwykle uniemożliwiają zaadoptowanie zapinki czy ogniwa innego modelu.
Ja chyba mam :-) tel znasz
O, to czegoś się nauczyłem. Na pewno X-ring, chociaż mam zapinki obok siebie do obydwu łańcuchów (X-ring i O-ring) i na pierwszy rzut oka niczym się nie różnią. Chociaż jednak nie próbowałem zakładać jednej do drugiego :)
Hermes, odezwę się bo mam najbliżej do Ciebie, jak się nie uda to dam znać, dzięki za pomoc! :)
hej z mojej obserwacji, zapinka - zasuwka jest taka sama (jak komuś się wyciera od ślizgu to warto kupić od bezo-ringowego łańcucha- czasem jest o polowe tańsza). ogniwo wewnętrzne tak jak poprzednicy maja juz rożne wymiary - średnice, długość sworznia, szerokość kołnierze na oringi. Na łańcuchu maki did musi być podany model, jeśli dobrze pamiętam na jednym jest wybite DID na następnym 520.... i tu masz oznaczenie modelu.
Jak będziesz miał model pisz priv powinienem mieć. pozdrawiam
Niestety ale się mylisz zapinka nawet w obręcie jednego producenta może nie pasować np. za gruby sworzeń. Przekonałem się o tym na własnej skórze. Zakładanie zapinki od bezoringowca to też głupota i proszenie się o kłopoty - a kartery drogie.
Mam did 520 mxv. Już wiem że podobno takiego nie ma, ale ja mam :)
Zapinka od vx2 wydaje się pasować. Na pewno x-ringowy.
Powoli się łamie czy nie kupić nowego łańcucha, ale ten jest świeży a muszę go przedłużyć o całe jedno oczko :)
kolejna aktualizacja, teoretycznie wg internetu pasuje DID VT lub VT-2, podobno nazwa MXV jest dla oryginalnych łańcuchów w CRF, a wg DID jest to VT-2. Zatem czy ktoś posiada takie ogniwo? :)
Ewentualnie czy ktoś poleci mi dobry łańcuch w rozsądnej cenie - powiedzmy do 200zł?
mam DID 520MX w miodnym stanie i kilka zapinek VT2. Jak chcesz dobrą kiete do 200zł to dzwoń do moto parts polska. Łańcuchy RK w dobrych cenach
Mam nówkę ogniwo VT2 pozostałe po skróceniu łańcucha, jak jesteś zainteresowany, to czekam na PW.
A ile ogniw chcesz ten łańcuch? bo ja mam taki po husabergu, praktycznie nówka.
Toivias wysłałem Ci priw.
Metys - mx z tego co wiem to bez uszczelnień a ja mam x-ringi
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » łańcuch ogniwo 520
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 82 zapytań