1

Temat: łańcuch ogniwo 520

Ma ktoś może walające się po garażu jedno ogniwo od łańcucha 520 wewnętrzne?  Tzn nie to co spinka tylko to co w środku.  Albo może ma ktoś stary łańcuch albo skraca sobie? Przyjadę z diaksem i wytnę jedno oczko :)

wzium?

2

Odp: łańcuch ogniwo 520

a jakiej firmy łańcuch i jaki ty oring xring?

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

3

Did xring ale nie ma znaczenia oring też może być. Inny niż did pewnie też :)

wzium?

4

Nie nada się każdy bo mają różne średnice dziury. Powinienem mieć takie ogniwo z łańcucha cz lub rk. Jak nie znajdzie się nikt z wawy to mogę ci wysłać jak zapłacisz za przesyłkę.

5

Nic tych rzeczy. Modele łańcuchów różnią się średnicą sworzni i innymi wymiarami, które zwykle uniemożliwiają zaadoptowanie zapinki czy ogniwa innego modelu.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

6

Ja chyba mam :-) tel znasz

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

7

O, to czegoś się nauczyłem. Na pewno X-ring, chociaż mam zapinki obok siebie do obydwu łańcuchów (X-ring i O-ring) i na pierwszy rzut oka niczym się nie różnią. Chociaż jednak nie próbowałem zakładać jednej do drugiego :)
Hermes, odezwę się bo mam najbliżej do Ciebie, jak się nie uda to dam znać, dzięki za pomoc! :)

wzium?

8

hej z mojej obserwacji, zapinka - zasuwka jest taka sama (jak komuś się wyciera od ślizgu to warto kupić od bezo-ringowego łańcucha- czasem jest o polowe tańsza). ogniwo wewnętrzne tak jak poprzednicy maja juz rożne wymiary - średnice, długość sworznia, szerokość kołnierze na oringi. Na łańcuchu maki did musi być podany model, jeśli dobrze pamiętam na jednym jest wybite DID na następnym 520.... i tu masz oznaczenie modelu.

9 Ostatnio edytowany przez borysmoto (2014-10-27 18:02:12)

Jak będziesz miał model pisz priv powinienem mieć. pozdrawiam

10

Niestety ale się mylisz zapinka nawet w obręcie jednego producenta może nie pasować np. za gruby sworzeń. Przekonałem się o tym na własnej skórze. Zakładanie zapinki od bezoringowca to też głupota i proszenie się o kłopoty - a kartery drogie.

11

Mam did 520 mxv. Już wiem że podobno takiego nie ma, ale ja mam :)
Zapinka od vx2 wydaje się pasować. Na pewno x-ringowy.
Powoli się łamie czy nie kupić nowego łańcucha, ale ten jest świeży a muszę go przedłużyć o całe jedno oczko :)

wzium?

12

kolejna aktualizacja, teoretycznie wg internetu pasuje DID VT lub VT-2, podobno nazwa MXV jest dla oryginalnych łańcuchów w CRF, a wg DID jest to VT-2. Zatem czy ktoś posiada takie ogniwo? :)

Ewentualnie czy ktoś poleci mi dobry łańcuch w rozsądnej cenie - powiedzmy do 200zł?

wzium?

13

mam DID 520MX w miodnym stanie i kilka zapinek VT2. Jak chcesz dobrą kiete do 200zł to dzwoń do moto parts polska. Łańcuchy RK w dobrych cenach

rmz 250
gas gas txt 250

14 Ostatnio edytowany przez toivias (2014-10-29 23:18:20)

Mam nówkę ogniwo VT2 pozostałe po skróceniu łańcucha, jak jesteś zainteresowany, to czekam na PW.
A ile ogniw chcesz ten łańcuch? bo ja mam taki po husabergu, praktycznie nówka.

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

15

Toivias wysłałem Ci priw.
Metys - mx z tego co wiem to bez uszczelnień a ja mam x-ringi

wzium?