Temat: Silnik do przekładki
Poszukuję silnika na przekładkę, pojemność 450-600, niestety nie mam gdzie sprawdzić jaki będzie pasował więc pytam tu (chyba dobry dział ?? :) ) od razu powiem, że mam możliwość ingerencji w ramę ale nie będę ukrywał, że wolał bym jak najmniej zmieniać, to może do rzeczy
jak wyżej wspomniałem interesuje mnie pojemność od 450ccm do 600ccm, najlepiej z zębatką po lewej stronie ale najważniejsze to wysokość cylindra razem z głowicą najlepiej żeby nie przekraczała 30cm od osi wału, obecnie wymiary to 14cm od osi zębatki do osi wału oraz 30cm od osi wału do najwyższego pkt pokrywy zaworów, ogranicza mnie zbiornik paliwa ale jeżeli nie uda się nic dopasować to i on może zostać zmieniony.
najlepiej gdyby cena nie przekroczyła 2500zł za kompletny silnik z zapłonem i gaźnikiem, no i oczywiście dobrze gdyby był w miarę mało awaryjny i z dostępem do części.
ps. motocykl nie jest żadną znaną marką to zwykły chinol ale konstrukcja ramy i zawieszenie są dość solidnie wykonane (inaczej bym się na niego nie zdecydował), i od początku szukałem taniego moto, które będzie się nadawało do modyfikacji... taki już ze mnie majsterkowicz :P
Liczę na waszą pomoc.