1

Temat: LC4 640 Wrocław

Cześć!

Wpadł mi przez przypadek LC4 do kupienia pod Wrocławiem.

[url]http://allegro.pl/ktm-640-lc4-i4412073269.html[/url]

Oglądałem go na żywo i z punktu widzenia laika wszystko prócz krzywej półki jest okej. Pali, jeździ, nie dymi, silnik w jednym kolorze, przebieg wydaje się być realny (5 tys mil). Co jest śmieszne to, że blachy niemieckie a licznik w milach.

Doradzicie na co zwrócić uwagę jak z mechanikiem nie da się dograć terminu żeby go obejrzał? ;|

Sorry za głupi temat ale jestem załamany dogadywaniem zabieganego mechanika z zabieganym sprzedającym i przestawienie codziennych obowiązków do góry nogami co i tak nie daje żadnego efektu.

Pzdr!

2

Odp: LC4 640 Wrocław

Na pewno nie jest to 2006 rok, LC4rki 640stki od 2005 wychodziły na czarnej ramie, miały inny wahacz z tyłu, byly na podwojnych wydechach przez co rownież mialy inny zadupek, siedzenie bylo otwierane juz na linke a odkręcane śrubką, i przednia lampa razem z czachą rownież były inne, co do licznika to mozesz sobie w nim przestawic z mil na kilometry, wg mnie to składak i cena zaporowa jak na moto do zarejestrowania

3

Tak jak kabat pisze, jakiś składak. Daj sobie spokój z czymś takim, masz na forum LC4 660 do kupienia , co prawda nieco droższa , ale wydaje mi się , że lepiej dołożyć i mieć moto z nomrlanymi papierami.

[url]http://forum.supermoto.pl/topic29197-sktm-660-smc-2005.html[/url]

KTM 625 SMC

4

Dzięki wielkie za rozjaśnienie sytuacji, dużo mi ułatwiliście!

Generalnie co do ceny to jest do sprzedania aktualnie za 8500 zł. Ta cena trochę słodzi sytuację czy nadal za dużo dziwactw w tej sztuce?

5

Na logikę, chciałbyś kupić motocykl , który nie został wyprodukowany w tym roku , w jakim wspazuje sprzedający ?
Może to świadczyć o tym , że np. może być on kradziony albo miał jakiegoś dzwona i rama była zmieniana.

Ja osobiscie bym sobie odpuścił sobie takie kombinacje.

KTM 625 SMC

6

Ciężko mi racjonalnie myśleć jak stary sprzęt sprzedany i trzeba puszką podróżować. Dzięki, że mnie sprowadziliście na ziemię. Szukam - zbieram na coś lepszego !

7

Patrix napisał/a:

Dzięki wielkie za rozjaśnienie sytuacji, dużo mi ułatwiliście!

Generalnie co do ceny to jest do sprzedania aktualnie za 8500 zł. Ta cena trochę słodzi sytuację czy nadal za dużo dziwactw w tej sztuce?

Tak się składa, że podlinkowana 660 smc to mój sprzęt więc się trochę wypowiem bo sam miałem parę motocykli i wiem jak wyglądają poszukiwania oraz kupno :)

Musisz sobie sam odpowiedzieć na to pytanie, bo to Ty wykładasz pieniądze na ten motocykl i to Ty nim będziesz później jeździł oraz lał paliwo lub płacił za warsztaty. Chłopaki ocenili Ci motocykl tylko po zdjęciach, musisz liczyć się też z tym co faktycznie zastaniesz na miejscu oraz sprawdzić w jakiej kondycji jest silnik.

Jedni lubią jeździć mało pewnym, tanim sprzętem bo są np. mechanikami lub kręcą się wokół komina i nawet jak coś się mocno posypie to zrobią sobie to po kosztach za części i o transport po awarii też się nie boja. To jeszcze rozumiem, oszczędzają realnie, bo potem nie tracą pieniędzy na warsztaty.

Niektórych nie zraża również jazda z trefnymi papierami bo np. nie zatrzymują się do kontroli bo dodatkowo i tak nie mają prawa jazdy :)

Inni znów mają gdzieś czy motocykl składa się z tego co powinien i nawet składak z paru motocykli wróżący bogatą przeszłość jeśli chodzi o wypadki ich nie odstrasza. Liczy się tylko niska cena i aby jeździł. Potem trochę gorzej z odsprzedażą takiego sprzętu i ew. awaryjnością jeśli technicznie motocykl jest w takim stanie jak wygląda.

Często takie motocykle więcej stoją rozebrane niż jeżdżą i np. na lokalnej grupie widzę zaproszenia do wyjazdu na miasto wieczorem a z 10 osób 4-5 odpisuje, że coś się sypnęło wczoraj i nie jeżdżą, w najlepszym przypadku, jak ktoś ma dostęp do części, przez tydzień.

Sam wiesz najlepiej ile masz pieniędzy i czym chcesz jeździć. Jedź, posłuchaj silnika, popatrz na moto, jak się nie znasz to weź kogoś kto się zna na silnikach KTM tak jak ja zrobiłem i będziesz miał sprawę sporo łatwiejszą.

KTM 660 SMC 2005 <--- Sprzedam lub zamienię na SV1000N

8 Ostatnio edytowany przez Patrix (2014-07-23 15:00:05)

Doskonale to podsumowałeś.

Nie znam się na mechanice i wymagam, że sprzęt będzie zdecydowanie do jazdy. Jednocześnie nie chcę się uwiązać i sprzedawać go potem przez 2 lata, bo nie zgadzają się papiery lub jeszcze jakieś mankamenty których nie da się odwrócić.

Wstrzymam się i dozbieram do tego co bym na prawdę chciał. Nawet gdybym kupił silnikowo padake ale jak wszystko z papierami się zgadza to lepsza sytuacja niż jak się kupi papierową rzeźbę, bo to nie do odwrócenia sytuacja. Właściwie cały czas zbierałem budżet i nawet nie szukałem moto. Zacząłem się mocno zastanawiać przez tą sytuację, że gość chce oddać za 8tys ale zdecydowanie wracam do wcześniejszego planu. Wcześniej wychodziłem z tego samego założenia i się jeszcze nie poślizgnąłem więc nie będę eksperymentował.