Temat: Ciemny olej hamulcowy?
Gdy kupiłem był jasny teraz jest prawie czarny, ma przejechane 5k i tylko z tylnym się tak stało
Czy należy go wymienić?
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Ciemny olej hamulcowy?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Gdy kupiłem był jasny teraz jest prawie czarny, ma przejechane 5k i tylko z tylnym się tak stało
Czy należy go wymienić?
Ja bym wymienił. Koszt nie wielki a jednak hamulce rzecz ważna :-D
~ thx olaf
żecz
Słownik też sie przydaje :D
To co , tylko tylnego używasz?
Nawet było by wskazane wymienić ten płyn. W ogóle coś tu jest nie tak, to nie jest normalny objaw, płyn hamulcowy i po 50tyś km pozostaje jasno żółty.
chyba że zbiorniczek nie dokręcony (nakrętka) i płyn nabrał wilgoci z zewnątrz
Mi się coś tak świta, że płyn zmienia kolor na ciemniejszy jak się nażłopie wilgoci.
Ja też miałem ciemny płyn hamulcowy w tylnym zacisku.Wydaje mi się że gumka w zbiorniczku wyrównawczym była źle się przyssała albo po przpaleniu przewodu pompka-płyn nabrało to wszystko wilgoci :D
być może to wina częstego traktowania kercherem, jaki olej polecanie i jak się wymienia, bo jeszcze tego nie robiłem ;P
Ciężko będzie olejem hamować. Jak tego nie robiłeś to lepiej daj komuś do zrobienia, bo łatwo zapowietrzyć układi potem hamulców brak
Pw
plyn jest szary- metaliczny ( nieprzezroczysty) ? czy tylko ciemny zolty-przezroczysty? w pierwszej opcji to zluszczone amelinium. w drugim to wilgoc w plynie hamulcowym.
plyn jest szary- metaliczny ( nieprzezroczysty) ? czy tylko ciemny zolty-przezroczysty? w pierwszej opcji to zluszczone amelinium. w drugim to wilgoc w plynie hamulcowym.
Mally bazując na Twojej wypowiedzi, to ja mam zawilgocony, czy to jest przyczyną że któregoś razu po dość ostrym traktowaniu hamulca klamka zrobiła mi się miekka ?
czy to jest przyczyną że któregoś razu po dość ostrym traktowaniu hamulca klamka zrobiła mi się miekka ?
możliwe, zmień jak nie lubisz niespodzianek i hamowania piętami.
Woda ma nizsza temperature wrzenia niz plyn hamulcowy, wiec mozliwe, ze zagotowales plyn i wytracila sie scisliwa para wodna.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Ciemny olej hamulcowy?
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 79 zapytań