Temat: podwyższenie wolnych obr husqvarna 570 smr
witam!
mam dość małe wolne obroty że moto potrafi mi czasem zgasnąć, śrubę regulacyjną trzeba wykręcać czy wkręcać żeby podnieść? licze na porady
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » podwyższenie wolnych obr husqvarna 570 smr
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
witam!
mam dość małe wolne obroty że moto potrafi mi czasem zgasnąć, śrubę regulacyjną trzeba wykręcać czy wkręcać żeby podnieść? licze na porady
Wkręcać.
po 1/4 obrotu ? ta regulacja chyba tak od razu nie reaguje co ?
u mnie odrazu, mozesz dać gazu i puscic zeby gaźnik przyjął aktualizacje. Jak Ci słabo reaguje to możesz mieć juz przepustnice w miejscu gdzie podnosi ja srubka wyrobiona (chyba ze w Twoim gaźniku jest inaczej)
po 1/4 obrotu żadnej poprawy raczej, po odpaleniu jak i sie nagrzeje to sam nie trzyma wolnych obr tylko muli i gaśnie. kręcić dalej aż będzie lepszy efekt? kręcenie tej śruby nie spowoduje jakiejs awarii ?
Najwyżej bedziesz miał za wysokie niskie obroty. Jak bedziesz kręcił z głową to nic nie zapsujesz.
Kręceniem samą śrubą (pokrętłem) odpowiadającym za usytuowanie przepustnicy niczego nie uszkodzisz.
Pod warunkiem, że rozmiar dysz i skład mieszanki jest już dobrze ustawiony. Jeśli jest ustawiony źle, ty sobie pokręcisz regulacją obrotów i wypali się np. dziura w tłoku to możesz dojść do fałszywych wniosków.
Majster on ma w Husce 1,5k przebiegu, gaźnik najprawdopodobniej nigdy nie otwierany, więc dysze są na bank odpowiednie.
No to gitara.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husqvarna » podwyższenie wolnych obr husqvarna 570 smr
Wygenerowano w 0.051 sekund, wykonano 77 zapytań