1

Temat: podwyższenie wolnych obr husqvarna 570 smr

witam!

mam dość małe wolne obroty że moto potrafi mi czasem zgasnąć, śrubę regulacyjną trzeba wykręcać czy wkręcać żeby podnieść? licze na porady

Husqa smr 570

2

Odp: podwyższenie wolnych obr husqvarna 570 smr

Wkręcać.

KXF 250 '14

3

po 1/4 obrotu ? ta regulacja chyba tak od razu nie reaguje co ?

Husqa smr 570

4

u mnie odrazu, mozesz dać gazu i puscic zeby gaźnik przyjął aktualizacje. Jak Ci słabo reaguje to możesz mieć juz przepustnice w miejscu gdzie podnosi ja srubka wyrobiona (chyba ze w Twoim gaźniku jest inaczej)

5 Ostatnio edytowany przez n-man (2014-05-27 22:09:35)

po 1/4 obrotu żadnej poprawy raczej, po odpaleniu jak i sie nagrzeje to sam nie trzyma wolnych obr tylko muli i gaśnie. kręcić dalej aż będzie lepszy efekt? kręcenie tej śruby nie spowoduje jakiejs awarii ?

Husqa smr 570

6

Najwyżej bedziesz miał za wysokie niskie obroty. Jak bedziesz kręcił z głową to nic nie zapsujesz.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

7

Kręceniem samą śrubą (pokrętłem) odpowiadającym za usytuowanie przepustnicy niczego nie uszkodzisz.
Pod warunkiem, że rozmiar dysz i skład mieszanki jest już dobrze ustawiony. Jeśli jest ustawiony źle, ty sobie pokręcisz regulacją obrotów i wypali się np. dziura w tłoku to możesz dojść do fałszywych wniosków.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

8

Majster on ma w Husce 1,5k przebiegu, gaźnik najprawdopodobniej nigdy nie otwierany, więc dysze są na bank odpowiednie.

Honda Crm 250 Mk III Mugen > Husqvarna Smr 570

9

No to gitara.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL