Temat: XR650R KML-a
Przedstawiam swoją świeżo nabytą XR-ę, już się nią chwaliłem ale w tym temacie będę opisywał co przy niej wydłubałem itd.
Moto zaraz po zakupie:
Ogólnie moto seria poza obręczami Dellary i adapterem zacisku, jakaś akcesoryjna kierownica, handbary Acerbisa, gniazdo zapalniczki, odpowietrzniki lag i gumy Progripa na zawiasie.
Na dzień dobry rozebrałem i przesmarowałem kiwaczkę , stan łożysk i tulejek w idealnym stanie.
Na górnym łożysku amortyzatora jest delikatny luz , jak rozbiorę to się okaże czy łożysko do wymiany czy śruba wyrąbana.
Do wymiany są też klocki , tył jest w połowie i pewnie go dolatam do końca ale przód już się skończył.
Klocki są już na podmiankę;
Zamówiłem trochę gratów, na ta chwilę przyjechała tylko niewielka część:
Adapter na grubą kierę, kierownica 28mm, czerwone handbary Zeta + białe listki, ochraniacz na kierownicę Zeta oraz dbkiller.
Myślę że do końca tygodnia pozjeżdża cała reszta, od poniedziałku biorę się za resztę przeglądu, główka ramy, oliwa, filtry, regulacja zaworów, porządek w elektryce, później zacznę montować szpej który pokupowałem.
Finalnie chcę dokupić drugi komplet kół enduro więc moto będzie przemienne SM/Enduro