Temat: Jaka firma tłoka?
Jak w temacie jakie macie doświadczenia z producentami tłoków, które najlepsze godne polecenia? pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Jaka firma tłoka?
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie jakie macie doświadczenia z producentami tłoków, które najlepsze godne polecenia? pozdrawiam
Oryginał, Wossner, Vertex
Ile ludzi tyle opini jedni wolą Wossnera natomiast drudzy Wiseco a jeszcze inni wsadzą Proxa, napisz do jakiego moto poszukujesz tłoka, bo też nie każda firma robi tłok wszystkich modeli jakie są na rynku. Jeżeli tłok miałby być do 4T to osobiscie byrałbym Wiseco o podwyższonym stopniu cisnienia sprężania.
Słyszałem, że do niektórych silników nie polecają Wossnera, ale np o Vertexie nie słyszałem takiej opinii, wręcz przeciwnie
moto to Honda Xr 600r
Jak ciężko o Wiseco i Vertexa do XR600 to Wossnera jest pełno z różnymi wymiarami, w takim wypadku ja bym szedł w Wossnera, są to dobre i sprawdzone tłoki
a co myślicie o powłoce ceramicznej na denku tłoka? Motor_tech oferuje takie rozwiązanie ale czy ma to sens czy nie będzie to odpadać ?
[url]http://www.motor-tech.katowice.pl/powloki/powloki.html[/url]
Motor tech nie robi lipy, wyslałem tam kiedyś cylinder do tulejowania + dobór tłoka przez nich i jak zawsze było na wysokim poziomie. Myśle, że jeżeli miałoby to odpadać to motor tech by się za to nie brał
Motor tech nie robi lipy, wyslałem tam kiedyś cylinder do tulejowania + dobór tłoka przez nich i jak zawsze było na wysokim poziomie. Myśle, że jeżeli miałoby to odpadać to motor tech by się za to nie brał
Pierwsza powłoka u mnie odpadła.
Musiałem wysłać do poprawki.
i teraz jest ok? Czujesz efekty takiej powłoki?
Teraz jest ok.
Nie ma za bardzo co czuć. Głównie chroni to tłok przed przegrzaniem i spuchnięciem.
Mocy nie dodaje, w oczy też się nie rzuca.
O to mi wlasnie chodziło. Dzięki:)
a jak taka powłoka się rozpadnie to nie zrobi zamieszania w cylindrze ?
Ta powłoka jest jak farba tylko bardzo cienko położona.
kolejne pytanie jak ustawić pierścienie co 180 stopni co 120 ? czy jak to wygląda w praktyce oczywiście mowa o 4T.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Jaka firma tłoka?
Wygenerowano w 0.049 sekund, wykonano 77 zapytań