1

Temat: Co na poczatek - yamaha WR (opinie) ?

Witam na forum .
Mam na imię Krzysiek, jestem z Częstochowy. Do tej pory moje doswiadczenie z motorami ogranicza sie w zasadzie tylko i wylacznie do crossów ( 2T ).  Aktualnie jestem w dylemcie zakupu czegos.... uniwersalnego ( wiem wiem, tak sie nie da ). Powiem tak. Na pewno 4 takt, z mozliwoscia przekladki kól SM na enduro. Sprzet lekki, nie za mocny ( z tego co czytalem na forum nie ma sie co porywac na wielkie moce ), ktorym mozna by sprobowac swoich sil na torze, smialo przejechac  kawalek w cywilizowanym terenie - miasto, lub krotka wycieczka ( do 100 km ).  W kwocie jaka dysponuje ( okolo 10 tys zl ) rozsadnie wyglada wlasnie yamaha wr 400 lub 426. Jesli chodzi o jazde w terenie , wiem ze pasowala by mi bardzo dobrze ( moc ponizej 40 KM, niska waga oraz ogolna budowa przystosowana do tego), natomiast o to jak spisze sie taki motor jako SM ewentualnie w asfaltowych przebiezkach rekreacyjnych chcialbym zapytac wszystkich , ktorzy mieli kontakt z tym sprzetem. Prosze rowniez o opinie odnosnie eksploatacji - mam tu na mysli glownie awaryjnosc ( chociaz po 2 taktach chyba nic mnie nie zaskoczy : ))) )  Ewentualnie jesli macie sugestie innego sprzetu ktory Waszym zdaniem spelni lepiej moje oczekiwania.
Pozdrawiam . Krzysiek

PS: Z tego co czytalem na forum, niektorzy korzystaja z toru w Wyrazowie ( Częstochowa ) . Jesli ktos by sie wybieral - chetnie wymienilbym opinie na zywo.

2

Odp: Co na poczatek - yamaha WR (opinie) ?

Skorzystaj z Forum Motocross'owe - www.MotoX.com.pl - Motocross FMX MX
- http://www.motox.com.pl/forum/index.php

Nie wiem czy je znasz ale "sporo" osób na tym forum powie Ci o dobrych i złych stronach tego moto.

HUSQVARNA TE250 '08

www.ProMX.pl - odzież, części  i akcesoria off-road
GG 8809197