31

Odp: Wr 450F z 2006r and HD XL 883 Iron

Wolę brudny niż wyplakowany ...

32 Ostatnio edytowany przez hermes (2013-02-14 01:51:19)

Cześć
majki twoje intencje są dość luzne jak to napisałeś i chciałbym się mylić iż moje odczucia oraz przekaz werbalny jak i niewerbalny jaki odebrałem mimo wielu lat doświadczenia w handlu tym razem mnie myli... Sposób jaki wystawiasz moto jest dość specyficzny i masz do tego pełne prawo nikt tego nie neguje,twoja kura twój kurnik... postaw się jednak na chwilę po drugiej stronie kija....w miejscu kupującego i jak to wszystko wygląda... sam widzisz.
Nie mam nic do zaniedbanego crossa bo wiem do czego służą te motocykle oraz motocykle SM sam należycie i zgodnie z przeznaczeniem korzystam z tych zalet...gdybyśmy szukali bulwarówki to tematem był by Iron... w całym tym temacie chodzi o to jaki jest stan faktyczny motocykla na miejscu a jaki w opisie na forum czy przy rozmowie telefonicznej oraz zdjęciach przesyłanych do zainteresowanych...piszę tu o odczuciach wizualnych bo wszyscy wiemy że stanu tłoka nie określimy bez rozbiórki i oględzin....prawda.
Uwierz mi nie sprawia mi przyjemność cała ta niepotrzebna korespondencja której mogliśmy uniknąć gdybym to ja czy inni zainteresowani otrzymali aktualne zdjęcia...więcej przyjemności sprawiła by mi uśmiechnięta gęba bereta czy innego terrorysty TAKKKKKKKK MAM WR-KĘ
Jak sam widzisz i co potwierdziłeś moja relacja jest rzeczowa i nie mija się z prawdą i stanem faktycznym (nie ma w zwyczaju pisać nieprawdy i oczerniać nikogo)  postaw się jeszcze raz w naszej sytuacji (całe szczęście nie musiałeś jechać 300km) wygląda to tak a nie inaczej co najmniej dziwnie... 
Jak napisałem są to tylko moje odczucia co do motocykla: a ja jeżeli mam jakiekolwiek wątpliwość odnośnie maszyny czy to motocykla czy auta to go nie kupuje takie moje prawo.

Jeśli nie masz powodów maskowania czegoś. to beret ma propozycje która rozwieje wszelkie wątpliwości... i zamknie dywagacje. Ale to już sprawa bereta to on szuka motocykla.

Pozdrawiam i życzę zdrowia hermes

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

33

Jak napisal hermes, nadal jestem zainteresowany kupnem moto. Z checia spotaklbym sie jeszcze raz, w dzien, kiedy bedzie widno i z benzyna:) Chcialbym tez zobaczyc wszystkie te graty, ktore sa w zestawie.

Odnosnie stanu technicznego motocykla. Jezeli faktycznie dopiero byl robiony przeglad i serwis, i silnik jest zdrowy to aby rozwiac wszystkie watpliwosci wstawmy moto do serwisu i zajzyjmy do silnika. Jezeli faktycznie wszystko gra i jest tak jak mowisz to pokryje koszty mechanika i odrazu zabieram moto. No, ale jezeli okaze sie ze w srodku jest syf i szykuje sie remont to pokryjesz koszty ogledzin. Taka jest moja propozycja.

34 Ostatnio edytowany przez majki (2013-02-14 02:57:26)

Cześć Hermes,

Cytując:
|Jeśli nie masz powodów maskowania czegoś. to beret ma propozycje która rozwieje wszelkie wątpliwości... i zamknie dywagacje. |

Cześć Hermes-od pierwszego wpisu jeszcze w poprzednim wątku (który to wyedytowałeś) próbujesz mnie wkurwić;)
Może nieświadomie, a może jako handlowiec masz wrażenie, że idea "nasz klient nasz pan" powinna przyświecać wszystkim.
Piszesz mi o powodach do maskowania czegoś. Ale ja właśnie niczego nie maskuje.
Piszesz mi o propozycje, która rozwieje wszystkie wątpliwości- wydaje mi się, że propozycja została złożona i przyjęta przez Was na oględzinach po ciemku.
Wpadnijcie, weźcie sobie motocykl i go rozłóżcie i sprawdźcie.
Czekaj skoro się bawimy, napiszę więcej: czy nie ustaliliśmy, że możecie wziąć moto w ciągu dnia, kiedy ja będę w pracy?
Że nie chcę żadnego zastawu, żadnych pism z tej okazji itp? Róbcie sobie co chcecie, oglądajcie.
Tak ustaliliśmy prawda?

I czemu teraz składasz propozycje, które rozwieją wszystkie wątpliwości?
Chcesz mnie obrazić? Pokazać, że oszukuje?

Co się zaś tyczy samego motocykla to przypomnę, że rozmawiamy o Crossie.
Z 2006 roku. Za 12.000 zł. (dwanaście tysięcy złotych).
Widzę, że dużo osób uważa, że  zwrot Igła w takim przypadku oznacza, że ostatnie 7 lat przeleżał zakonserwowany w smarze?
Czy może to kwestia owczego pędu i takiej lawiny, która się posypała bo fajnie jest pocisnąć i ponarzekać.

Powinienem napisać do dwóch osób, które mają odmienne zdanie podziękowanie.
Albo wszystkim dać po 5 złotych na myjke ciśnieniową, którzy uważają, że przy motocyklu jest tyle roboty i to taki szrot.
co to za pytanie "co trzeba zrobić z motocyklem, żeby z takiego pięknego stanu doprowadzić go do takiego zniszczenia"
Wystarczy na nim zrobić 100 km w terenie. Po to wynaleziono plastiki i owiewki.

p.s. dziękuje za priva od osoby, która też tu ponarzekała,  a chwile później napisała że jednak nadal jest zainteresowana kupnem.
Niesamowite.
Brawo.

p.s. i nie chcę czytać, że ciągnę kogoś przez 300 kilometrów do jakiegoś szrotu.
Pierwsze moje pytanie do każdej osoby z którą rozmawiałem to pytanie o to skąd jest.
I prośba jeżeli jest z Warszawy, żeby przyjechała i obejrzała jeżeli może, bo wole to niż wysyłanie fotek.
Co w tym k***a jest ukrytego?

I na koniec.
W kontekście wiadomości Bahama, który to mam wrażenie po tym co pisze- już był do mnie w drodze;)

Stary. Po pierwsze przesłałem Ci zdjęcia takie same jak te, które wstawił tu Hermes.
Poprosiłeś, powiedziałem że nie mogę rozmawiać bo jestem na spotkaniu.
Zdjęcia Zobaczyłeś, oddzwoniłeś. Zapytałem skąd jesteś- powiedziałeś, że ze Śląska.
I wtedy skończyliśmy rozmowę.
Więc po co wypisujesz takie farmazony?
Zastrzegłem i od razu dałem do zrozumienia, że nie jestem handlarzem, że nie odpicowuje motocykla.
Jak zaczynasz mi opowiadać do telefonu, że się z kimś procesujesz bo cos tam coś tam, jak słyszę pytania "z jakiego kraju przyjechał i czy na pewno nie ma zjebanego tłoka" to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Jest mi 100 razy łatwiej sprzedać to moto osobie z mojej okolicy, która wpadnie na luzie, zobaczy i się dogada.
niż napierdalać maile na 12 stron, bo ktoś jedzie 300km, po czym, albo nie dotrze,  albo będzie się targował o 1000złotych za coś co kosztuje ok.12.000

To mój wybór i moje podejście.
Czemu analogicznie na forum crossowym nikt nie ma takich problemów?
Czemu są tam fotki tego motocykla, ludzie go znają i nikt nie uważa, że jest rozjebany?
Czemu tam gdybym go odpicował to wtedy ludzie byliby dopiero przerażeni?

Proszę.
Dla tych, którzy koniecznie muszą mieć własne zdanie:
[url]http://endurovoyager.blogspot.com/2012/06/krew-w-piach-czyli-2-0-dla-piaskownicy.html[/url]

zdjęcia: OSTATNI raz kiedy jeździłem na tym motocyklu.

A poniżej fotki sprzed dwóch lat. Też z czerwca.
Bardzo się nie różni, prawda?
[url]http://endurovoyager.blogspot.com/2011/06/cybulice-jeszcze-raz.html[/url]

Fajnie wygląda?
To spoko. Mam wstać rano, pojechać na tą myjnie, żebyście wyluzowali?

Dziękuje, że zanim zamknięto temat dostałem możliwość wypowiedzenia się.

"Jak dla mnie możesz sobie ich k**** kupić nawet 15 i żadnego nie umieć odpalić"

35

Będzie ktoś naprawdę zainteresowany (z pieniędzmi) to na pewno się dogada i podejdzie do tego inaczej.
Dla mnie tyle w temacie.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

36

Odpicowany - zle
nieodpicowany - jeszcze gorzej :P
Ja z uporem maniaka szukam takich ofert, przeciez to najlepsza okazja na dobrego sprzeta w dobrej cenie.
Opusc na to, opusc na tamto ;P
Majki daj mi ja na kreche, az sprzedam drzete :)

WR 450 F
GSXR 1100

37

G3d napisał/a:

Odpicowany - zle
nieodpicowany - jeszcze gorzej :P
Ja z uporem maniaka szukam takich ofert, przeciez to najlepsza okazja na dobrego sprzeta w dobrej cenie.
Opusc na to, opusc na tamto ;P
Majki daj mi ja na kreche, az sprzedam drzete :)

Nie chciałem tego pisać ale ja też bym zatarł rączki widząc taki sprzęt.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

38

Majki nie daj się :) Kupując moto które latało w terenie i marudzenie na to, że ma porysowane plastiki, zamiast sprawdzenia łożysk, zawiechy, silnika i tego czy prosto jeździ to jakaś paranoja :)

TM SMX 450Fi #426
KTM EXC 450 Six Days Sardinia

39

Proponuję wprowadzić nowy stan: uczciwy :) Czyli gdzieś pomiędzy odpicowanym i nieodpicowanym :D :D

Poza tym: umycie to nie odpicowanie. Sklejenie klamki na superglu - tak.

"Ride it, like You stole it"!

40

nooo trochę się naczytałem, można powiedzieć, że temat wciągną mnie jak dobra książka :)
Przyznam szczerze, że jest to ciekawy obrót sytuacji w moim odczuciu, bo po przeczytaniu pierwszej strony myślę sobie "haha no ładnie wykryli jakiegoś forumowego oszusta". Czytając dalej i oglądając wszystkie fotki moje zdanie jednak uległo zmianie. Jest to przecież motocykl z 2006, za 12 tyś z dodatkowym zestawem kół i wydechem. Jak mniemam cała ta afera rozchodzi się o rdzę i obdrapane plastiki spowodowane jazdą w terenie. Panowie (i panie) przecież sprzedający dobrze pisze, plastiki ma drugie do wymiany, a nawet gdyby tamte okazały się mało pedantyczne to można kupić cały nowy komplet i mieć już wstępnie odpicowany motocykl. Napęd też rzecz wymienna, ale i kąpiel w odrdzewiaczu by mu dobrze zrobiła.  Jest jeszcze zima, ja z przyjemnością bym sobie posiedział i podpicował taką maszynę przed sezonem.
Moje podsumowanie jako forumowicza z wolnością wypowiedzi: jeżeli sprzedający jak najbardziej wyraża zgodę na zajrzenie do silnika, a wy macie taką możliwość to zróbcie to i jak wszystko okaże się w porządku to nie przejmujcie się tym wizualnym wyglądem, bo to z łatwością można zmienić. Jest za 12 po pełnym odpicowaniu stał by za 15 i niejeden by się ślinił.
Przyłączam się do G3d i hacker33

41 Ostatnio edytowany przez hermes (2013-02-14 11:13:24)

Cześć majki

Nie chcę cię wkurwić odniosłeś błędne wrażenie ,cały czas przynam oferta sprzedaży jest bardzo interesująca jak na nasz wąski rynek, jednak ja tylko wypowiedziałem sowją opinię na ten temat kiedy zostałem wywołany do tablicy - gdzie naprawdę w bardzo dużej ilośći przypadków stan wizualny odzwierciedla stan techninczy sprzętów... można się z nią zgodzić lub nie. Odnośnie przedmiotwoej WR-ki aby się nie rozwodzić o rynek i ogólniki - wizualnie jest do dopracowania jak to cross, a mi i plastorwi nie podobała się praca motocykla po jego odpaleniu (cały czas zaznaczam jest to tylko nasza opinia) i dlatego nie dzwoniliśmy
Jest ona inna niż twoja i dlatego zapewne odbierasz to jako atak lub po prostu cię to wkuriwa że nie wszyscy mają takie same zdanie jak ty...
Majki
Nic osobistego bo jak napisałem jesteś bardzo sympatycznym człowiekiem... jednak moto razem nie lataliśmy i sprzętu nie znam z akcji...terrorystycznych jak i treningowych, a na forum pojawiasz się przynajmniej w niedalekiej przeszłości w różnych odstępach czasu tylko z postami sprzedam. Czy coś maskujesz tego nie wiem, wiem jedno jako dorosły i poważny człowiek przyznaje że kupując sprzęt nigdy nie ma 100% pewności nawet sprawdzeniu wszystko może być cacy glanc i nie chodzi mi tu o"plastiki funkiel nówka", bo jest to urządzenie mechaniczne...nie obrazek...motocykl przeznaczony do fanu, jednak każdy stara się minimalizować to ryzyko... zapewne kupująć kiedyś motocykl doświadczyłeś tego sam.
Sprzedałeś trawer-owi YZ ,Gałce Huśkę niektórzy znają inni nie historię tych motocykli...baa oba były jak mówiłeś serwisowane w najlepszych mechaników u stolicy...płaciłeś i nie interesowało cię to co było robione czyli podejście ''płacę więc wymagam" może to oni mechanicy są winni dalszego losu tych maszyn, może zrobili cię w huja i nacieli na kasę a może mało od nich wymagałeś i klient nie był Panem. Nie obraż sie za to co teraz napisałem może nie ma to nic do rzeczy ale składa się to na obraz w mojej głowie i zarazem cały ten przekaz....

"Czy nie ustaliliśmy, że możecie wziąć moto w ciągu dnia, kiedy ja będę w pracy?
Że nie chcę żadnego zastawu, żadnych pism z tej okazji itp? Róbcie sobie co chcecie, oglądajcie.
Tak ustaliliśmy prawda?"
Potwierdam tak rozmawialiśmy o tym - jednak beret chce mieć pewność czy zgadzasz się na rozebranie silnika bo tego nie ustaliliśmy... prawda?

"p.s. dziękuje za priva od osoby, która też tu ponarzekała,  a chwile później napisała że jednak nadal jest zainteresowana kupnem.Niesamowite.Brawo"

Jak widzisz podejście jest rózne tak jak i twój wybór i twoje podejście do sprzedaży ale ludzie są różni cieszmy się dzięki czemu świat jest kolorowy a gazety mają o czym pisać...

"To spoko. Mam wstać rano, pojechać na tą myjnie, żebyście wyluzowali?" - jeśli możesz zrób to aby mogli spać spokojnie to żart oczywiscie mam nadzieje na rozładowanie tej atmosferki... jeżeli beret chcę ją kupić naprawdę, bo zmienia zdanie jak baba to spotkacie się i tyle jego decyzja jego sprawa, ja osobiście sprzęta bym nie kupił bez rozbierania silnika, tak odpowiedziałem na zdane przez niego pytanie, ale podkreślam jest to (tylko moja opinia). Temat urusł do kilku stron ma rekordowe wyświetlania jak to często bywa najbardziej szokujące reklamy przynoszą najlepszy efekt....taka mała dygresja

Kończąc również dziękuje za możliwość wyrażenia swojej opinii
Pozdrawiam, trzymaj sie i powodzenia
hermes

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

42 Ostatnio edytowany przez cichy (2013-02-14 11:43:18)

To, jak sprzęt wygląda wizualnie, dla mnie jest mało istotne. Natomiast to co go dyskwalifikuje, to sytuacja w której właściciel nie potrafi powiedzieć kiedy ostatnio wymieniał tłok i łańcuszek rozrządu. Jeżeli nie wie, należy zakładać, że będzie do wymiany oraz, że trzeba otworzyć silnik zaraz po zakupie.

http://www.bikepics.com/members/cichy929/
CRF 490 sumo & CRF 250 MX

43

cichy napisał/a:

To, jak sprzęt wygląda wizualnie, dla mnie jest mało istotne. Natomiast to co go dyskwalifikuje, to sytuacja w której właściciel nie potrafi powiedzieć kiedy ostatnio wymieniał tłok i łańcuszek rozrządu. Jeżeli nie wie, należy zakładać, że będzie do wymiany oraz, że trzeba otworzyć silnik, zaraz po zakupie.

Zgadza sie, nie mowmy juz o wygladzie zewnetrznym moto.

Majki, jak mozesz to podeslij mi na pw dane, na podsatwie ktorych serwis, ktory robil moto bedzie mogl go zidentyfikowac, i ewentualnie powiedziec co bylo robione.

44

Hehe, fajny temat. Najlepsze, że jak zwykle najwięcej hejtują ci co nie widzieli sprzęta :D

Husaberg FS 650

45

tabul napisał/a:

Wolę brudny niż wyplakowany ...

No nie da się dogodzić, każdy ma swoje widzimisię. ja wolę czysty motocykl, gdyz świadczy to też o tym iż był dbany i widać więcej skaz, a jak jest umyty tylko przed ogledzinami to tez widać. Jakby majki go umył i zakonserwował to by nie był zardzewiały - to taka moja dygresja co do tego, iż lepiej jebnąć moto do kąta niż go umyć.

Suzuki Bandit 600 -> SMC 690