16

Odp: Wr 450F z 2006r and HD XL 883 Iron

ta WR nie wygląda na specjalnie hołubioną ... podejście kolegi majtki trochę szoker bo nie od wczoraj pisuje, jednak nawet w mailowym pakiecie fotek widać że leżała z każdej strony i stoi trochę na niepogodzie, może jest w śmiesznej cenie (nie wiem?), albo temat dla optymisty

17

krótka historia tego motocykla na rynku polskim:

1. [url]http://archiwumallegro.pl/yamaha_wr_450_f_supermoto_jedyna_w_polsce-336319427.html[/url]
    [url]http://archiwumallegro.pl/yamaha_wr_450_f_supermoto_jedyny_w_polsce-395090868.html[/url]
    [url]http://archiwumallegro.pl/yamaha_wr_450_f_supermoto_jedyny_w_polsce-450509826.html[/url]

2. [url]http://archiwumallegro.pl/supermoto_do_wr_450_zestaw-1147447711.html[/url]

3. [url]http://archiwumallegro.pl/yamaha_wr_450_rej_supermoto_cross_2006_zam-1243762179.html[/url]
    [url]http://archiwumallegro.pl/yamaha_wr_450_rej_supermoto_cross_2006-1255674743.html[/url]

To raczej nic nie wnosi w temat ale zastanawia mnie co trzeba zrobić z tak zajebistą sztuką żeby wyglądała jak Titanic? Jeszcze zamarzniętego Dicaprio brakuje obok...

Na poczcie mam jeszcze zdjęcia zestawu SM z tego egzemplarza ale nie ma sensu ich wrzucać bo pewnie stan faktyczny jest zupełnie inny w tym momencie...

Dobrze, że są tacy ludzie jak Hermes na tym forum!

18

Nie no porażka  12000 zł sorry ale achh nic nie piszę bo szkoda nerwów ...

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

19

No i powiedzcie mi, że w aukcji/ogłoszeniu nie warto wrzucać szczegółowych zdjęć jak już gdzieś tam pisałem.

READY TO >> TERROR

20

owszem Olaff :)

21

Nie do końca się z Wami zgodzę. Ostatnio kupiłęm EXC, który ma nalatane 2500km ale wszystko w terenie i leżał nie raz i nie dwa na każdej ze stron. Wizualnie sporo mu brak do ideału ale nie jest to wychromowana armatura żeby biegać przy tym ze szmatką. Fakt, że wieeele mu brak do stopnia zapuszczenia tej WR. Takie przeznaczenie tych motocykli i kropka.
A wracając do tematu, widziałem tą WR na żywo. Trochę zapuszczone, to fakt ale do wyprostowania. Wtedy nie była jeszcze tak zardzewiała ale garażowana jest w ciężkich warunkach :D

EXC-F 250
Tymczasowo bez supermoto

22

Powiem tak, myślę że trzeba byc czujnym nawet na forumowe sprzęty a może nie raz najbardziej na nie, czasem się zdarza na forach ktoś coś sprzedaję w stanie rzekomo miodowym i nikt złego słowa nie powie, choc może zna sprzęt i wie że do końca takowy nie jest a no bo to sprzęt kumpla a bo stary weteran forum, to nie pasuje mu koło dupy robic itp. No niestety, człowiek człowiekowi wilkiem! Nawet na forach, tu jest nawet prościej, bo czujnośc jakby trochę uśpiona. Ale co poradzic w interesach nigdy nie było, nie ma i nie będzie sentymentów. Tyle ode mnie ;)

SMCR AKR

23 Ostatnio edytowany przez bahama (2013-02-13 23:15:27)

pewne rzeczy można zrozumieć ... ale jeśli ja dzwonie i chce pojechać 300km żeby zobaczyć coś co zdaniem sprzedającego jest motocyklem w bardzo dobrym stanie (słowa sprzedającego)... a w rzeczywistości jest jak jest to jak można takiego człowieka traktować powaznie ?

tym bardziej iż człowiek mówi przez tel. ze ma daleko ze nie chce żeby na miejscu okazało się że coś nie halo... ludzie szanujmy się :)

24 Ostatnio edytowany przez I/JG53_Pogo (2013-02-13 23:20:17)

No ok ale cena z kosmosu !
Pamiętaj kolego przy takiej cenie czegoś się wymaga nie tylko od strony mechanicznej ale i wizualnej . Ja mam DRZ z 2000 roku i też nie ma lekko ale dbam . Tak samo jak widzę jak ktoś wystawia uświnione moto na sprzedaż to już mam swoje zdanie jak o nie dba i jak mu zależało na sprzęcie .
Generalnie motocykle OFF nie mają lekko i szybciej je dotyka eksploatacja ale o pewne sprawy trzeba dbąć na bierząco . Po każdej jeździe mycie , czyszczenie łaźcucha smarowanie i inne konserwujące czynności . To jest podstawa !

https://www.facebook.com/MoherosBanditos
www.youtube.com/JG53Pogo

25

intencje sprzedającego można ująć jako niejasne, sam sprzedaję WR i wysyłałem wszystkim zainteresowanym wieeelkie foty na których widać rzeczy nie widocznie na allegro/tablicy itp,  w miarę uczciwe podejście żeby kupujący nie zaczął się jąkać na oględzinach, no i żeby uniknąć miazgi ze szwagrem :)

26

My tu gadu gadu a może sam zainteresowany by coś sprostował, hm ?

SMCR AKR

27

Cześć,
Ładny zestaw wpisów:)

Intencje sprzedającego są dość luźne.
Wystawiam motocykl, wysyłam zdjęcia na maila, pytam na samym początku skąd jest osoba zainteresowana kupnem.
Nie interesują mnie wycieczki oglądających bo i mi się zdarzyło pół Polski zjeździć, żeby wrócić z niczym, a nie motocyklem.

A teraz w temacie zaniedbanego crossa.
Zróbmy tak- ja kupuje chemie i myje silnik i metale.
Zmieniam łańcuch na świeży ( bo jest takowy do zestawu SM), plastiki które wyglądają jakby moto leżało 400 razy wymieniam na nówki, które dodaje do zestawu ( o czym też jest napisane). Zmieniał koła z crossowych na świeże Złote Excele (czemu tych zdjęć nikt z Was nie wstawił) po czym wrzucam moto na allegro i tutaj mówiąc, że to funkiel nówka.

Spoko by  było?
Byłoby okey?
Rozumiem, że tak?
Bo oczy patrzących były by zachwycone a i cena się zgadzała?

Sprzedaje motocykl tak jak ja mam ochotę go sprzedać.
Nie według standardów komisu czy salonu motoryzacyjnego.
Nie mam czasu, presji, ochoty, potrzeby by robić milion fot czy polerować sprzęt pod zdjęcia.

Motocykl w Wawie był widziany, kilka osób stąd mnie zna.
Nie mam powodów do maskowania czegoś.

Cena jaką podaje jest moją ceną. O cenach można rozmawiać.
Ale płakanie, że moto wygląda jakby sto razy leżał mimo, że rama jest prosta, lagi są proste i wszystko bangla, a plastiki są wymienne to dość śmieszny zarzut.

Oczywiście- wszystko zależy od punktu siedzenia, prawda?
Do tej pory poza Hermesem ( and friends), moto oglądała tylko jedna inna osoba, która też się tu wypowiedziała.
Czy moto stoi pod odsłoniętym parkingiem?
Tak obecnie stoi- od czasu pierwszej wizyty oglądajęcej osoby.

Kontynuując i odnosząc się do rzeczowej wypowiedzi Hermesa (jedynej rzeczowej i jestem za to wdzieczy):

1.Motocykl oglądały trzy osoby, a nie jedna czyli ja, plaster i beret
Si. 3. Słownie Trzech
2.Motocykl nie chodził 10min bo paliwa starczyło raptem na może 4-5minut pracy...
Tak przyznaje, ze to mnie tez zaskoczylo;)
3.Silnik pali od pierwszego,przyznaje jednak że dla mnie i plastra dziwnie jakoś tak twardo, głośno pracował (ciężko to opisać słowami)-
Jak śmiał! cross? od pierwszego kopnięcia? na zimno? Odpalił?
Skandal;) Przynajmniej wiem co Cie zaniepokoilo.

wiem,wiem jak porównasz do pracy KTM to bajka ale to jest yamaha - niestety pracował dość krótko bo po tym jak go odpaliliśmy i zabrakło już wyżej wymienionego paliwka, a w tym pięknym odkrytym garażu w którym stoi "prawie" pod chmurką nie było żadnego baniaczka ze złotą cieczą... nie mogliśmy już go odpalić :-((( ani się nim przejechać i sprawdzić jak należy... czy wchodzą wszystkie biegi a sprzęt jedzie prosto itd...

Wpadliście oglądać moto po ciemku, dość spontanicznie to wyszło.
Z tego co mówiliscie mieliście wziąć moto dzień później do siebie do warsztatu, rozebrać go sobie i obejrzeć.
Powiedziałem, że podrzucę wtedy i dokumenty i koła.
Ale możemy zakładac, że tak naprawdę nie istnieją i postanowiłem Was okraść.
Trzech. W przypływie fantazji.:)

Co do serwisu to kolejny punkt się kłania...
4.Jak sam piszesz "moto jest po pełnym przeglądzie i serwisie w Bros Racing a od tego czasu zrobił aż 300 kilometrów" - szkoda tylko że na pytanie co było robione - odpowiedziałeś no "olej,filtry i tam przejrzeli  zapłaciłem 1300zł nie wiem co dokładnie robili" - WIĘC PEŁEN SERWIS PIERWSZA KLASA/KASA

Są tacy, którzy mają książeczki pełne notatek o dokonywanych wymianach. I są tacy, którzy zawożą moto do serwisu i nie wnikają.
Jak mówiłem, moto możemy zawieść do Brosów ( mają chyba w kompie dane robionych napraw i przeglądów prawda? Mozna tam tez zadzwonic i samemu potwierdzic) oraz poinformowałem o regulacji zaworów, wymianie oringów i smarowaniu wahaczy itp.

5.Brak dokumentów na miejscu przy oględzinach - nawet nie mogłem/mogliśmy ich sprawdzić i porównać z motocyklem... 
J/W
6."bardzo mało jeżdżona" - zapomniałeś dodać że na asfalcie. Bo sprzęt spędził więcej czasu w terenie niż na asfalcie co widać...typowy cross i tu kolejny punkt się kłania...

Tak typowy cross. Tak mało jedzony. Chyba, że ten stan i ten przebieg sugerują co innego. Jeżeli tak uważasz to przejrzyj motocykle z tych roczników na forach crossowych.

7."W stanie bardzo dobrym" - proszę wrzucam te fotki których niestety w ogłoszeniu nie umieszczasz i nie chciałeś żeby je wrzucać...w tym miejscu każdy odpowie sobie sam na pytanie co oznacz ww. stan...

Nie mam ochoty na umieszczanie fotek ponieważ ja jako sprzedający kontroluje komu sprzedaje motocykl i z kim o nim rozmawiam.
Gdybym chciał wrzucać fotki, odbierać telefony i dyskutować z każdym wrzuciłbym motocykl na allegro.
Jakos nie wrzuciłem.

8."Mam do niej full komplet do supermoto- tarcze i zacisk motomaster, felgi excela, drugi komplet plasitków, drugą kanapę i  dedykowany wydech Akrapa." - tego zestawu nie widziałem nie było go jak i dokumentów na miejscu!? Podobno są w garażu na śródmieściu mam nadzieje że nie takim pod chmurką jak moto - ale  nie mogłem stwierdzić czy w ogóle zestaw jest, jak wygląda w jakim jest stanie... opony,tarcze,zacisk,Akrap... Zdjęcia niestety przesyłasz stare...jak zobaczę zestaw na oczy obiecuje że zweryfikuje swoją opinie na ten temat...

Chciałbym móc to wszystko trzymać pod biurkiem w firmie, ale niestety. Zajmuje trochę miejsca.
Chcesz obejrzeć moto? Ok zapraszam. Masz kasę, chcesz kupić?
Nie ma problemu. Spotkajmy się, przywiozę wszystko, pogadamy.

Nie masz czasu jeździć dwa razy? A ja nie mam czasu i siły by wozić koła sm w tą i z powrotem.
Po prostu.
Swoja droga czmeu tych fotek nie wrzuciles?

Czy to źle o kimś z nas świadczy?
Nie.

9."Na świeżych gumach" -  potwierdzam gumy cross są świeże :-)
:)
:)

Chyba tyle z mojej strony.
Ja z przyczyn zdrowotnych swoją przygodę z motocyklami zakończyłem.
Ale ani nie planuje na potrzeby handlu odpicowywać motocykla.
A brak mojej miłości do niego ułatwia mi tylko sprzedać ( która wcale nie cieszy).
Chyba, ze traktujemy sie jak frajerow i robie to co napisalem w pierwszym akapicie?

p.s. fotki ktore wrzucil Bahama maja chyba info o dacie zrobienia, prawda?
To zerknijcie;)

Tyle z mojej strony, karuzela zali niech toczy sie dalej;)
Trzymajcie sie.

majki

"Jak dla mnie możesz sobie ich k**** kupić nawet 15 i żadnego nie umieć odpalić"

28

kwkm napisał/a:

My tu gadu gadu a może sam zainteresowany by coś sprostował, hm ?

Tylko co ja mam prostować?;)
Dostałem x privów na poziomie: ile pali, czy puszcze za 9600 albo 10500, albo że moto może by ktoś wziął ale jest śnieg a on na kołach musi dojechać do katowic.

Zrobiłem takie fotki jakie zrobiłem- albo widzisz sprzet, który starczy umyć by latał, albo widzisz sprzęt, który jest zatyrany no i normalnie kiera odpada.
Ewentualnie, wracamy do propozycji typowo handlarskiej: czyszcze, susze, myje, zmieniam plastiki i nikt nie ma problemu.
Bo właśnie tak by to k***a wyglądało panowie motocykliści.

Co do mojego naciągactwa,wałków i oszustwa, to jakoś nikt się wybitnie nie namęczył, ani kilometrów nie nastukał.

"Jak dla mnie możesz sobie ich k**** kupić nawet 15 i żadnego nie umieć odpalić"

29

zasady rynku: "dobre rzeczy same się sprzedają" oraz "cena czyni cuda", druga rusza gdy pierwsza nie da rady, powodzenia

30

Jak dla mnie normalny sprzęt.
Jeżeli są koła itd to normalny motocykl.
To że łańcuch zardzewiały to nie dyskwalifikuje motocykla na złom.
Wymieniasz okleiny i jest ok.
Chyba nie którzy są zbyt wyczuleni.
WR, CRF tak właśnie wyglądają.
Większość osób chyba teraz śmiga zimą na dużych kołach i może przyznać się, że sprzęt od tego niszczeje wizualnie.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD