1 Ostatnio edytowany przez SPAWAK (2012-12-22 01:31:29)

Temat: Ostrzegam przed Nieuczciwym Handlarzem z SIEROSZEWIC

Witam. Chciałbym wszystkich przestrzec przed handlarzem.  Dzisiaj byłem oglądać SUZUKI SFV 650 GLADIUS z 2010r w Sieroszewicach na ul. Nowej 36/34. Bardzo ładne obejście, podwórko i domek obok warsztatu, na parkingu sprowadzane auta. Motocykl według sprzedającego był lekko uszkodzony, a dokładnie do zrobienia była przednia lampa, prawa owiewka lampy i jeden boczek. Pytałem się o układ jezdny, czy lagi są proste, rama czy nie ma żadnych śladów uderzeń, czy nic nie było spawane, a chłodnica czy jest prosta. Na wszystkie pytania uzyskałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź że nic nie jest krzywe i uszkodzone jest tylko to co mówił. Jako, że z Kalisza jest niedaleko pojechałem oglądać motocykl z zaufanym mechanikiem. Po wejściu Szybko zorientowałem się, że motocykl ma spawany ogranicznik skrętu na półce, rama pod bakiem ma wgniotkę sporą oraz crashpady przykrywają jeszcze większe wygięcie ramy do tego osłona wydechu kwalifikowała się do wymiany. Po tym jak rozmawialiśmy dla osobności z mechanikiem i tatą i uzgodniliśmy, że ten motocykl nie jest dla mnie zapytałem się czy można odpalić i posłuchać? Odpowiedź była wysoce kulturalna: Jak Cię nie interesuje to po co ? Więc we trójkę postanowiliśmy pojechać do Kalisza. Przed 15 minutami dostałem SMS od tego jegomościa o treści : GLADIUS SPRZEDANY BURAKU.
Szkoda, że nie natrafiła się mocna ekipa z daleka która była by zapewne niezadowolona z zachowania Pana i wytłumaczyła by jak się szanuje klientów.
Dane nie uczciwego sprzedawcy  :
Sieroszewice pod Ostrowem WLKP.
ul. Nowa
tel.: 721567775.

aukcja motocykla [url]http://otomoto.pl/suzuki-gladius-sv-v-650-M3481436.html[/url]

Kupie moto :)

2

Odp: Ostrzegam przed Nieuczciwym Handlarzem z SIEROSZEWIC

I kto mi teraz powie, że moto z Francji są perełkami? Co do gościa to sam jest burakiem i typowym handlarzyną. Wypucować i posklejać na srebrnej taśmie do zdjęć i czekać aż ktoś (kto nie ma pojęcia, kupuje I moto) kupi i się nagle rozłączy w zakręcie jak pociąg z wagonem.

READY TO >> TERROR

3

Olaff napisał/a:

I kto mi teraz powie, że moto z Francji są perełkami? Co do gościa to sam jest burakiem i typowym handlarzyną. Wypucować i posklejać na srebrnej taśmie do zdjęć i czekać aż ktoś (kto nie ma pojęcia, kupuje I moto) kupi i się nagle rozłączy w zakręcie jak pociąg z wagonem.

Ze wsząd trafi sie moto po dzwonie, czy to francja czy anglia czy włochy, tak samo z kazdego kraju mozna znalezc ladna sztuke, a handlarz..  Powinien powiedziec co i jak jest ale jak widac menda spoleczna z niego i tyle.

525 EXC

4

a to wszystko zalezy od czlowiek, jeden handlarz jest c*ujem, drugi normalnym czlowiekiem, jak w zyciu
sam znam osobiscie osobe ktora sprowadza motocykle z wloch, tylko ze jedynie bezwypadkowe ale cenowo to nigdy nie jest okazja,  sporo kosztuja ale maja chetnych jednak :)

5

Najgorsze jest to, że później kupujący nie ma praktycznie żadnych szans na jakiekolwiek odzyskanie kasy, a sądowo to wiadomo jak to u nas działa i udowodnić winę sprzedającemu też nie jest łatwo.

6

kolega pojechal z bialegostoku do krakowa aby uslyszec "wedlug mojej wiedzy jest w stanie idealnym". posumowujac byla krzywa rama, silnik jakby ktos wzucil kilko gwozdzi.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

7

vlo napisał/a:

silnik jakby ktos wzucil kilko gwozdzi.

Jeśli to był KTM to akurat żadna wada :)

8

Zakładając, że taki motocykl ma przegląd - nie idzie zadzwonić na policję? Bo gnój chce zarobić 1000zł na nowe widły i taczkę, a ktoś wsiadając na taki motocykl ryzykuje życiem. Odebrać dowód z adontacją, że rama jest krzywa/spawana czy coś takiego. Jak już ładnie naprawi, ze jakiś diagnosta się pod tym podpisze to rejestrujemy z wielką chęcią.

pozdr
Michał, Wrocław
KTM EXC-R 530 [Alpina + Beringer] => Husaberg FS 650 Force [Berginer + Adler + Power4Suspension + Akrapovic]

9

MudAndTracker napisał/a:

Bo gnój chce zarobić 1000zł na nowe widły i taczkę

:DD

Czysta prawda, myśli, że zszedł z pola i nie widać wystającego siana z butów.. Byle zarobić i tyle, a to że będzie sie miało kogoś na sumieniu to już nieistotne, takie czasy.

READY TO >> TERROR

10 Ostatnio edytowany przez Kula (2012-12-21 13:52:21)

Olaff napisał/a:

myśli, że zszedł z pola i nie widać wystającego siana z butów...

równie dobrze mógł wyjść zza biurka

[url]http://imageshack.us/photo/my-images/201/facepalm300x216.jpg/[/url]

jebane image...

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

11

a czy udostępnianie danych osobowych na publicznym forum jest legalne?? tak tylko pytam czy to nie łamie ustawy o danych osobowych, byś potem Ty nie miał problemów

Honda fmx 650

12

Nie zrozumieliśmy się kula ;)

Go2Hell, skoro ON podaje swoje dane w aukcji to czemu ma to być nielegalne ?

READY TO >> TERROR

13

w sumie to racja, ale radzę uważać na takie rzeczy bo nigdy nie wiadomo, a strzeżonego pan Bóg strzeże.
co do ogłoszenia i samego delikwenta to szkoda mi go i współczuję jego rodzicom że wydali na świat taką żmiję

Honda fmx 650