Odp: XR400R SM Staruch
nie stać mnie na nie ;)
http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
nie stać mnie na nie ;)
A ile chce, tak z ciekawości?
w sumie to się nie określił ale ja szukam czegoś w granicy 1k-1.3k
Mikołaj do mnie przyszedł:
Wygląda w miare spoko. Tylko wielki napis: MADE IN TAIWAN :)
How much was the fish?
Pińcet ze wszystkim.
Moto odpalone na nowym wałku. Podobno nie jest łatwo bez auto-deko. Ja w międzyczasie zakupiłem lowering link Emig (obniża tył o 1 cal). Myślę nad oponami: dunlop qualifier na sm i dunlop geomax mx51 na brudasa. Może macie jakieś lepsze propozycje?
Zastanawiam się też nad nowym olejem: motul, motorex, agip czy co?
rozmawiałem z pewnym gościem od XR (widać, że facet ma pojęcie) który, leje motul 300v. Mówił, że po generalce (jak dobrze pamiętam coś koło 15 tyś przebiegu) rozbierał moto i mówił, że zero śladów zużycia. Ogólnie gość jest mechanikiem motocyklowym i twierdzi, że do jednocylindrowców jest to najlepszy olej.
co do odpalenia, jeżeli masz dekompresator ręczny, a pewnie masz, to nie ma żadnych problemów, wiem, bo też wywaliłem auto deko.
Co do motula, to znam i używam, ale ciekawi mnie, czy jest coś innego, tak samo dobrego. Słyszałem opinie, że w gruncie rzeczy wszystkie oleje są prawie takie same i użycie np motula ma tylko sens w ekstremalnie wysilonych silnikach.
Deko ręczne jest, ja jeszcze nie odpalałem:)
Jak w miarę często zmieniasz to obojętne
Zobacz sobie [url]http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf[/url]
Royal dostępny w Polsce - koło 60 złoty za litr, Penrite już niestety nie.
Osobiście uderzam w Valvoline - tym zaleje niebawem silnik - stosunek cenowy świetny, koło 30 złoty za litr, jest też 20w50 oprócz tego 10w40.
Valvoline miałem w dr650 i działała świetnie. Byłem zadowolony. Fakt, że zmianiałem co 3000km, ale łatwego życia nie miała:)
Przyszło:
Też mam taką.
Ręcznie robioną z PA6 :)
joł
Kupiłem tanio, koleś na allegro wystawiał, wystawiał, wystawiał, zaczałem go męczyć na prv i w końcu zmiękł :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 68 zapytań