Odp: XR400R SM Staruch
Modest, masz uszczelkę pod głowice?
Nie, tylko na dół.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Modest, masz uszczelkę pod głowice?
Nie, tylko na dół.
Korba zamówiona. Hot Rod 500pln z wysyłką. Ślizg, sworzeń i zamki: 300pln. Łańcuszek rozrządu: 130pln. Uszczelki: 200pln. Robocizna 600pln. Wyważanie układu korbowodowego: ???. Do tego jeszcze częsci do skrzyni.
CO ZA ch***ia!!!!!!
P.S. Myślę, że to ja mogłem trochę się przyczynić do zacieru. Baran, który składał silnik ustawił zamki pierścieni w linii. Przez to paliła trochę oleju. Raz mi się zdarzyło i poziom był na prawdę niski. To mogło zaoowocować przycierką. Coż, teraz już wiem :)
pochwal się ile juz zainwestowałeś w sprzęta xD xD xD
Plaster: poprostu ch*j mi w dupe!
wiem ile kosztuje naprawa niezniszczalnej XR...
Dlatego ja robię sam, przy okazji wychodzą wszystkie wieśniackie patenty jakie były w silniku i nie tylko.
Co do sprężyn sprzęgła to sprawdź po prostu czy mieszczą się w limitach serwisowych i będziesz wiedział czy je wymieniać.
Takie moto kupiłem, mogę mieć pretensję do sprzedawcy że jest idiotą, to tyle. A z drutami w moto sukcesywnie się rozprawiam :)
Korba w drodze. Dziś przyszły uszczelki (jednak wziąłem tanie, popytałem i są dobre), sworzeń, zamki i ślizg. Wszystko razem 320pln.
Dziś oddaje wał i korbę do wyważania.
Czasem nie zakładaj uszczelniaczy zaworowych z tego kompletu.
Nie zakłądam, a miałeś jakieś złe doświadczenia?
Założyłem je a po sezonie zakładałem OEM Hondowskie...
Korba:
Na główce są 2 wielkie kanały do smarowania. Dziwię się jak w oryginale mogło ich nie być?
Dobra, gdzie w Warszawie wyważać?
przekładka korby wal na krakowiaków
Staruch, ślizgi ori? ile kosztowały?
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Honda » XR400R SM Staruch
Wygenerowano w 0.064 sekund, wykonano 71 zapytań