Temat: SuperMoto 125cc dla 15latka
Witam panow!
Na wstepie prosze by mnie nie katowac o brak polkich znakow - korzystam z angielskiej wersji ubuntu a tak owa polskich znakow nie posiada (grryyy)!
Moje doswiadczenie z motorami ogranicza sie do mini crossa 125cc (chinola) i do skutera derbi gp1. Chcialbym odnalezc jakies supermoto do jazdy gownie po lasach (tylko tak spokojnie, to nie ma byc szarza przez las a przejazdzka), jazdy do szkoly oraz do stuntu. Zastanawialem sie nad derbi senda x-treme (interesujaca cena 9000zl za fabrycznie nowy motor) ale postanowilem ze do stuntu 50 sie nie nadaje - za mala moc po po prostu. Mam pare pytan. Nie wiem ale mam alergie na 2suwowe silniki, chcialbym cos 4suwowego. Zainteresowala mnie oferta Husqvarny: model SMR 125 z czterosuwowym silnikiem. Doszly mnie sluchy ze silniki cztrerosuwowe sa jednak duzo gorsze i w motrach sprawdzaja sie bardziej 2suwowe. Gdy pograzalem sie w odmentach internetu zainteresowala mnie tez oferta supermoto Rieju. Co sadzicie o tych firmach (derbi, rieju, husqvarna). Duzo dobrego slyszalem tez o ktm ale supermoto tej firmy jakos do mnie nie przemawiaja (i jeszcze te ogromne pojemnosci). Doradzcie mi jakiegos, najlepiej niedrogiego (TYLKO TO MUSI BYC FABRYCZNIE NOWY!) do 16000. Oczywiscie im tanszy tym lepiej ;)
Pozdrawiam wszystkich,Bandit!
Szerokiej drogi! ;)