Odp: Malowanie felg hit czy kit ?
drugie kółko skończone , tak wyszło
Ładnie,ładnie :) Całkiem inne kółko
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Malowanie felg hit czy kit ?
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
drugie kółko skończone , tak wyszło
Ładnie,ładnie :) Całkiem inne kółko
Żeby nie było że jestem gołosłowny, jak obiecałem, tydzień się kończy i malowanie obręczy również. W tym momencie druga warstwa, jeszcze trzy i na koniec "klar"...
Najbardziej obawiam się ''odcięcia'' tzn miejsca gdzie będzie się kończył biały a zaczynał ori pomarańcz, no ale zobaczymy..
Biały widze wybrałeś, czekam na efekt końcowy
Pierwotnie miał byc pomarańcz/czarny, ale jednak w ostatnim momencie stwierdziłem zamienic na biały.. Decyzja spontaniczna bo i równie spontanicznie można się tego pozbyc ;)
Kur...aa. %$#(^&@#+**##.... I puszka brakła na ostatnią wartwę, fuck, na jednej obręczy położyłem planowo 5 warsw, choc najlepiej byłoby 6, na drugą obręcz starczyło tylko na 4 a z każdej obręczy maluję tylko 50% jej powierzchni. W ogóle biały Plasti Dip słabo kryje, dopiero przy czwartej warstwie pokrywa oryginalny kolor, ogólnie jestem trochę rozczarowany, ten biały, nie jest śnieżno biały, jest minimalnie szarawy :/ ale ciul, poświęce się, dokupię jutro puszkę i dociągnę do końca.
RADIZZLE ile puszek zużyłeś na koła?
Jak spray Ci rozpylał, tzn tak jak normalny lakier w spray'u (mgiełka) czy tak bardziej jakby pluł grudkami ??
Malo wydajny jest ten plastidip-niestety.
Ja zrobiłem po 3 warstwy na kolo , jedna puszka mi starczyla i troche sobie zostawiłem na poprawki jakby były jakies odpryski po pierwszej jezdzie.
Mi dopiero krylo na drugiej warstwie, przy pierwszej przebijalo.
Spray rozpyla sie w grudkach, nie tak jak normalny lakier, ale pozniej robi sie jednolity i nawet nie widać zaciekow jak cos nie wyjdzie .
No i chu.. bombki strzelił. Jeżeli ktoś chce plasti dipem malowac obręcze to, ewentualnie tylko całą powierzchnię. W moim przypadku próbując usunąc taśmę stanowiącą odcięcie między kolorami, wraz z nią usuwałem plasti dipa. Niczym, nawet skalpelem nie dało się oddzielic tej gumy od taśmy, może jedynie szorując po obręczy udałoby się, ale rezultat byłby - poszarpana guma + porysowana obręcz. Pomijam fakt że na tylnej obręczy w załamaniu guma w ogóle po wyschnięciu nie przylegała.
Ogólnie jestem, naprawdę bardzo delikatnie mówiąc poirytowany!
Już nie chodzi o te parę puszęk i PLN-ów, ale te kilka dni malowania i fakt że nie będę miał tego co oczekiwałem jest nie do zniesienia.
Plasti dipem, jak ktoś chce to można sobie popsikac fiuta, dla kondomu.
No to nieciekawie w ch*j.
Nie ma słów, które mogły by wyrazic moje wkurwienie..!!
Przynajmniej ja tego nie zrobie, jestes przestrogą dla innych :P
Daj se spokój, takie kółka powinny być polakierowane "pro" od początku do końca a nie psikane jakąś gumą, bo tak to będzie taki własnie efekt. Na tych fotkach z naklejonymi gazetami, to już wygląda jak by obrzygane było ;-) ale nie chciałem się nic odzywać, żeby nie zostać źle zrozumianym, naprawdę z całym szacunkiem. Zostaw te felgi ori, w tym kolorze są super.
+1, do tego plasti trza zdejmować jak nie zaschło do końca.
Plasti dipem, jak ktoś chce to można sobie popsikac fiuta, dla kondomu.
Krzysiu, bardzo mi przykro że tak wyszło, ja na pewno nie będę u siebie kombinował.
Głowa do góry - masz zajebiste moto :)
Rzeczywiście kaszanka wyszła... ciekawe ile u mnie to wytrzyma?!
Rewelacji sie nie spodziewam.
Szkoda tylko , że zmarnowałeś czas i nerwy.
Kup jakieś ładne anodowane piasty i będzie mega git, a nie kombinujesz z jakimiś dziadowskimi siuwaksami :)
Strony Poprzednia 1 … 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Malowanie felg hit czy kit ?
Wygenerowano w 0.045 sekund, wykonano 79 zapytań