Odp: Malowanie felg hit czy kit ?
A jakich lakierów puszkowych używasz? Rozlewanych w mieszalni?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Malowanie felg hit czy kit ?
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
A jakich lakierów puszkowych używasz? Rozlewanych w mieszalni?
do tej pory był to zwykłe lakiery akrylowe przeznaczone do malowania felg, , albo lakiery uniwersalne kupowane w castoramie.
Teraz pewnie będę musiał skorzystać z lakierni bo chcę zrobić sobie fikuśny kolor obręczy.
nawet buty na SM z Dipa moznaby walnac:
Fistach od czasu do czasu zmień skarpetki :) he he
kwkm coś milczy w temacie, więc ja wrzuce fote pomalowanego laczka plastidipem. efekt jak na chwile roboty fajny ,ciekawe ile to wytrzyma. póki co jedno kółko
Heh, zakupiłem już plasti dipa ale jeszcze się za to nie zabrałem. Zajebiście Ci to wyszło!! Powiedz, zabezpieczałeś oponę nyple/szprychy, czy jechałeś po wszystkim a później zerwałeś tam gdzie nie trzeba ?
wszystko zabezpieczałem bo nie chciało mi sie pozniej bawic w czyszczenie, nyple oklejałem zwyklą taśmą klejącą i opone kartkami z zeszytu, amatorszczyzna po całości, ale najważniejsze że spełniało swoje zadanie, po malowaniu wszystko ładnie zeszło , wyczyściłem szprychy piaste (siłą rzeczy kropki sie porobiły od malowania) i taki oto efekt. może za tydzień zrobie tył, generalne odczucia do plastidip'a jako gadżet - fajne.
nawet przy drobnych zaciekach jak wyschnie prawie nie widać.
W przyszłym tygodniu biorę się za swoje. Plasti dip ma jedną najistotniejszą zaletę, jest niezobowiązujący :]
na jaki kolor bedziesz malować?
50% powierzchni obręczy na biało lub czarno, mam oba kolory i jeszcze się zastanawiam.
wyszło nieźle ciekawa jak z trwałością?
50% powierzchni obręczy na biało lub czarno, mam oba kolory i jeszcze się zastanawiam.
a ty masz jaki kolor orginalnie?
Testy pokarzą :]
Testy pokażą :]
a ty masz jaki kolor orginalnie?
Pomarańcz anodowy.
wg mnie moze być kiepsko, jakiś kamień poleci i ślad pewnie zostanie, ale może to kwestia aż wyschnie.
zobaczymy, pojeżdżę i napiszę.
warto dać kilka warstw, ale na dwie felgi to 1.5 puszki musi być żeby było dobrze , a to już koszt 160PLN.
na dwie felgi to 1.5 puszki musi być żeby było dobrze , a to już koszt 160PLN.
Coś przesadziłeś puszka 400ml 69pln za dwie masz dopiero 130.
Btw ile wartw dałeś, ja myślę 5-6.
Strony Poprzednia 1 … 5 6 7 8 9 10 11 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Malowanie felg hit czy kit ?
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 66 zapytań