1

Temat: Problem ze sprzedażą DRZ

Witam mam pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników forum a także ludzi którzy handlują częściami, mianowicie posypały mi się pierścienie w DRZ i nie wiem czy cylinder i tłok jest ok czy też do wymiany. Z racji tego że chciałem moto sprzedać, więc nie wiem czy lepiej naprawiać i sprzedać, czy opchnąć na części lub uszkodzony w całości? I tu moje pytanie co się bardziej opłaca, nie chcę też żeby była sytuacja że robię go po taniości żeby tylko komuś wepchnąć, bo czuję że gość od którego jak kupiłem tak zrobił (kolega z Wrocławia). Z góry dzięki za porady i pomoc!
Pozdrawiam!

2 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-08-05 12:01:41)

Odp: Problem ze sprzedażą DRZ

Dopiero w chwili zdjęcia cylka będziesz wiedział to o co nas pytasz. Jeśli cylinder nie ucierpiał to jak najbardziej możesz zmienić pierścienie. Ale to może (chociaż nie musi) być tylko doraźna pomoc, na krótki czas. Nie zapominaj też o honowaniu/przeszlifowaniu gładzi cylindra i dokładnym pomiarze.
No i już masz alibi w postaci twego posta... starałeś się, pytałeś.
Chociaż pamiętaj, że prędzej czy później moto trafi na forum ;)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

3

który kolega z Wrocka i jaka dr-z ??

4

Tak jak mówisz Sebo, moto na pewno trafi na forum dlatego chce uniknać komuś problemu w postaci zepsutego badz psującego się moto. Czyli naprawa pochłonie sporo czasu i kasy nawet jak cylinder będzie w porzadku? Nawet nie wiem jaką cenę dac.za uszkodzona w calosci, bo na cześci będzie raczej długo sie sprzedawać, a chciałem jak najszybciej sprzedać.

5

Szkoda jej na części jeśli oprócz tego kopcenia nic jej nie dolega. A przepalanie oleju to bolączka co drugiej DRZety. Zdjęcie cylindra, pomierzenie go i ewentualna wymian tłoka, czy samych pierścieni to chyba bardziej opłacalne niż rozprzedawanie jej na części. A już zdecydowanie zaoszczędzisz na czasie.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

6

Jakiego kopcenia?:) ona nie odpala zachowuje sie tak jak by nir bylo kompresij. Bo wyczytalem ze na lanie oleju bezposrednio do cylindra uszczelnia i faktycznie po nalaniu odrobiny zaczal odpalac, po wypaleniu tego oleju znowu to samo.

7

I tu moje pytanie co się bardziej opłaca, nie chcę też żeby była sytuacja że robię go po taniości żeby tylko komuś wepchnąć, bo czuję że gość od którego jak kupiłem tak zrobił (kolega z Wrocławia). Z góry dzięki za porady i pomoc!

zastanów się ile przejechałeś od kupna i jak dbałeś o moto zanim zaczniesz kogoś oskarżać !!!!