Odp: Opinie o Aprilia SXV 550
Tak wygląda spalanie w apce :p
[url]http://www.youtube.com/watch?v=D14uIU9npaI[/url]
A kogo obchodzi spalanie? Jak jest frajda to spalanie sie nie liczy!!!
EXC 525 : XTZ 660 : TXT 250
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Opinie o Aprilia SXV 550
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak wygląda spalanie w apce :p
[url]http://www.youtube.com/watch?v=D14uIU9npaI[/url]
A kogo obchodzi spalanie? Jak jest frajda to spalanie sie nie liczy!!!
lol :-P
przy jeździe na torze pali mi 10l a po ulicy palila 7l
ciekawe...nigdy tego nie sprawdzałem
nie ważne ile pali ale jak pali :)
niestety z odpalaniem jest problem, gdyż to w tych Apkach jest największym mankament. Ciężko się je odpala, gdyż te rozruszniki nagminnie padają. Niestety u mojej Włoszki jest tak samo, a koszt nowego rozrusznika to ok. 1500pln. Gdy zawiozłem do jednego z klientów, którzy naprawiała rozruszniki stwierdził, że pierwszy raz coś takiego na oczy widzi i nie da on rady go naprawić, jednak kto nie może jak "ceglorze". Oni oczywiście dadzą radę. :)
niestety z odpalaniem jest problem, gdyż to w tych Apkach jest największym mankament. Ciężko się je odpala, gdyż te rozruszniki nagminnie padają. Niestety u mojej Włoszki jest tak samo, a koszt nowego rozrusznika to ok. 1500pln. Gdy zawiozłem do jednego z klientów, którzy naprawiała rozruszniki stwierdził, że pierwszy raz coś takiego na oczy widzi i nie da on rady go naprawić, jednak kto nie może jak "ceglorze". Oni oczywiście dadzą radę. :)
Czyli fajnie jakby powstała w akcesoriach kopka*:)
* w sumie dwie bo tam wszystko jest podwójne dobrze, że rozrusznik jest tylko jeden hehe
A nie chodzi przypadkiem o sprzęgiełko rozrusznika a nie sam rozrusznik??
Ja borykałem sie ze sprzęgiełkiem w RSV :/
Apki może coś mają z tymi rozrusznikami, mi w Dorsoduro tez padł po niecałych 5000 km, nie wiadomo czemu, ale cena nowego nie taka zła, jak by ktoś potrzebował to mogę ściągnąć do Apki wszelkie produkty (NOWE, oryginalne w dobrej cenie)
Czyli fajnie jakby powstała w akcesoriach kopka*:)
* w sumie dwie bo tam wszystko jest podwójne dobrze, że rozrusznik jest tylko jeden hehe
już też o tym myślałem, ale robią się wtedy takie koszta, że lepiej naprawić rozrusznik :D
a jest to rozrusznik. krótko mówiąc zatarłem go. :D
Zatarłeś go, ponieważ, jak sądze, kręciłeś za długo bo moto nie chciało odpalić a powodem tego jest sprzęgiełko rozrusznika, oznaczone nr 9 na rysunku
[url]http://www.ultimateparts.net/aprilia/c.php?n=Starter-motor-Aprilia-SXV-450-550-2009-Aprilia-Parts-and-Spares-Genuine-OEM&i=25381[/url]
a dkoładniej winowajcą jest sprężynka która trzyma te ''tulejki''
[url=http://www.fotosik.pl][/url]
wystarczy ją skrócić i moto pali jak nowe, czasem jak długo sie piłuje to lubi sie wytrzeć bieżnia na elemencie nr ''7'' wtedy już gorzej.
Niestety padają rozruszniki bo apka nie ma ssania,ani ręcznego ani automatycznego. ma tylko "dynks" blokujący manetkę ale to działa dopiero gdy juz odpali, a chodzi o to że nie chce odpalić. W tych nowych SMXV jest już kopka. Powiem tak,wszyscy mają z tym problem, jak byliśmy z Mańkiem w stendal w namiocie aprilii na 5szt 3miały problem z odpaleniem od rana. Wiem ze w UK apka była objęta akcją gwarancyjną, w serwisach montowali jakieś cięgiełko, wgrywali mapę do zwiększenia dawki przy rozruchu na zimno. No ale to w UK...
SMXV nie ma rozrusznika elektrycznego "wogle".
Z resztą jest to przerabiany MX.
Czy opona 160 będzie odpowiednia do rozmiaru obręczy 17x5.5?
Ja mam 160'tkę pod felgę 5" - fabrycznie
Czy możliwe jest aby Aprilia SXV 550 posiadała ramę z rocznika 2008 a reszta osprzętu (ulepszony rozrusznik, przełącznik SOFT/HARD) oraz kolorystyka (czarne lagi, czarne obręcze) były z roku 2010?
Pytanie dotyczy SXV wystawianej jakiś czas temu na alledrogo z Lubawy, podobno właścicielem jest osoba z tego forum.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » Opinie o Aprilia SXV 550
Wygenerowano w 0.044 sekund, wykonano 76 zapytań