Odp: M ČR Supermoto 2012
ta pzm dziś widać bardzo aktywny bo ja dostalem od nich maila że z nr 44 to w otwartej nie pojade
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » M ČR Supermoto 2012
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ta pzm dziś widać bardzo aktywny bo ja dostalem od nich maila że z nr 44 to w otwartej nie pojade
Dzisiaj gościu z urlopu wrócił i będzie (w końcu) na maile odpowiadał.
no to ja też będę miał ten sam problem albo przeniosę się do C2 :) albo zmienię nr :)
coś się zmieniło. mi odpowiedzieli że nie ma opcji na starty w czechach z lic.B.
ale znowu rodzi się nadzieja?!
moze ktos napisac kiedy i gdzie sa te zawody ...
patrz strona startowa ...
To bez lipy jak dadzą zgodę to lepsze nisz jechać bez ;]
coś wiadomo w temacie pozwolenia od PZM?
Pozwolenie jest w toku.
Brawo samson za starania dla wszystkich wielkie dzięki co byśmy bez ciebie zrobili ;]
No to dowalili do pieca, banda pajaców:
Główna Komisja Sportu Motocyklowego PZM nie wyraziła zgody na udział zawodników z licencją B w zawodach międzynarodowych. Założeniem licencji B jest umożliwienie zawodnikom rozwijania umiejętności na arenie krajowej, natomiast dopiero licencja A daje możliwość zmagań na poza granicami kraju.
GKSM oparła się na zapisach zawartych w Regulaminie Sportu Motocyklowego „Zasady ogólne”, który w punkcie 4.16. mówi, że „międzynarodowa licencja zawodnika motocyklowego wraz z wydanym przez ZG PZM ‘Zezwoleniem na start’ jest dokumentem uprawniającym do startu w zawodach międzynarodowych, organizowanych lub autoryzowanych przez FIM, UEM lub krajowe federacje. Przyznawana jest wyłącznie posiadaczom licencji motocyklowej A
to uzasadnienie juz ktoś przytaczał parę tygodni temu ...
swoją drogą nie wiem czy to jest w ogóle zgodne z prawem takie ograniczenia "swobód" zawodnika ...
tak czy tak tego sie spodziewałem
Próbuję przebrnąć z wyrobieniem sobie czeskiej licencji, kiedyś wystarczyło wypełnienie formularza na mx1.cz + przelew za wydanie licencji ale łatwo nie jest brnąć przez translatory po czeskich stronach. Jęzor sobie połamać można i ze śmiechu skrętu kich dostać.
Młody Kałuża wszystko czyta i notuje więc w PP będziesz musiał bulić jak zawodnik zagraniczny.
I tak wyjdzie taniej niż wydatki "młodego" na geja stylistę :)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » M ČR Supermoto 2012
Wygenerowano w 0.054 sekund, wykonano 80 zapytań