31

Odp: M ČR Supermoto 2012

Wielki mi problem. Crazy ty to potrafisz wszystko skomplikować, a jakoś przypadkiem założyła mi się dzisiaj z rana firma o nazwie PZM i niezwykle podobnym logotypie. Ja już wam wydałem zgody ;)

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

32

Crazy_Russian napisał/a:

Mam informacje jak wyglada wyrobienie czeskiej licencji. Korespondowalem z prowadzacym stronke Supermoto.cz (dzieki niemu wrzucilem fote i kalendarz Mistrozstw Czech).
Napisal mi ze potrzebna jest zgoda PZM na wyrobienie licencji i podeslal przykladowy skan takiej zgody austriackiego autobilklubu. Jest tam napisane, ze austriacki automobilkub wyraza zgode na wyrobienie czeskiej licencji przez ich zawodnika Hansa Jakiegośtam.
Więc bez naszego PZM sie nie poscigamy. A z naszym PZM mozemy sie poscigac w klasie A, czyli z Mistrzami Czech, którzy jak wiadomo są tak daleko od nas jak Błażusiak od reszty Świata.

kiepo to wygląda,
czyli jeśli bez PZM sie nie poganiamy to bedzie jak z Mankiem w Niemczech, czyli pierwszy warunek to zrobienie lic.A (nie planuje tego ruchu w tym roku) drugi warunek to ściganie sie w czeskich MCZ a nie pucharze... dupa...

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

33

Powtorze co napisalem na glownej w komentarzu do kalendarza.
Bycie Polakiem, to umiejetnosc wchodzenia oknem gdy drzwi sa zamkniete.
Damy rade.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

34

nie wiem jak w czeskim pucharze podejdą do startu bez licencji ale myślę, że będzie problem. PZM da wam zgody ale tylko jeśli wyrobicie lic. A bo podobno tylko lic A daje ubezpieczenie międzynarodowe.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

35 Ostatnio edytowany przez wiśnia84 rm-z (2012-01-16 19:04:41)

To super lic A = Czechy i tyle ;]

SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI

36

mój znajomy Czech dzwonił do nich z pytaniem co zrobić żeby polak mógł wystartować w vysokim mycie i wychodzi na to że trzeba mieć licencje A, bo żeby wystartować trzeba mieć licencję międzynarodową ( a tą dostanie tylko zawodnik z polską licencją A) no i pozwolenie na starty za granicą od PZM-tu.
zadzwoniłem więc do PZM-tu i pojawiła się nadzieja Pan oświadczył ze można się starać o przyznanie jednorazowego pozwolenia na start za granicą dla gościa z licencą B. licencja będzie działać wtedy tylko na jeden wyścig.
start w Mycie kosztuje ok. 200 zł w tym jest ubezpieczenie.

37

Przerabiałem to i PZM mial tą samą opcję rok temu ale nie przyznał mi i Rafałowi jednorazowej zgody!!! Wychodzi na moje czyli licencja A = starty zagraniczne......

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

38

ale jak byśmy się zebrali i kilku wysłali maile do pzm to mozę...
ja wysłałem zapytanie czy pozwolą i mam nadzieję że tak, ale to jest tylko nadzieja
kto chce jechać do Czech proszę słać maile na adres sportmoto@pzm.pl
"zwracam się z prośbą do Głównej Komisji Sportu Motocyklowego o wydanie jednorazowego pozwolenia oraz licencji zagranicznej na jednen wyścig w Czechach w Vysokim Mycie dnia 13-05-2012 roku.
ścigam się w Pucharze Polski Supermoto teraz będzie drugi rok posiadam licencje B.
prośbę swą motywuję wielką chęcią rozwijania się oraz godnego reprezentowania barw Polski. oraz promowanie Polskiego Supermoto za granicą.

ja wysłałem coś takiego

39

bart napisał/a:

ale jak byśmy się zebrali i kilku wysłali maile do pzm to mozę...
ja wysłałem zapytanie czy pozwolą i mam nadzieję że tak, ale to jest tylko nadzieja
kto chce jechać do Czech proszę słać maile na adres sportmoto@pzm.pl
"zwracam się z prośbą do Głównej Komisji Sportu Motocyklowego o wydanie jednorazowego pozwolenia oraz licencji zagranicznej na jednen wyścig w Czechach w Vysokim Mycie dnia 13-05-2012 roku.
ścigam się w Pucharze Polski Supermoto teraz będzie drugi rok posiadam licencje B.
prośbę swą motywuję wielką chęcią rozwijania się oraz godnego reprezentowania barw Polski. oraz promowanie Polskiego Supermoto za granicą.

ja wysłałem coś takiego

dobre, też coś takiego im wyśle, swoją drogą chyba trzeba licencje wymienić na chipowe to zagadam od razu

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

40

no i tak jak myślałem. odpowiedź jest jedna

6.16. Miêdzynarodowa licencja zawodnika motocyklowego jest
dokumentem uprawniaj¹cym do startu w zawodach miêdzynarodowych,
organizowanych lub autoryzowanych przez F1M lub UEM. Przyznawana
jest wy³¹cznie posiadaczom licencji motocyklowej A.

możemy jechać kibicować i zakładać koce mistrzom

41

kto sie pod tym podpisał?

w niedziele wybieram się na imprezę PZMu to nie omieszkam zapytać czemu nas tak "ładują"

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

42

Jeśli chodzi o licencję międzynarodową dla zawodników z licencją B, niestety
mam potwierdzenie Dyrektora, że zgodnie z punktem 6.16 Regulaminu Sportu
Motocyklowego licencję taką mogą otrzymać jedynie zawodnicy posiadający
licencję A.

Pozdrawiam,
Paweł Woźniak, PZM

takiego maila dostałem w odpowiedzi

43

z tego wynika że wyjątków nie ma, a Dyrekcja nie chce się ugiąć bo regulamin jest regulaminem i koniec kropka.

44

Wyjscie jest jedno Lic A. Mam takie pytanie co was wstrzymuje przed przejsciem do MP. Część z was spokojnie by mogła tam śmigać i rozwijać się. Co lepsze spokojnie jechać 3 wyścigi za jedno wpisowe bez doplaty za drugą klase.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

45

Świeża informacja z PZM: jest duża szansa że dostaniemy zgodę na starty z licencją B.
Niebawem będzie konkretne info.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl