SIDI o które ja pytałem to wersja SRS/SMS możesz zmieniać sobie podeszwy zarówno takie cross jak i te na supermoto
O ile dobrze kojarzę podeszwa cross SRS cos kolo 60zl podeszwa supermoto SMS to koło 90zl
Wiec jak ty preferujesz bardziej te crossowe to przy tych butach zawsze masz ewentualność oraz możliwość od czasu do czasu podpiąć podeszwę inna do zabaw na torze
Ciekawi mnie jedno gdyż na pierwszy rzut oka buty:
- nie wydają się takie masywne
- po włożeniu stopy są miękkie i nawet takie jest wrażenie ze na boki tez delikatnie pracują
- nie maja wzmocnionego przodu np. blacha albo tym tworzywem z podeszwy supermoto
- i podeszwa w bucie nie jest tak dookoła obszywana jak w innych crossowych wiec jak może naruszy się jej strukturę to trzeba buta nowego kupić szefc „pan złota rączka” już nic nie pomoże
Zalety :
- buty bardzo dopasowane do stopy
- bardzo fajnie pracują klamry
- jak już ktoś wspomniał możliwość wymiany osłon, klamer, śrobek itp.
Ale dlaczego powstał ten temat: bo ciekawiła mnie opinia użytkowników co już w tych butach przejechali mase MH i niejedne gleby na asfalcie zaliczyli i mogą powiedzieć
Czy but się rozbija z czasem ? czy faktycznie dobrze chroni ? i jakie obrażenia po tych upadkach odniósł ?
obiektywna opinia użytkownika co używa te buty w trudnych warunkach – BEZCENNA ;);) na pewno innym przy wyborze buta pomoże
KTM 530 EXC-R