16

Odp: SiDi CrossFire SMS - supermoto

moto napisał/a:

Pisane było kilka razy; równie dobry jak nie lepszy ;)

dzieki :)

moze bylo pisane, ale wez tu cos znajdz obecna wyszukiwarka z forum....

Huska 701 '17

17

szukajka - było o gaerne i były polecane kilka razy jeśli mnie pamięć nie myli - aha i sory za niski wkład merytoryczny :P

18 Ostatnio edytowany przez Kab-7 (2013-07-24 21:57:25)

http://images.esellerpro.com/2189/I/736/65/Sidi-Crossfire-2-SRS-Motocross-Boot-Sole.jpg

>>> jaka jest różnica miedzy żółta podeszwa a czerwona ???  <<<

widzę ze pojawiła sie tez nowa enduro

KTM 530 EXC-R

19

Czerwona jest szybsza

READY TO >> TERROR

20

czerwone są niby twardsze i nadają się na asfalt
żółte są niby miękciejsze i nadają się na beton

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

21

Mam pytanie czy jezdzil juz ktos w butach Fox Instinct ? Bucik leży idealnie, jest mega wygodny i posiada zajebisty zawias. Pytanie jak sie sprawdza w praktyce ?

22

Mam czerwone, również słyszałem o tym że żółte są ukierunkowane bardziej na beton. Chyba tylko Mańka #13 widziałem w żółtych.

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

23

Co do butów to tez sie podepne. Ja kupiłem alpinestars tech 7, wersja standardowa bez wymiennych podeszw w cenie 650pln za nowki, w outlecie intermotors. Rozmiar 41, były tez inne ale głownie albo małe albo bardzo duże. Tak wiec jesli ktoś szuka butów to może sprawdzić na ich stronie a może trafi cos dobrego i twniego tak jak ja:)

GPZ 500s 91 --> CBR 600F 98 --> GSX-R 750 K7 --> DRZ 400sm K6 :)
http://www.bikepics.com/members/foksiak/
http://www.bikepics.com/members/foks/

24

riux napisał/a:

Mam pytanie czy jezdzil juz ktos w butach Fox Instinct ? Bucik leży idealnie, jest mega wygodny i posiada zajebisty zawias. Pytanie jak sie sprawdza w praktyce ?

skoro temat jest o sidi to po co zaśmiecać go takimi pytaniami?
jest mnóstwo ogólnych tematów dotyczących obuwia

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

25 Ostatnio edytowany przez riux (2013-04-04 22:55:31)

Z tego co czytalem to był juz wmieszany watek Gaerne i Alpine-a. Sidi to buty, Fox-y tez, myślałem ze moze ktos sie odniesie do Foxow w porownaniu do np Sidi ale jak widze jest to wielki problem. Skoro az tak Cie to razi to ok nie bylo pytania.

26

riux.... nie wiem czy za cenę tych foxów nie lepiej było by kupić gaerne supermoto... buty sprawdzone na rynku i chwalone...porównywalne doi sidi crossfire

wr 250x

www.bikersbook.pl

27 Ostatnio edytowany przez riux (2013-04-04 22:01:55)

OK, dzieki. Przemyśle temat, Foxy moge miec w dobrej cenie dlatego pytam ale nie ukrywam, ze poki co to wybieram pomiedzy dwoma firmami : Fox vs Sidi

28

W przypadku butów Gearne warto napisać:
na Minus  plastikowe wymienne podeszwy nie zawsze pasują idealnie i wymagają pewnych "udoskonaleń" przy montażu. Dodatkowa uwaga dotyczy gwintowania pod śruby mocujące podeszwy, jedna ze śrub gwinotwana jest w samej blaszce ( ok 2 mm gr) oznacza to, że przy przykręcaniu można przeciagnąć gwint. Otwory pod śruby w podeszwach tez mogłby mieć większą głębokości, bo przy użytkowaniu ścierają sie łebki i potem ciężko je odkręcić.
Brak wewnętrznej skarpety - ciężko utrzymać czystość w bucie

Na plus - są wygodne, mają zawias, wymienne podeszwy, design, tańsze od Sidi i Alpin

***427***

29

Czytam sobie o butach i coraz bardzie przekonuje się do sidi crossfire, jednak mam 3 pytania.

-Jak wygląda sprawa z wymianą podeszwy w wersji standardowej (bez wymiennej podeszwy) przez szewca złota rączka, da się kupić taką oryginalną podeszwę i wszyć ją do buta?
-Czym różnią się crossfire 1 i crossfire 2? Bo różnica w cenie to około 300zł, sporo kasy, a nie do końca wiem za co przepłacam.
-Jaka jest różnica w wysokości podeszwy w wersjach standard i SRS? Jak oglądam na zdjęciach but w wersji SRS to wizualnie wydaje się że ma znacznie wyższą podeszwę.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.