Odp: SiDi CrossFire SMS - supermoto
Pisane było kilka razy; równie dobry jak nie lepszy ;)
dzieki :)
moze bylo pisane, ale wez tu cos znajdz obecna wyszukiwarka z forum....
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » SiDi CrossFire SMS - supermoto
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pisane było kilka razy; równie dobry jak nie lepszy ;)
dzieki :)
moze bylo pisane, ale wez tu cos znajdz obecna wyszukiwarka z forum....
szukajka - było o gaerne i były polecane kilka razy jeśli mnie pamięć nie myli - aha i sory za niski wkład merytoryczny :P
>>> jaka jest różnica miedzy żółta podeszwa a czerwona ??? <<<
widzę ze pojawiła sie tez nowa enduro
Czerwona jest szybsza
czerwone są niby twardsze i nadają się na asfalt
żółte są niby miękciejsze i nadają się na beton
Mam pytanie czy jezdzil juz ktos w butach Fox Instinct ? Bucik leży idealnie, jest mega wygodny i posiada zajebisty zawias. Pytanie jak sie sprawdza w praktyce ?
Mam czerwone, również słyszałem o tym że żółte są ukierunkowane bardziej na beton. Chyba tylko Mańka #13 widziałem w żółtych.
Co do butów to tez sie podepne. Ja kupiłem alpinestars tech 7, wersja standardowa bez wymiennych podeszw w cenie 650pln za nowki, w outlecie intermotors. Rozmiar 41, były tez inne ale głownie albo małe albo bardzo duże. Tak wiec jesli ktoś szuka butów to może sprawdzić na ich stronie a może trafi cos dobrego i twniego tak jak ja:)
Mam pytanie czy jezdzil juz ktos w butach Fox Instinct ? Bucik leży idealnie, jest mega wygodny i posiada zajebisty zawias. Pytanie jak sie sprawdza w praktyce ?
skoro temat jest o sidi to po co zaśmiecać go takimi pytaniami?
jest mnóstwo ogólnych tematów dotyczących obuwia
Z tego co czytalem to był juz wmieszany watek Gaerne i Alpine-a. Sidi to buty, Fox-y tez, myślałem ze moze ktos sie odniesie do Foxow w porownaniu do np Sidi ale jak widze jest to wielki problem. Skoro az tak Cie to razi to ok nie bylo pytania.
riux.... nie wiem czy za cenę tych foxów nie lepiej było by kupić gaerne supermoto... buty sprawdzone na rynku i chwalone...porównywalne doi sidi crossfire
OK, dzieki. Przemyśle temat, Foxy moge miec w dobrej cenie dlatego pytam ale nie ukrywam, ze poki co to wybieram pomiedzy dwoma firmami : Fox vs Sidi
W przypadku butów Gearne warto napisać:
na Minus plastikowe wymienne podeszwy nie zawsze pasują idealnie i wymagają pewnych "udoskonaleń" przy montażu. Dodatkowa uwaga dotyczy gwintowania pod śruby mocujące podeszwy, jedna ze śrub gwinotwana jest w samej blaszce ( ok 2 mm gr) oznacza to, że przy przykręcaniu można przeciagnąć gwint. Otwory pod śruby w podeszwach tez mogłby mieć większą głębokości, bo przy użytkowaniu ścierają sie łebki i potem ciężko je odkręcić.
Brak wewnętrznej skarpety - ciężko utrzymać czystość w bucie
Na plus - są wygodne, mają zawias, wymienne podeszwy, design, tańsze od Sidi i Alpin
Czytam sobie o butach i coraz bardzie przekonuje się do sidi crossfire, jednak mam 3 pytania.
-Jak wygląda sprawa z wymianą podeszwy w wersji standardowej (bez wymiennej podeszwy) przez szewca złota rączka, da się kupić taką oryginalną podeszwę i wszyć ją do buta?
-Czym różnią się crossfire 1 i crossfire 2? Bo różnica w cenie to około 300zł, sporo kasy, a nie do końca wiem za co przepłacam.
-Jaka jest różnica w wysokości podeszwy w wersjach standard i SRS? Jak oglądam na zdjęciach but w wersji SRS to wizualnie wydaje się że ma znacznie wyższą podeszwę.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » SiDi CrossFire SMS - supermoto
Wygenerowano w 0.056 sekund, wykonano 71 zapytań