Temat: KTM 380 EGS by hacker33
Chciałbym się wszystkim pochwalić moim nowym nabytkiem a zarazem rozpocząć temat w którym będę opisywał naprawy, modyfikacje oraz odczucia z jazdy itp.
Motocykl to KTM 380 EGS z roku 1998 aczkolwiek hydrauliczne sprzęgło wskazuje bardziej na '99.
Jest to podobno jeden z mocniejszych 2T na świecie. Zdrowy silniczek powinien mieć około 50-55KM na kole.
Mój sprzęt jest niestety bardzo zaniedbany. Poprzedni właściciel nie miał zielonego pojęcia o obsłudze motocykla.
Silnik pali ale niestety dławi się i gaśnie na wolnych obrotach a mocowo przypomina seryjną DRZ.
Ma też poturbowaną elektrykę, skończony napęd itp. Co do silnika to jeszcze nie zaglądałem ale jestem dobrej wiary.
Filtr powietrza nie był chyba nigdy czyszczony przez poprzedniego właściciela. Liczę, że to jest powód zamulenia KTM-a.
Kałuża oleju w airboxie wskazuje, że kiedyś ktoś chyba dość soczyście nasączył filtr olejem...silnikowym:)
Napęd...sprzedający chciał na nim jeździć do póki nie zacznie "przeskakiwać łańcuch":)
Skutki nie czyszczenia filtra...taką mam nadzieję;)
W tej chwili plan jest aby doprowadzić go do stanu użyteczności, przez zimę pojeździ na dużych kołach a na wiosnę prawdopodobnie skończy jako SMR:)
Aaaa...dlaczego właśnie taki motorek - bo jest lekki, będzie mocny i w wersji SM bardzo egzotyczny;)
PS. Niestety CR500 żadnej zarejestrowanej nie znalazłem:D
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM 3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6 SOLD