Temat: honda fmx problem z olejem i nie tylko
Witam serdecznie. Mam mały problem ze swoim FMX-em może ktoś będzie umiał mi podpowiedzieć co robić. Jak wiadomo moja maszyna ma silnik Dominatora;-). Podczas jazdy z lewej strony głowicy silnika spod śruby mocującej sączy się olej. Cholerstwo jest o tyle uciążliwe, że po dłuższej jeździe olej rozwiewany jest na żebrowanie cylindra i z siłą grawitacji leci sobie dalej brudząc wszystko po drodze. Próba dokręcenia śruby nic nie dała. Zastanawiam się co z tym zrobić i co jest przyczyną takiego stanu rzeczy. Poza tym po uruchomieniu silnika na ssaniu kolanko wydechowe bardzo szybko rozgrzewa się do czerwoności co nie jest chyba normalne. Sprawa kolejna to dziwne odgłosy z silnika podczas jazdy na wysokim biegu i stosunkowo niewielkiej prędkości. Mam ten motocykl od kilku dni i tak naprawdę nic nie wiem o budowie tego silnika. Moto ma przejechane 5000 km więc to prawie nowa maszyna. W garażu mam jeszcze Yamahę TT 600 z przebiegiem prawie 40tys. km i tam nic takiego się nie dzieje. Jeżeli ktokolwiek z was może mi coś podpowiedzieć z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam