16 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2011-04-10 18:26:24)

Odp: DRZ400 SM wiecej HP, a moze inne moto

a ja powiem, że na ulice to chyba husqa 510 a na tor HVA Sm450RR SAMO ZŁO

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

17

na ulice exc-r  530, a na tor smr 450 :]

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

18

tego bym odrazu lyknal (jezeli stan odpowiedni) [url]http://otomoto.pl/ktm-smc-530-smr-exc-mod-2008-okazja-M2518642.html[/url]

ale najpierw DRZ trzeba sie pozbyc.....

Huska 701 '17

19

Ponczo napisał/a:

co do waszej rozmowy na temat spalania to śmiech mi drz to cały bak na 100 spali  dziennie około 2 godz jazdy  mi starcza cały :) " widocznie nie odkręcacie do końca manetki"

hahaha weź paliwo Ci sie leje , hahah japie*ole padłem albo masz bak tak obity i zaszpachlowany ze w środku już miejsca nie ma , albo nie wiem co bak w drz ma ile 10 litrów ?

motoslide.com

20

Barteksm napisał/a:
Ponczo napisał/a:

co do waszej rozmowy na temat spalania to śmiech mi drz to cały bak na 100 spali  dziennie około 2 godz jazdy  mi starcza cały :) " widocznie nie odkręcacie do końca manetki"

hahaha weź paliwo Ci sie leje , hahah japie*ole padłem albo masz bak tak obity i zaszpachlowany ze w środku już miejsca nie ma , albo nie wiem co bak w drz ma ile 10 litrów ?

Sory Bartek, ale ja mam to samo, w trasie spalił mi 7 a tak normalnie po mieście to na całym baku zalanym po korek przejadę max 100km. Ponczo nie jesteś sam :)

Suzi DRZ 400 SM K5.

21

jakies kosmczne te wasze drz musicie z nich wyciskać niezłe parametry myśle , że cos koło 2,7 do pierwszej setki i mrygające 299 :)

Bo mi po trasie przy przelotowej 120 pali 4,5 l/100 , i taka średnia masto/teren 5 l no ale dr nie jest taka wyczynowa jak drz , zapomniałem , przepraszam

motoslide.com

22

Barteksm napisał/a:

jakies kosmczne te wasze drz musicie z nich wyciskać niezłe parametry myśle , że cos koło 2,7 do pierwszej setki i mrygające 299 :)

Bo mi po trasie przy przelotowej 120 pali 4,5 l/100 , i taka średnia masto/teren 5 l no ale dr nie jest taka wyczynowa jak drz , zapomniałem , przepraszam

Bartek nie musisz od razu sobie drwić ale to zależ jak kto jeździ i co nazywa pałowaniem :)

HONDA CAMINO DX<-MAM/YAMAHA TDR 50<-MAM/YAMAHA DT 125X <------- SPRZEDAM/SUZUKI DR-Z 400SM CZARNA OWCA

23

Barteksm napisał/a:

mój pomarańcz 660 spala zawsze magiczne 7 litrow :D

24 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-04-11 06:33:44)

Już, już... przestańcie ;) moim "spala 5.5 litra" rozpętałem dyskusje która wydaje sie nie mieć końca. A nie to było zamiarem... chciałem jedynie udowodnić że DRZeta z modami to już inny sprzęt. Tematem nie było spalanie a udowodnienie, że wokół wyczynówek powstało wiele bzdurnych mitów.  :D

Oczywiście posiadając wyczynówkę trzeba sobie powiedzieć, że roczne utrzymanie takiego sprzęta to jakiś tam wydatek... co nie oznacza że sie siedzi w garażu i na tydzień latania, tydzień grzebie ale np. że po roku czy dwóch użytkowania w takiego sprzęta trzeba włożyć 1.000 tysiąc złotych czy tam 2 tysiące. Ale zawsze jest coś za coś... :D

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

25

Jakos dobrze ci sie trzyma crfa bo dlugo niezmieniasz tloka lub w roku robisz 800km a remont to niewiem czy sam tlok starczy bo jak sie korba urwie lub zawor to masakra.Najlepiej niech kolega kupi 2 suwa 300 ciagnie od dolu oraz nie jest wysilony

Hero Majestic Ankur--->Derbi Senda Xtreme R--->Lifan Cross 125--->Mz Etz 250--->Ktm Egs 360--->Kawasaki Zr7--->Gas Gas EC 300  2006 & Kawasaki Zr7s 2004

26

daniel91x napisał/a:

Jakos dobrze ci sie trzyma crfa bo dlugo niezmieniasz tloka lub w roku robisz 800km a remont to niewiem czy sam tlok starczy bo jak sie korba urwie lub zawor to masakra.Najlepiej niech kolega kupi 2 suwa 300 ciagnie od dolu oraz nie jest wysilony

3'majcie mnie , najlepiej niech tak cofnie sie w rozwoju  ze zakup konia bedzie najlepszym rozwiazaniem  :o

27 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2011-04-11 15:20:02)

Urwać zawsze coś się może... Ze długo latam to nie kwestia przypadku... moto kupiłem z pewnych rąk  :) by nie zapeszyć przesądnie odpukam. olej, olej i jeszcze raz olej na oleju nie żałuje. Nie jest tak że nic nie było robione, wymieniałem skrzynie w całości. ;) cała reszta przy rozbieraniu prezentowała się wzorcowo. korba, wałki hot camsa   :) Urywające się zawory już mi nie grożą. Zawory,gniazda, sprężyny wszystko było robione... wszystko pod wałek hot cams. na wałku praktycznie nie ma śladów zużycia  :) Pali od pierwszego oleju nie bierze.
Co sezon jest rozbierana.  ;) Widzisz Daniel91x znów niepotrzebnie wszystkich straszysz, stąd sie rodzą mity... są filmiki na You Tube kręcone przy rozbieraniu CRFek z bardzo dużymi przebiegami. motocykle gaszą, studzą i rozbierają... nie jest to kwestia że chodziły siłą przyzwyczajenia. Bez problemu jeszcze mogły latać. Ale to tylko mechanika, rozpierdolić się może zawsze i wszystko w każdym moto, przy każdym przebiegu.  :D jest zabawa jest ryzyko.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

28

dukeSebo jaki masz tam gazior 39 czy 41 ?? bo takie spalanie hmmm, to był żart ??

29

fcr mx 40 jest w crf ;)

30

i że ona 5,5 przy pałowaniu ??