331

Odp: Olsztyn-warmia-mazury????

Heh, wymieniłem wszystkie eksploatacyjne rzeczy od razu po zakupie :-)
Jeżdżę na 95, ale się nad tym nie zastanawiałem, lepiej lać 98?                      
Mam jeszcze pytanko o Remusy bo tego się najbardziej obawiałem przy zakupie, a teraz uważam że to najlepsza rzecz w tym moto, dźwięk jest rewelacyjny, ale ostatnio zauważyłem że wyjeżdżając z osiedla  włączyłem kilka alarmów. Czy w razie kontroli mogą zabrać mi dowód? ( czy ktoś miał taką sytuację?)
I druga sprawa to mechanik w Olsztynie, czytałem że w Fmx-ach trzeba dbać o regulację zaworów czy macie kogoś godnego polecenia?

Jeżeli moje pytania są nie na miejscu to sorki z góry ale jestem totalny świeżak.

Może ktoś z Olsztyna się znajdzie na rundę w niedzielę ?

332

Ja miałem u siebie Remusa w LC4 i ryczał zacnie ;]. Mnie jak zatrzymali to się nie przyczepili do wydechów tylko do latania na kole przez skrzyżowanie ;]. Na przeglądzie nie sprawdzali mi głośności. Jak będziesz mieć niefart to mogą zabrać ;]. Pozdro

Było KTM LC4. Obecnie klasyk z1100. Brak kasy na SM :(

333

Gajos napisał/a:

jaka fura? skad pytanie tutaj? czyżby naklejka forumowa była? z tego co wiem to tylko moja i Bombki są na Warmii oznaczone - ja byłem w Bieszczadach więc zostaje sie Bombka i jego e46

pytanie tutaj bo ktoś z Olsztyna jechał i była forumowa naklejka ;)

Kula daje fula :D 

http://www.youtube.com/watch?v=FdCnQNuojUw

334

Bradziaga napisał/a:

I druga sprawa to mechanik w Olsztynie, czytałem że w Fmx-ach trzeba dbać o regulację zaworów czy macie kogoś godnego polecenia?

Ja oddaje swoj sprzet do goscia z nidzicy, od dawien dawna robi mi fury i jestem zawsze zedowolony, tylko ma zawsze kupe roboty i ciezko u nigo z terminami, w Olsztynie zas sami partacze, no chyba ze wszystkich nie zdazylem poznac, wtedy zwracam honor...

Pzdr...

"If you do what you love, nothing can hold you back."

335

Kula a jaka fura ??

Bradziaga - zawory sobie sam wyregulujesz - proste jak budowa cepa. a z dowodem - wszystko zależy od tego kto Cię zatrzyma ;)

336

Przemek z motozbytu na Mazurskiej solidny i bardzo rozsądne ceny za usługi. Moje sprzęty serwisuje od zawsze i pełne zadowolenie, znajomi swoje enduraki też jemu oddają.

337

Kurde ściągnij manual i samemu rób. :] Tam mnie ma nic trudnego tylko wystarczy poczytać ;]

Było KTM LC4. Obecnie klasyk z1100. Brak kasy na SM :(

338

Gajos napisał/a:

Kula a jaka fura ??

Bradziaga - zawory sobie sam wyregulujesz - proste jak budowa cepa. a z dowodem - wszystko zależy od tego kto Cię zatrzyma ;)

Wisz co wydaje mi się, że jakieś kombi, piszę, że w stronę Wawy bo 7'ką jechał i naklejkę miał naklejoną z prawej strony o ile dobrze pamiętam.

339

Dzięki za namiary na mechanika, na pewno się przyda. Rzeczywiście regulacja zaworów  w tym silniku wygląda dosyć prosto ale z moimi mechanicznymi zdolnościami to wolę być ostrożny. 
Pozdrawiam

340

Tomekk napisał/a:

Przemek z motozbytu na Mazurskiej solidny i bardzo rozsądne ceny za usługi. Moje sprzęty serwisuje od zawsze i pełne zadowolenie, znajomi swoje enduraki też jemu oddają.

Uwaga post może urazić fanów "motozbyt olsztyn"
Nie mam zamiaru wywoływać tu żadnych wojen i tym podobnych, ale strzeż się motozbytu, jak tylko możesz. Jak kupować części to też w necie bo cen części chyba nigdy dobrych nie mieli. Serwisowałem swoją aprilie, ajk dostali autoryzacje i to był błąd bo autoryzowane były tylko ceny. Złożyli mi przedniego upside downa bez sprężyny w jednej ladze twierdząc, że wcześniej jej tam nie było i pytając mnie czy nie mam jakiejś instrukcji obsługi. Zapłaciłem chyba 500zł za wymianę oleju w sprzęgle bo chyba tlyko to zrobili ( w sumie to też pewności nie mam) resztę zjebali, lagi na starych uszczelniaczach. Teraz jeżdżę exc i serwisuje go w ktm olsztyn, bo z przykrością stwierdzam, że to jedyny zakład w Olsztynie który wie, co robi. Zdaję sobie sprawę, że za usługi często przepłacam, ale niestety tanio znaczy drożej przynajmniej ja na motozbycie się przejechałem nie wspominając o serwisie który chyba nazywa się "fox" czy jakoś tak ale tego mi się nawet nie chcę opisywać, bo i tak już niezły monolog wyszedł. Sam obecnie szukam kogoś w rozsądnej cenie znającego się na robocie i słyszałem, że Pan Olszewski z Lidzbarka Warmińskiego zna się na rzeczy tylko ma słabe terminy. Za kilka tygodni planuję się tam wybrać na przegląd, bo coś mi przerywa jakby był źle wyregulowany. Mam nadzieję, że tam się nie zawiode. Bo w ktmie i kupe kasy i terminy na za rok. Mówią w przyszłym tygodniu jest za pół roku - dosłowanie. 
Podsumowując sklep motozbyt nadaje się jak chcesz kupić części do ogara/motorynki chociaż też mają zawyżone ceny x4 to co w necie. Jednak wiadomo jak się chciało uruchomić motorynkę to i części od ręki trzeba było kupować na poczekaniu w końcu te sprzętu wymagają wiecznie nowych części : P

341 Ostatnio edytowany przez Gajos (2013-05-08 23:25:05)

jak wyżej  - też nie polecam ich jako mechaników - wpradzie niczego nie oddawałem ale byłem tam 1000 razy i nigdy konkretnej wiedzy od nikogo tam nie usłyszałem - chyba że o motorynkach i innych rometach...

Kula to musiało być srebrne e46 w kombi - Bombka jak nic :)

342

Ja się na nikogo nie obrażam :) Przemka znam bardzo dobrze od długiego czasu i w większości przypadków robię razem z nim swoje silniki ( bo poza grubszymi remontami silnika to resztę robię raczej sam ) i o jakiejkolwiek fuszerce nie ma mowy. Co innego jak do serwisu się dopada sam szef, wtedy również bym mu raczej swojego motoru nie powierzył :)

Co do KTM Olsztyn to parę razy przebijałem u nich korbę i wszystko było ok. Natomiast cena za remont silnika jaką mi powiedzieli była mocno zaporowa. Z Przemkiem zrobiłem silnik jakieś 75% taniej a i wszystko widziałem na własne oczy, więc wiedziałem, że o żadnym patencie nie ma mowy :) W zawieszeniach itp się on nie specjalizuje, więc polecał nie będę, bo i sam otwarcie mówi jak czegoś nie wie. Ale silnik do remontu czy regulacja zaworów itp to zdecydowanie polecam.

Co do Jacka Olszewskiego to ciężko o lepszego fachowca w regionie :) I ceny nie takie kosmiczne. Jedynie terminowość usług pozostawia wiele do życzenia, ale za to człowiek o ogromnej wiedzy. W końcu zęby zjadł na motocrossie :)

343

Polecam Ci się skontaktować z Moto Doktorem z Ostródy - panowie pomogali mi z kilkoma duperelami przez telefon, wiedzę też mają znaczną, i i wiele dobrych opinii o nich słyszałem :)

344 Ostatnio edytowany przez Kula (2013-05-09 09:10:18)

Dokładnie miałem to napisać, Moto Doktor z Ostródy. Naprawdę chłopacy wiedzą, co robią.

Dokładnie Srebrne e 46 ;)

no to żeśmy się z Bombką minęli, znaczy się on mnie minął :D

345

Jasna sprawa że nie wszyscy muszą być zadowoleni z danego warsztatu, ile osób tyle opinii, ale chodziło mi o to żeby nie trafić na jakąś minę, a w necie pełno nieciekawych historii więc dzięki za wszystkie opinie. Wczoraj wykręciłem świecę i teraz jestem już przekonany że trzeba zrobić regulację zaworów i gaźnika. Świeca jest czarna więc z tego co wyczytałem za bogata mieszanka w paliwo. Podzwonie popytam się o ceny i terminy. Chyba że ktoś z forum zna się na regulacji i ma jakieś popołudnie wolne to chętnie się dogadam. Pozdrawiam
http://img854.imageshack.us/img854/1871/swiecao.jpg
http://img708.imageshack.us/img708/2307/mj3001.jpg