Odp: Olejowe pytanie
dobra chyba jednak zmienie... czytałem że niektorzy jezdza na 10w 50 lub 10w 60? może ja wogole zły olej wybrałem? lepszy bedzie pełny syntetyk? moj silnik ma zrobione 23tys?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Olejowe pytanie
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
dobra chyba jednak zmienie... czytałem że niektorzy jezdza na 10w 50 lub 10w 60? może ja wogole zły olej wybrałem? lepszy bedzie pełny syntetyk? moj silnik ma zrobione 23tys?
patrz po specyfikacjach,nie na darmo siedzi jakis chlopek i do swojego wymyslonego silnika przypisuje jakis olej :D
ok, specyfikacje swoja drogą, wszystko można ulepszyć, dlatego pytam bo może ktoś ma jakies własne doświadczenia bądź przemyslenia jeśli chodzi o olej... :D
pozdro
Pewnie że tak, każdy ma swoje przemyślenia - niestety większość inne - więc komu uwierzyć? To jest pytanie typu, który kolor jest lepszy: niebieski czy czerwony :)
To jest pytanie typu, który kolor jest lepszy: niebieski czy czerwony :)
pomarańczowy !
Panowie, piszecie o kolorach zamiast napisac jakiego oleju uzywacie.. czy to jakas tajemnica?
Nikt nie napisze bo wiadomo że zaraz zaczną się spory o to który jest lepszy!!
Używam CASTROLA 10W50 Racing
ja używam zielonego oleju
a mój jest śliski i mokry :D
a mój jest śliski i mokry :D
ja pisałem poważnie, motul 300V jest zielony
castrol czerwony a shell zloty ;]
ja pisałem poważnie, motul 300V jest zielony
Taki zielono-żółty :D
kurde więc podróbkę mam bo jest zielony ;/ :P
motul jest zielony castrol czerwony na 10000%
Każdy pisze o olejech ze jezdzi na takim czy takim i koniec. Mi dzisiaj stuknelo 461 MTH w mojej husce bez zadnych ingerencji w silnik poza reg zaworow, olej zmieniany co 500-600km, nie łyka ani grama od wymiany do wymiany, a na hamowni po strojeniu ma 56,3 km na kole. Olej to motul 300v 10w40 a nie tak jak zaleca producent 10w60 (taki miala do pierwszej wymiany) wiec ja moge go osobiscie polecic. Motocykl uzytkowany tor+ulica a zima teren.
A teraz z innej beczki, czasami sie przewija temat ze motocykl ma zrobione 30 tys km albo wiecej i pytanie pada jaki olej, odpowiedz jest taka ze minimum taki jak zaleca producent, jak kogos stac na syntetyk niech go leje a jak nie to niech leje pol, mit z wyplukiwaniem nagaru i pojawianiem sie wyciekow mozna wsadzic pomiedzy bajki bo niech ktos mi pokaze gdzie w motocyklu o przebiegu nawet 80 tys km jest jakis nagar oprocz tloka ?? To nie czasy PRLu i oleju superol.
Pozdrawiam
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Olejowe pytanie
Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 75 zapytań