1

Temat: Wyrobienie Homologacji

witam mam pytanie co do wyrobienia homologacji
mam okazje kupic KTM-a SMR 560 no i nie posiada homologacji co jest potrzebne aby go zarejestrowac ?
roznie wszyscy mowia ze jakas faktura zakupu motocykla drudzy z kolei mowia ze faktura nie jest potrzebna to ze potrzebne sa swiatla to normalne
chce sie dowiedziec co nalezy zrobic aby moc dokonac tej rejestracji ?
i mniej wiecej koszty jakie sa ?

2

Odp: Wyrobienie Homologacji

jesli standardowo moto nie ma homologacji to jest problem. jesli kupujesz z zagranicy to na podstawie faktury zakupu mozna w jakis sposob skorzystac z tzw. importu jednostkowego i zarejestrowac. musisz miec oczywiscie badanie techniczne - szczegolow nie znam. jesli kupujesz w kraju to jedynie rejestracja jako SAM'a. generalnie bez dobrych znajomosci bedzie ciezko.

najlepiej kupic z niemiec albo uk juz zrejestrowana maszyne i po sprawie. ewentualnie w kraju sie takie trafiaja.

crisson
SM450RR

3

polska .....

i can do this .. here, hold my beer

4

Z tego co wiem to zakładasz wszystko co musi miec motocykl. Czyli światła kierunki lusterka itd. Jedziesz na przegląd zerowy i z przegladem i dokumentami motocykla idziesz do urzedu i po sprawie.

Husqy SMR-R 450

5

kusloncu napisał/a:

Z tego co wiem to zakładasz wszystko co musi miec motocykl. Czyli światła kierunki lusterka itd. Jedziesz na przegląd zerowy i z przegladem i dokumentami motocykla idziesz do urzedu i po sprawie.

Mówimy o motocyklu który nie ma homologacji! Jakie dokumenty motocykla? To nie jest takie hop..

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88