Odp: OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
ja kiedys opadłem lc4 może przy 150 to przyjebało dymem z przedniego koła i to wszystko PS Potrzebny manual do drz 400 chodzi o składanie silnika pomoze ktos ?
kiedys exc 2x525 2x450 lc4 640 xt600
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Strony Poprzednia 1 … 361 362 363 364 365 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
ja kiedys opadłem lc4 może przy 150 to przyjebało dymem z przedniego koła i to wszystko PS Potrzebny manual do drz 400 chodzi o składanie silnika pomoze ktos ?
[url]https://drive.google.com/file/d/0B0fPe4feWkfeODBhNGRiZTEtY2RlZi00YWRhLTk0M2ItMThhYTlhNmUzOGEx/view?ddrp=1&hl=en#[/url]
mały wartasz flache. !
Jadę 3/4/5/6, puszczam gaz i coś mi wydaje dziwny dźwięk (tak jakbym wrzucił nakrętkę albo śrubkę do puszki i tą puszką obracał i potrząsał), okropny i dosyć głośny dźwięk bo słyszę nawet przy prędkości 80-90 km/h. Okej, puszczam gaz, toczę się i jest ten dźwięk, ale jak wcisnę sprzęgło albo dodam gazu problem znika. Ale gdy jadę 3/4/5/6 i puszczę gaz i sprzęgło to dźwięk jest, ale w miarę spadania obrotów dźwięk też trochę cichnie i gdy już mam prędkość przy której powinienem wrzucić niższy bieg to już całkowicie ucicha. Na 2 też się zdarza, ale nie słychać tak bardzo. Dodam, że nie zawsze tak się dzieje, dzisiaj jeździłem i było ok, ale wczoraj był ten dźwięk. Nie potrafię nawet stwierdzić skąd on pochodzi, na pewno z lewej strony, i czuję, że nie wydobywa się on z silnika (chociaż mogę się mylić bo wciskanie gazu i sprzęgła można rzec od razu definiuje przyczynę jako silnik). Chyba w miarę jasno to napisałem.
Co to może być? Irytujący problem bo lipa jeździć z trzeszczącym moto, zwłaszcza w mieście.
a może spróbuj naciagnac łąncuch tak jak powinien być. czesto sie zdarza ze ktos przyjeżdza ze cos tłucze w skrzyni a tak naprawde łancuch obija sie o wachacz lub slizg
Od kupna czyli września zeszłego roku ani razu nie naciągałem bo nie było potrzeby, jest porządnie naciągnięty, zawsze nasmarowany itp. Zobaczę, może faktycznie wymaga regulacji chociaż ostatnio sprawdzałem to na oko wydawał mi się ok. 5,5k zrobiłem bez naciągania :O
złoty DID
Mamy tutaj kogoś, kto pracuje przy obrabiarkach CNC jako programista, technolog lub operator CNC, EDM?
jak sie nazywa taki popychacz przedniego hamulca. dziś gdzies mi wypadł :/ taki którym ustawiamy luz na klamce, moto to ktm z org pompą brembo,
Myśle że fachowej nazwy to nie ma, jęsli wogóle o to ci chodzi.
[url]http://www.rabittsport.pl/sruba-do-regulacji-hamulca-przedniego-sxf-excf/[/url]
o skurewsyn, jutro ide tam z wykrywaczem....
Ma ktoś może link do gąbki do hondy cr 125 która by trochę podwyższyła siedzenie ?
Czy ktos wie gdzie (i czy w ogóle) dostane zestaw naprawczy kartridża do cr 250 97? Mój kartridż po zamknięciu puszcza olej i nie mogę znaleźć identycznego uszczelniacza jaki tam idzie.
Pacjent FS570
Jest ktoś w mazowieckim i może mi ogarnąć mapy zapłonu? Chciałbym zrobić wariant z potulnym dołem.
Ktoś? Coś? Lub jakieś namiary?
Jadę 3/4/5/6, puszczam gaz i coś mi wydaje dziwny dźwięk (tak jakbym wrzucił nakrętkę albo śrubkę do puszki i tą puszką obracał i potrząsał), okropny i dosyć głośny dźwięk bo słyszę nawet przy prędkości 80-90 km/h. Okej, puszczam gaz, toczę się i jest ten dźwięk, ale jak wcisnę sprzęgło albo dodam gazu problem znika. Ale gdy jadę 3/4/5/6 i puszczę gaz i sprzęgło to dźwięk jest, ale w miarę spadania obrotów dźwięk też trochę cichnie i gdy już mam prędkość przy której powinienem wrzucić niższy bieg to już całkowicie ucicha. Na 2 też się zdarza, ale nie słychać tak bardzo. Dodam, że nie zawsze tak się dzieje, dzisiaj jeździłem i było ok, ale wczoraj był ten dźwięk. Nie potrafię nawet stwierdzić skąd on pochodzi, na pewno z lewej strony, i czuję, że nie wydobywa się on z silnika (chociaż mogę się mylić bo wciskanie gazu i sprzęgła można rzec od razu definiuje przyczynę jako silnik). Chyba w miarę jasno to napisałem.
Co to może być? Irytujący problem bo lipa jeździć z trzeszczącym moto, zwłaszcza w mieście.
Wrzuć jakiś filmik jak możesz, btw. olej kiedy zmieniałeś ? Jeżeli to lewa strona przysłuchaj się górze silnika (wałki, rozrząd), mi na ciepłym trochę hałasuje łańcuch rozrządu - nie zabierałem się jeszcze za niego.
EDIT
[url]https://www.youtube.com/watch?v=StL9pFzRYEc[/url]
Coś takiego jakby jehowy dobijał się do drzwi ?
Czy stopka boczna od DR-Z 400 S
ma taką samą długość jak SM
Koła są inne to może i długość stopki ?
Strony Poprzednia 1 … 361 362 363 364 365 … 436 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Ogólne » OFF TOP, Wymiana zdań i inne takie dyskusje.
Wygenerowano w 0.091 sekund, wykonano 48 zapytań