1 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-03-07 00:27:49)

Temat: Dostałem kopa na ryj.

Dzisiaj oficjalnie dostałem "kopa na ryj" . Od dwóch tygodni marzył mi sie teren . Dlaczego? Bo właśnie 2 tygodnie temu jeździłem z crossami po poligonie i mieście . Właśnie wtedy po szutrach , ścieżkach poligonu to ja prowadziłem było sucho i moje opony dawały rade . Po mieście juz w ogóle była  bajka crosidła zostawały 200 metrów z tyłu . Połechtany tym wszystkim byłem tak dumny z tego , że dawałem rade w terenie , że dzisiaj ruszyliśmy właśnie w teren . Jak  wiadomo ja na  dr 650 (supermoto 160 kg wagi , jak na asfalcie leciutki ,tak w terenie torbaaaa az szkoda gadać ) kumpel1 Ktm exc 125 ( wariatka na kołach 95 kg wagi bajka ) Kumpel2 to samo KTM exc 125 i Kumple numer 3 i o niego sie obawiałem , że będzie zostawał w tyle bo jechał na MZ150 ( mz lekkie i opony miało liche bo liche ale wąskie i kosteczki ) , ale kto zostawał w tyle ? No ja to kto, nie domyślasz sie ?

motoslide.com

2

Odp: Dostałem kopa na ryj.

:D No no widzę że wypad się udał hehe  :D  ps. przeczytałem do końca pozdro

SUPERMOTO - ma być głośno, niewygodnie i harcorowo !!!

3 Ostatnio edytowany przez SUPERMOTO (2010-10-03 21:26:04)

Żeś się rozpisał ale widzę że było co opisywać ale na tych oponkach to jeszcze nie taki hartkor weź się przejedź po głębokim błocie na pirelli diablo, staaaaary to dopiero jazda i to dopiero zero kontroli i to nie przy 80, jeden dwa to śmierć w oczach a czasami to trza pchać bo nie chce ruszyć a jak tu pchać jak podeszwa to nie kostka i też nie gryzie gleby;)
http://lh3.ggpht.com/_K0fKiWrv7lI/TKjX67sz7oI/AAAAAAAAAIo/5QLcuj1GQ8k/s640/NOKIA006.jpg
http://lh6.ggpht.com/_K0fKiWrv7lI/TKjX7HtxgZI/AAAAAAAAAIs/GSuW3MQ3Kt0/s640/NOKIA007.jpg

Najlepsze MOTO to SUPERMOTO

4

SUPERMOTO napisał/a:

Żeś się rozpisał ale widzę że było co opisywać ale na tych oponkach to jeszcze nie taki hartkor weź się przejedź po głębokim błocie na pirelli diablo, staaaaary to dopiero jazda i to dopiero zero kontroli i to nie przy 80, jeden dwa to śmierć w oczach a czasami to trza pchać bo nie chce ruszyć a jak tu pchać jak podeszwa to nie kostka i też nie gryzie gleby;)

Popieram - opony masz wypaśne w teren.
Ja latałem na typowych szosówkach w terenie i to był hardcor :D
Ale nie można się łamać trzeba przeć do przodu i cieszyć się z tego co się ma ;)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

ja dzis jezdzilem na yz 250 po poligonie i na swojej dr-z. bez porownania, po jezdzie na yz na swojego juz mi sie nawet nie chcialo wsiadac bo sie wogole nie trzyma i nie nadaje. jak dla mnie albo osobne kola albo dwa sprzety ;)

6

hacker33 napisał/a:

Ale nie można się łamać trzeba przeć do przodu i cieszyć się z tego co się ma ;)

Zgadzam się ;) Ja też dziś latałem po lesie na szosowych oponach ;) Zero kontroli hehe ;p nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle razy byłem na ziemi i moto podnosiłem ;)

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

7 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2011-03-07 00:28:29)

:)

motoslide.com

8

daniken napisał/a:
hacker33 napisał/a:

Zgadzam się ;) Ja też dziś latałem po lesie na szosowych oponach ;) Zero kontroli hehe ;p nie pamiętam kiedy ostatni raz tyle razy byłem na ziemi i moto podnosiłem ;)

I to jest to. Człowiek się cieszy, że się wywalił i że znowu prostuje kiere z papcia. Że jedzie na oponach w ogóle do tego nie stworzonych. I sprawia mu to więcej radochy niż szybkie i łagodne przelecenie przez błoto na crossie :D

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

9

Racja , na pogoni za lisem mam nadzieje , ze nie bede sam na kołach sm :D
Chlopaki wiem , ze zrobiłem złą reklame , ale chyba nie wydygacie co ?

motoslide.com

10 Ostatnio edytowany przez daniken (2010-10-03 21:35:40)

Pewnie ;) Fun z jazdy musi być heh ;D

P.S. Na mnie Bartek możesz liczyć ;) nie wygadam hehe

Go big or go home!
Największa forma kontroli jest wtedy kiedy myślisz, że jesteś wolny.

11 Ostatnio edytowany przez Barteksm (2010-10-03 22:27:11)

Lekkie błotko tak , można sobie z wyczuciem pozrywać przyczepność na tyle ,ale nie to co było tam , tam to była rzeźnia tam można sobie krzywde zrobić bo to małe bagno na drodze . Sorry ale ja już z błotem sie nie po lubie . Lubie jak mi tył ucieka sam do tego doprowadzam , ale przód ma jechać jak ja chce .Ale takie rzeczy tylko w erze :P no albo na asfalcie hehe.
Ciekawe jak bedzie pogodanapogoni za lisem :D

motoslide.com

12 Ostatnio edytowany przez bajros (2010-10-03 23:08:53)

Bartek chłopaku fajnie polatałeś! - O to właśnie chodzi w takim turystycznym esemie  :cool: , co by sobie w różnych warunkach polatać, zjeżdżasz z asfaltu sprzęt się trochę gorzej prowadzi, a jak już się upierdzieli błotem i Ciebie samego to jest wszystko jedno. Pocieszę Cię, moja koza jest cięższa od Twojej o 30 kilo, zestaw opon mam identyczny (przód k73, tył mt60rs) czasem kopie się w błocie, ale frajda jest. Co do lisa to startowałem w zeszłym roku, było mokro, dużo błota, piachu i dałem radę dojechać do mety zbierając wszystkie pieczątki - to był mój cel w tym starcie, a jako dodatek dojechałem w połowie stawki. Powodzenia

yamaha xt660x

13

No gdybym ja miał jeszce dodatkowe 30 kg to bym chyba jeszcze z tamtad nie wyjechał hahha
Dużo też napewno zalezy od człowieka i jego techniki jazdy ja tam mam bliżej do supermotowej pizdeczki niż sm mastera :P
Ale jak to ktos kiedyś powiedział , dzisaj jestem maly jutro bede duży .

motoslide.com

14 Ostatnio edytowany przez SuperMocarz (2010-10-04 10:10:04)

a oto recepta na twoje zmartwienia:
Pamiętaj że twoja DRka oryginalnie smiga na dużych kołach. Kupisz je za śmieszne pieniądze :)

http://p1.bikepics.com/pics/2010%5C09%5C20%5Cbikepics-2064407-full.jpg

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

15

http://p1.bikepics.com/pics/2010%5C10%5C04%5Cbikepics-2072936-full.jpg

A tutaj zestaw dla prawdziwiego twardziela. Z tyłu napęd nawet w błocie 100% a z przodu sanki :)

http://p1.bikepics.com/pics/2010%5C10%5C04%5Cbikepics-2072937-full.jpg

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE