1

Temat: redukcja wagi drz

Koledzy szukam sposobu na redukcje wagi moto, jest trochę za ciężki  może nadymać helu albo jodu do gum, albo tylko do przedniej może będzie lepiej szedł na gumę. Jaki gaz będzie najlżejszy, argon i acetylen mam proszę o pomoc.

TOR JEST WSZęDZIE

2

Odp: redukcja wagi drz

Najlepszą i często najtańszą metodą jest zmiana moto na lżejsze.
Wszystkie inne zabiegi dają raczej mizerne efekty.
Możesz wymienić balon na plastikowy-parę kilo urwiesz.
I to chyba wszystko....

A z gazu proponuję wodór-cepeliny nim napełniane efektywnie płonęły :o

joł

3

tigerman napisał/a:

Koledzy szukam sposobu na redukcje wagi moto, jest trochę za ciężki  może nadymać helu albo jodu do gum, albo tylko do przedniej może będzie lepiej szedł na gumę. Jaki gaz będzie najlżejszy, argon i acetylen mam proszę o pomoc.

jaja sobie robisz prawda?

4 Ostatnio edytowany przez Bondek (2010-07-12 10:21:54)

SFMario napisał/a:

cepeliny nim napełniane efektywnie płonęły

chyba chciałeś napisać [url=http://www.slownik-online.pl/kopalinski/1991BC12B250B296412565BD001894B1.php]efektownie[/url] zamiast [url=http://www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_wyraz%C3%B3w_obcych/242590-efektywny.html]efektywnie[/url]

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

5

Siema  :D  ja zmieniłem łożyska w kołach na plastikowe z SKF-u kur... drogie  ale o niebo lżejsze! rzeczywiście na gumę idzie lepiej ! cały napęd wymieniłem na lotnicze aluminium  obciąłem kawałek główki ramy  jak zważyłem części które wymieniłem zarobiłem na wadze 3,5 kg  :cool:

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

6

Bondek napisał/a:
SFMario napisał/a:

cepeliny nim napełniane efektywnie płonęły

chyba chciałeś napisać [url=http://www.slownik-online.pl/kopalinski/1991BC12B250B296412565BD001894B1.php]efektownie[/url] zamiast [url=http://www.bryk.pl/s%C5%82owniki/s%C5%82ownik_wyraz%C3%B3w_obcych/242590-efektywny.html]efektywnie[/url]

Mea culpa :cool:

7

dzieki, tak mysle ze tankowa tez nie ma co do pelna lepiej zawsze na rezerwie latac to wkoncu z 9 kilo,

TOR JEST WSZęDZIE

8 Ostatnio edytowany przez PeKaWu (2010-07-12 11:21:25)

10 litrow benzyny czyli tyle co w DR-Z wazy ok 7,5 kg. Czyli da sie na tym przyciac z 5 kg umieszczone dosyc wysoko a wiec takie ktore czujesz podczas jazdy. To jest chyba najlepsza bezkosztowa kuracja odchudzajaca dla DRZ-y. Mozesz tez zmienic bak na plastikowy z wersji E, wziac lzejszy subframe z wersji E, zdjac zbedne pierdoly jak lusterka, migacze, nozka boczna, podnozki pasazera (prawy musialbys uciac bo jego czesc sluzy za mocowanie ukladu wydechowego) czy oslone lancucha, patenty SmXa sa niezle. Wiecej od wymiany powietrza w oponach na jakies cuda wianki da ci pozbycie sie detek. Mozesz zrobic mnostwo rzeczy ale to bedzie duzo kosztowalo a efekty beda takie sobie no i powazne modyfikacje moga utrudnic ci pozniejsza sprzedaz motocykla. Jak to mowia z gowna bata nie ukrecisz  :) Nie obrazaj sie, sam mam drze.

9

Redukcja wagi:
1) nowy układ wydechowy - redukcja ok 1,5kg
2) zbiornik paliwa na plastikowy albo aluminiowy o mniejszej pojemności
3) wywalasz akumulator oraz rozrusznik i ładujesz kopajkę - redukcja chyba z 3,5kg. Podobno bardzo odczuwalny efekt.
4) nowa przednia lampa - oryginalna jest ciężka.
5) zmieniasz koła na Marchesini - lekkie koła i brak dętek.
6) demontujesz podnóżki, lusterka, oświetlenie.
7) Wymieniasz śrubki na aluminiowe lub tytanowe.
8) subframe od wersji E lub tniesz swoją

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

10

zawsze dymaj jodem :D  :D wszyscy tu dymamy jodem  :)

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

11

dukeSebo napisał/a:

zawsze dymaj jodem :D  :D wszyscy tu dymamy jodem  :)

heheh Sebek warjacie!

Ja dymam jodem ale tylko nad morzem efekt murowany!

320mm Supermoto Racing rotor orange motomaster flame bitch  :D

12

dzięki chłopaki za pomoc, uzbrajam moto i mam extra opcje na crash pady, u babci mam zajebistą gromnice twarda jak h...., nie mogę nigdzie znaleźć ebonitu i teflonu chyba steryna ma mniejszy ciężar właściwy niż teflon.
zresztą można sobie samemu odlać formy i dodać trochę opiłków metali żeby były twardsze.

TOR JEST WSZęDZIE

13 Ostatnio edytowany przez jareks (2010-07-12 14:34:30)

Olej te szczegóły gazowo-mechaniczne.
Odłuż na bok salcesony i półtusze wieprzowe, skwarki i majonezy, przejdź na dietę wegańską. Do tego pij wodę mineralną gazowaną wodorem albo helem, po napiciu zakołkuj pupę i buzię drewnianym szpuntem, tak by lekkonośny i cenny gaz nie oddalił się z organizmu, tuning totalny, całkowity bez to tamto, kiszki same będą ciągnęły Cię w górę :)

Husqa SM 450 R 08`, Husqa CR 250 82`,  Beta Zero 125 91`

14

Widzę Koledzy że upały nie służą  :lol:  :lol:  :lol:

15

hacker33 napisał/a:

3) wywalasz akumulator oraz rozrusznik i ładujesz kopajkę - redukcja chyba z 3,5kg. Podobno bardzo odczuwalny efekt.

O ile kopajke zalozysz bez problemu to czy wywalenie rozrusznika i zbednych trybow nie bedzie wymagalo zalozenia karteru z wersji kopanej DR-Z?