Temat: Amatorskie zawody we Wrocławiu
Witam, dzisiaj rozmawiałem z organizatorem Niskie Łąki Cup i jest możliwośc podpięcia się pod ten cykl imprez samochodowych tworząc dodatkowa klasę motocykli. Strona zawodów: [url]http://www.niskielaki.com.pl/[/url] . Tor na Niskich łąkach jest byłym torem gokardowym, dzisiaj po zawodach wpadłem zrobic parę kółek i może nie jest zbyt szybki (na najdłuższej prostej miałem lekko ponad 100km/h), ale na pewno bardzo techniczny. Zawody składają się z dwóch przejazdów po 4 okrążenia, wpisowe wynosi 100zł. Organizator zapewnił, że jeśli znajdzie się minimum 5 osób na motorach stworzy nam osobną klasę z pucharami za pierwsze 3 miejsca. Ja startowałbym swoją WR250X i poszukuje kolejnych 4 osób chętnych do pościgania się. Ogólnie jest to impreza amatorska organizowana przez prywatną osobę, wiec nie obowiązują nas żadne przepisy PZM czy ruchu drogowego, można startowac moto bez rejestracji. Jedyne co będzie wymagane to ubezpieczenie OC i NW. Inne sprawy np ograniczenia silnikowe, opony itd to już kwestia naszego wspólnego dogadania się i spisania jakiegoś mini regulaminu możemy też zrobic ,,no rules'' i wpuścic do klasy wszystko co ma 2 koła, albo nawet rozszerzyc klasę tez o quady. Najbliższa impreza jest 23 maja a następne według kalendarza na stronie. Osoby zainteresowane proszę o kontakt najlepiej na maila rolo86@op.pl najpóźniej do 20 maja. Myślę, że im więcej moto tym będzie ciekawiej, wiec zapraszam nie tylko supermoto, ale też inne jednoślady (od skutera po ścigacze :P ).