1

Temat: Amatorskie zawody we Wrocławiu

Witam, dzisiaj rozmawiałem z organizatorem Niskie Łąki Cup i jest możliwośc podpięcia się pod ten cykl imprez samochodowych tworząc dodatkowa klasę motocykli. Strona zawodów: [url]http://www.niskielaki.com.pl/[/url] . Tor na Niskich łąkach jest byłym torem gokardowym, dzisiaj po zawodach wpadłem zrobic parę kółek i może nie jest zbyt szybki (na najdłuższej prostej miałem lekko ponad 100km/h), ale na pewno bardzo techniczny. Zawody składają się z dwóch przejazdów po 4 okrążenia, wpisowe wynosi 100zł. Organizator zapewnił, że jeśli znajdzie się minimum 5 osób na motorach stworzy nam osobną klasę z pucharami za pierwsze 3 miejsca. Ja startowałbym swoją WR250X i poszukuje kolejnych 4 osób chętnych do pościgania się. Ogólnie jest to impreza amatorska organizowana przez prywatną osobę, wiec nie obowiązują nas żadne przepisy PZM czy ruchu drogowego, można startowac moto bez rejestracji. Jedyne co będzie wymagane to ubezpieczenie OC i NW. Inne sprawy np ograniczenia silnikowe, opony itd to już kwestia naszego wspólnego dogadania się i spisania jakiegoś mini regulaminu możemy też zrobic ,,no rules'' i wpuścic do klasy wszystko co ma 2 koła, albo nawet rozszerzyc klasę tez o quady. Najbliższa impreza jest 23 maja a następne według kalendarza na stronie. Osoby zainteresowane proszę o kontakt najlepiej na maila rolo86@op.pl najpóźniej do 20 maja. Myślę, że im więcej moto tym będzie ciekawiej, wiec zapraszam nie tylko supermoto, ale też inne jednoślady (od skutera po ścigacze :P ).

Yamaha Wr 250X

2

Odp: Amatorskie zawody we Wrocławiu

hmm 100zł wpisowego ;> trochę sporo jak za takie "zawody". Może bym i wpadł, ale 23 to ja pracuje ;/ zobaczymy co się da zrobić..

KTM 690 SMC/Enduro + Akrapovic
Beast mode: ON

3

Jak  Supermoto to gdzie OC I NW :/

NovoPerformance.pl

carbon.na.allegro.pl
SM450RR!! #88

4

Chodzi o to, że jak masz moto bez rejestracji i np wjedziesz w kibica to żeby później nie było problemów i z twojego oc wypłacili mu jakieś tam odszkodowanie. Myślę że wykupienie na jeden dzień takiego ubezpieczenia to koszt 10-20zł, a przynajmniej nikt nie będzie cię później po sądach ciągał. Ja jeżdżę w tych zawodach a-grupowym Fiatem 126p już 3 sezon i czy 100zł to dużo czy nie można polemizowac, z jednej strony można się zgadac w 4 osoby, za tą kase wynając tor na rakietowej i upalac przez cała godzinę. Tutaj zrobimy 2 okrążenia zapoznania i 4 kólka jechane dwukrotnie na zawodach, czyli 10 okrążeń co będzie trwało jakieś 10-15min. Ale mamy rywalizacje, pucharki + jakieś drobne upominki za pierwsze 3 miejsca i masę kibiców, dla których będzie to ciekawe urozmaicenie :) Nie musimy jechac całego cyklu, ale możnaby chociaż na jedną eliminacje się zgadac i zobaczyc czy coś takiego by nam pasowało. Jak nie 23maja to może następna?? Byleby się nazbierało 5 odważnych :)

Yamaha Wr 250X

5

Rolnik napisał/a:

Chodzi o to, że jak masz moto bez rejestracji i np wjedziesz w kibica to żeby później nie było problemów i z twojego oc wypłacili mu jakieś tam odszkodowanie.

To zawody powinny byc ubezpieczone od OC. Ty masz miec tak zabezpieczony tor, aby nic sie nie stalo i Twoje OC nie ma tu nic do rzeczy, bo wypadek w takim przypadku i wjazd w kibicow nie jest Twoja wina. Ty sie scigasz i masz miec miejsce na wylecenie bezpieczne z toru. A jak wylatujac cos sie komus stanie to kibel organizatora i jego OC.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

6

Sorry, ale to nie są mistrzostwa polski tylko amatorskie zawody samochodowe pod które chcemy podpiąc motocykle. Z tym kibicem to był może głupi przykład, tor jest tak zabezpieczony, że akurat w kibica ciężko wjechac, ale różne rzeczy mogą się wydarzyc. Zawody organizuje prywatna osoba i w regulaminie jest zapis, że nie ponosi on odpowiedzialności za szkody wyrządzone na osobach trzecich, wiec jedyne co będzie od nas wymagał to to ubezpieczenie, a start jest oczywiście na własną odpowiedzialnośc jeśli się na to zgadzasz to zapraszam, a jeśli nie to zostają zawody organizowane przez PZM. I nie wiem jak jest w zawodach motocyklowych, ale w rajdach samochodowych nawet jak zginie kibic to i tak zawsze PZM zwali winę na kogoś innego(taka wolna dygresja).

Yamaha Wr 250X

7

tak czy inaczej 100 PLN za 8 kolek to chyba lekka przesada  :rolleyes: Jak podzielicie to jeszcze na 2 przejazdy po 4 okrazenia to ledwo zdarzycie rozgrzac opony a juz bedzie meta  ;)

8

Co eliminacja jest miedzy 50 a 80 zawodników, którym to nie przeszkadza. Cóż sporty motorowe niestety tanie nie są i chyba w tej kwestii nic się nie da zrobic, bo jeśli chodzi o frekwencje to organizator nie ma co narzekac, ale na pewno klasa motocykli byłaby ciekawym urozmaiceniem dla kibiców.

Yamaha Wr 250X

9

za 100zl - 4 kolka :/ to sam nie wiem... może...

KTM SMR 450 - samoobsługowa hurtownia frajdy!!!

10

Nie 4 tylko 10 kółek, z czego 8 z mierzonym czasem a 2 to zapoznanie.

Yamaha Wr 250X

11

Cóż sporty motorowe niestety tanie nie są i chyba w tej kwestii nic się nie da zrobic

Przykro mi jesli kogos uraze ale mam wrazenie ze ktos tu szuka frajerow. Jasne ze sporty motorowe nie sa tanie ale napewno nie sa w ogolnosci az tak drogie jak to co probujesz na tym forum przeforsowac/sprzedac (takie odnosze wrazenie po determinacji, z jaka usprawiedliwiasz organizatora). Przykladowo na torze w Lublinie jestes w stanie w ciągu jednego treningu wolnego na luzaku zrobic 85 okrążeń (120 km) za 60 PLN co daje 70gr za okrążenie. Ostatnio było nad wyraz drogo i kosztowało to ok 1 PLN na okrązennie. Czyli da sie w tym kraju pojezdzic w podobnych warunkach za zdecydowanie mniejsze pieniadze i dlatego mam prosbe, abys nie wprowadzal ludzi w blad.

12

Jakby szukał frajerów to by napisał że przyjedziesz i się dogadacie a potem kasował 100.
Oferta jest jasna jak jest dla kogoś za drogo to niech nie jedzie.
Nie pamiętam już kto chciał promować SM a to jest dobra okazja, tylko trzeba dać coś od siebie.

13

Bardzo się ciesze, że w innych miastach można za takie pieniądze pojeździc, jakbyś znał sytuacje we Wrocławiu to byś wiedział, że niestety tak pięknie nie jest. Nie szukam frajerów, tylko chciałem się pościgac w mieście w którym mieszkam a w którym SM jest nieco ,,zacofane'' w stosunku do np twojej Warszawki. Dodam że nie mam od tego 100zł ani grosza, a myślałem że jak przyjeżdza co eliminacja ponad 50 kierowców samochodów dla których to nie jest problemem to że znajdę 4 motocyklistów którzy też będą chcieli się pościgac, ale chyba się pomyliłem.

Yamaha Wr 250X

14

Wszystko super,chętnie bym przyjechał i popromował naszą dyscypline ,tylko za bardzo nie przemawia do mnie wyścig na dystansie 4 okrążenia-chyba że okrążenie ma z 5km :)

15 Ostatnio edytowany przez mg84 (2010-05-12 08:18:47)

fidu10 napisał/a:

Wszystko super,chętnie bym przyjechał i popromował naszą dyscypline ,tylko za bardzo nie przemawia do mnie wyścig na dystansie 4 okrążenia-chyba że okrążenie ma z 5km :)

tez tak mysle :D

KTM SMR 450 - samoobsługowa hurtownia frajdy!!!