1

Temat: najśmieszniejszy mandat świata...

dowcip górna półka od zajaca dzisiaj dostałem mandat pod tytułęm 6pkt i 600zł za stwarzanie zagrożenia w ruchu...
jaki podów ?? a mianowicie wg. jednogo z nich totalne służbiste za szybko wziołem zakręt czym to spowodowąłem te zagrożenie, kiedy to usłyszałem myślałem ze padne na twarz ze smiechu. na dziendobry powiedział mi ze jezeli nie przyjem mandatu to ofc grodzki normalka i ze byłem sam a ich dwóch to oświadcza jeszcze ze wyprzedzałem na 2 ciągłej i leciałem na gumie ^^. Az normalnie sie zastanawiam czemu tym razem sie zatrzymałem moze dlateog ze byłęm świecie przekonany że nic nie zobiłem ? no nic nie ważne przestroga na przyszłość bierzcie zakręty na kwadratowo  z predkością wózka inwalidzkiego

suzuki ts50-->yamaha xt125x-->ktm lc4 SM HF-->ktm exc530sm-->ktm 450 smr :D

KTM the best fuck the rest

2

Odp: najśmieszniejszy mandat świata...

współczuje, ja kiedys co prawda samochodem jechalem tez jakos "niby za szybko" wszedlem w zakret a ci mi mowia ze pasow wraz z pasazerem nie mialem a ch ze mialem, a jak im powiedzialem zemielismy to "tak mieliscie? czyli 500 wypisac?" to sobie odpuscilem te pasy :D

3

to jakis absurd - masakra!!!

chociaz ja kiedys dostalem za spowodowanie nadmiernego halasu i zanieczyszczenia srodowiska heheh bo mi opony ponoc zapiszczaly, a bylo mokro i slisko ( -3*C) - zimaaa!!!   jak ruszalem na swiatlach a policja jechala za mna - powiedzielm policjanotwi ze nie przyjmuje to byl zszokowany heheh , a w sadzie to byly niezle jaja , sedzia sie smial ale podsumowal to tak :

stroz prawa jest wiarygodny dla sadu , wiec mimo braku dowodow oprocz jego zeznan - mandat zostaje podtrzymany, odpuscilem dalsze sady bo to jakis idiotyzm latac po sadach za 100zl , ale poczulem co znaczy brak kompetencji policjanta kraweznika i nasze niezbyt bezstronne sady , bo przeciez w Polsce istnieje domniemanie niewinnosci , ale cozzz jak to mowia c'est la vie... hheheh

KTM SMR 450 - samoobsługowa hurtownia frajdy!!!

4

dalatego ja mam włączenie dyktafonu w telefonie jednym przyciskiem :) cienko by wtedy spiewali panowie policjanci :) dla beki kazał bym im umy mi moto to wtedy skasuje nagranie  :D  :lol:

"Art. 54. Konstytucji RP:
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

5

tegma napisał/a:

dalatego ja mam włączenie dyktafonu w telefonie jednym przyciskiem :) cienko by wtedy spiewali panowie policjanci :) dla beki kazał bym im umyc mi moto* to wtedy skasuje nagranie  :D  :lol:

* Oczywiście mycie w mundurach :)

1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji."

6

to jest dobry pomysl tez tak musze zrobic nastepnym razem :D a uciekac i tak sie nie oplaca jak blache widza

7

ziomalqs napisał/a:

to jest dobry pomysl tez tak musze zrobic nastepnym razem :D a uciekac i tak sie nie oplaca jak blache widza

* jeżeli ona w ogóle jest  :D

Pracuję i żyję w Polsce dzięki bogu i rodzicom  było mnie stać na SX 520  :D  i na pamiętne REJU ...o i rinkon 680 .. to dzięki rodzicom i sąsiadce :D

8

SmX napisał/a:
ziomalqs napisał/a:

* jeżeli ona w ogóle jest  :D

no tak, ja ostatnio nie mialem, policja od razu obraca sie by zobaczyc table, a ze mialem 100m do lasu to se mogli  :cool:

9

sytuacja absurdalna i naprawde lepiej by było te 600pln przelac na dom dziecka a nie na msw, ale jak tu z nimi walczyc, no chyba ze rzeczywiście masz ich nagranych to mycie motocykla w mundurach lub bez gdyby to była pani funkcjonariusz :lol: Niby coś się w tej naszej ojczyźnie zmienia ale po takiej akcji człowiek sobie uświadamia że nadal żyjemy w kraju absurdów: kratek w autach osobowych, blach przyklejanych do listów i popiepszonych reklam z pania Żanet Kaleta na czele!
Współczuję koledze i następnym razem poprostu albo zakręt na kwadratowo albo na powerslidzie zapiepszyc im gumą szybe i pojechac dalej.

10

nie bujta sie ty nic nie zostanie przelane ;)

11

odwołujesz sie ?

12

ba ... i pozywam o wymuszenie przyjecia mandatu pod groźba krzywoprzysiestwa , oraz zrobienie fotografi mojej twarzy bez zgody ...

13 Ostatnio edytowany przez ziomalqs (2010-04-07 21:33:57)

foto ci zrobili? tego juz nie kumam :D
ale trzymam kciuki, niech nie kozacza do SUMowcow :cool:

14

No i wykrakałem :)

Jadę dziś do pracy - 2 pasmowa droga, lece jakieś 65-70 i nagle zza drzew wyskakuje "nieśmiertelny" zjezdzam na bok włączam nagrywanie w telefonie i się zaczyna :)
-gdzie Pan ma tablicę
-nie mam bo miałem stłuczkę i jest polamana w bagażniku, mam przeglad techniczny z wpisem uszkodzona tablica wazny 30 dni.
-oo to zabieramy dowód bo tak być nie może... (wymiana zdań przez 5 minut i koleś mówi ze powodem kontroli jest tak naprawde predkość - przekroczenie o 19 km/h) oświadczyłem iż nie przyjmuję mandatu bo pomiar był robiony zza drzew pod kątem większym niż 0 stopni, od pomiaru minęło ponad 5 minut i nawet nie wiem czy to mój...

no i policjant się zdenerwował i zaczął na mnie krzyczeć, że co ja sobie wyobrażam , kim ja jestem zeby mu mówić jak ma pomiar robić , etc... i ze kieruje wniosek do sądu i dodatkowo zabiera mi kwity i zrobił wydruk z predkości... powiedzialem wtedy, że niepotrzebnie Pan krzyczy, i mam wszystko nagrane, jak zrobie przegląd i się okarze, ze przejdzie auto przegląd to oskarżę ich o bezprawne zabranie dowodu przez co poniosłem koszta...

skończylo się na skierowaniu na przesłuchanie ( bo Pan policjant zrobił cholerny wydruk )oddał mi wszystkie papiery , a ręce mu sie trzesły jak staremu pijakowi... w najgorszym wypadku dostane 2 ptk i 100 zł ...

15 Ostatnio edytowany przez hacker33 (2010-04-08 09:59:36)

Niedługo powstanie temat "Jaki dyktafon polecacie do nagrywania kontroli" lub "Czym najlepiej nagrywać policjanta" :P

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD