Temat: .
.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » .
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
.
ja podchodze do mojej dziw....i włączam ssanie podpompuje paliwko czyli takie 2-3 pełne ruchy kopką, ustawiam tłok , kopie i już działa. - to na zimno , na ciepło podchodzę ustawiam tłok kopie i działa :)
Myślisz że myjka ciśnieniowa to dobry pomysł? Moim zdaniem lepiej umyć moto przy użyciu środka np. Castrol Greentec przy użyciu pędzelka , szczotki czy co tam masz. Oszczędzasz moto (łańcuch, zimmeringi), a poza tym podczas mycia ręcznego jesteś bliżej maszyny, dotykając możesz sprawdzić czy coś się nie odkręca, nie jest luźne itd..
Ta
Ja mam silnik po remoncie i serwisówka zaleca Agip 5w40 , ja będę lał Motul 300V 5w40
Ale się upierasz przy tym Karcherze. Sponsorują Cię czy co :) ? Ja do spłukiwania używam zwykłego szlaucha (węża) i daje radę.
Dobry Karcher nie jest zły :) nie ma to jak potraktować moto biczem wodnym... :)
yes :) pełniutki :)
ja moto staram sie myc jak najdelikatniejszym strumieniem by nie wlac wody do miejsc gdzie jej byc nie powinno.
Co do odpalania to tu jes strasznie. w sumie to jeszcze nie dopracowałem zadnej specjalnej techniki. zwykle załączam ssanie i robie kilka pełnych kopów by dostało paliwa bydle, nastepnie bez ssania i zapala (jak chce zapalic).
to moj pierwszy motocykl tego typu i tu moje pytanie. jak odpowiednio ustawic tlok? jak napotkam na kompresje, odpreznik, przeskakuje o zabek i wtedy juz kopac?
tegma napisał/a:yes :) pełniutki :)
to mi powiedz ile tam tego lać jeszcze :D
1,7 Litra - nie masz serwisówki ??
Ja mam chyba ze 4 to Ci podeśle... daj mail :)
Co do ustawienia Tłoka to trzeba wyczuć dziwkę poprostu- nawet nie wiem jak to opisać :)
to ja chetnie przygane jakas serwisówke
marszalkowicz.bartosz@gmail.com
bede probował. dizeki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » .
Wygenerowano w 0.052 sekund, wykonano 65 zapytań