2,041 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-09-22 12:35:11)

Odp: Filmy i zdjecia nie związane z SM

G3d napisał/a:

W ostatecznosci mozna polozyc na to laske ;)

Tak, tu się z Tobą zgadzam... bez tego mojego ironicznego tonu ;)

No i przestroga...zawsze ze sobą zabierać płaszcz ze znakiem S na plecach. Lub pierwsze wydanie naszych forumowych bluz.

A filmik ma jedynie ukazywać uroki lotu na japę, niczym szmaciana laleczka.
Nie jest tematem dyskusji, sytuacja raczej z tych beznadziejnych, zagapił się bez szans na ratunek :(

[url]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_vo4VAxtZSs#![/url]
Niestety on zapomniał płaszcza (przepraszam za przykład, nigdy nie naśmiewam się z takich filmików)

A tu wersja z płaszczem.
[url]http://www.youtube.com/watch?v=d7M98F_HZJQ&feature=related[/url]

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR

2,042

tylny hebel i gleba jak nic

KTM 690 SMC-sprzedany:)
Szukam-kupie Honde CR-CRF w pelnej specyfikacji SM odpicowana cena do 35tys

2,043 Ostatnio edytowany przez tabul (2012-09-22 13:24:13)

Nie chce mi się czytać tych waszych wypocin kto ma rację. Jeździłem na różnych sprzętach i uważam że ten kolo spokojnie by wyhamował, tyle że spanikował... W tamtym roku startując plastikiem 150KM, maneta na max, już prawie mam wbijać 2 czyli koło 100km/h i nagle babsko mi wyjeżdża z parkingu nie patrząc czy coś jedzie... odruchowo tak mocno wcisnąłem hebel że najpierw zblokowałem koło, ułamek sekundy puściłem i jeszcze raz... dałem radę, podwójne pływające tarcze i 6 tłoczkowe zaciski tokico robią robotę. Po tym zdarzeniu sprzedałem plastik bo za bardzo korci;) ja nie potrafię jeździć spokojnie;) Podobną sytuację miałem huśką 510 smr ale już z mojej winy... Jadąc sobie wałem przy odrze, kostką, daje na koło, koło po chwili spada, ja się gapię na idące obok panienki, a tu nagle przede mną wyrasta spod ziemi szlaban, nie kolejowy, tylko taki metalowy aby auta nie wjeżdżały... Wiecie jak sm momentalnie przyspiesza... Myślę że około 50-60km/h było, a tu kilka metrów przede mną na wysokości rąk metalowa belka. Wymiękłem... Wiedziałem po czym jadę i że nie mam żadnych szans na wyhamowanie. W głowie od razu myśl, pułki, lagi, ręce i nie wiem co jeszcze do wymiany;) Od razu wiedziałem co robić... Hebel na maxa blok... No i lecę sobie z huśką pod szlabanem kilka metrów Nie macie pojęcia ile myśli w tak krótkim czasie przewija się przez głowę;) Tak sobie lecąc np. rozkminka kto dalej zaleci, moto czy ja ;) Na szczęście miałem zbroję i tak dalej, bo bez niej to bym się nieźle poharatał, a tak to lekkie zadrapania, a zbroja jak zbroja - praktycznie nic nie widać... W huśce kiera do wymiany i coś tam, już nie pamiętam ale bez tragedii.  Więc panowie teoretycy ja miałem takie sytuacje dlatego się wypowiadam, a Wy ??

2,044

[url]http://vimeo.com/49445992[/url]

2,045

co za durna dyskusja... naprawdę...

DRZ 450 E SM na modach znowu w jedynej słusznej wersji - czyli SuperMoto
Triumph Speed Triple 2010 SE

2,046

dukeSebo napisał/a:

Już was widzę w akcji "awaryjne hamowanie" Wyobrażacie sobie przeszkodę na środku drogi, zaczynacie hamować... piękne stopi aż do samej przeszkody, zatrzymujecie się na centymetr przed przeszkodą. Ludzie na chodnikach stoją przerażeni, każdy ma otwarte usta ze zdumienia... wy zeskakujecie ze swoich motocykli... niczym stunter 13. Stawiacie nonszalancko na stopce i w geście tryumfu podnosicie ręce do góry... ludzie zaczynają wam bić brawo, brawo... wszyscy sobie myślą... chcę być taki jak ON. Jakiś chłopiec w tłumie ciągnie mamę za rękaw i sepleni "jak dorosnę będę taki jak Jery" mama szepce "dobrze synku" :D

Padłem :))))) książki możesz pisać

2,047

[url]http://www.youtube.com/watch?v=Yd35Cw6VMmo[/url]

Takie tam moje małe co nieco dotyczące dyskusji, ja wtedy nie myślałem chyba o niczym :D

2,048

dukeSebo -- widze ze nie trybia  co  niektórzy  tego co piszemy , i nadal piszą co lepiej hamuje, dupa czy opona itd....  wiec trzeba na to wywalić falusa  :)

tu może cos  naświetli  co daje ( NIE ZAWSZE )  kładzenie moto ... oglądać do końca

[url]http://www.youtube.com/watch?v=So3kaIdQK0o&feature=related[/url]

i can do this .. here, hold my beer

2,049

KaceR napisał/a:

[url]http://www.youtube.com/watch?v=Yd35Cw6VMmo[/url]

Takie tam moje małe co nieco dotyczące dyskusji, ja wtedy nie myślałem chyba o niczym :D

Nie trza było tak zapierdalać to by close call'a nie było ;d

READY TO >> TERROR

2,050

Jest akcja to jest i reakcja, nawet sobie nie wyobarazacie jakie mózg robi triki żeby wyratowac ciebie z sytuacji zagrożenia, jest to poprostu instynkt przetrwania, odruch bezwarunkowo który zazwyczaj ratuje nam dupę.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

2,051 Ostatnio edytowany przez JERY (2012-09-23 01:45:59)

Seba, lamerski to jest ton twoich wypowiedzi. Wkurwiles mnie swoim bajdurzeniem i osobistymi wycieczkami w moja strone. Myslalem, ze stac Cie na wiecej. Swoja jakze elokwentna i jakze wesola historyjke o cudownym zatrzymaniu stopalem centymetry przed przeszkada opowiedz sobie. Wstaw tylko zamiast hamowania, mistrzowskie szlifowanie.  Nazywasz mnie teoretykiem, a nie masz pojecia o moich doswiadczeniach. Bronisz swoich teorii o szlifie jak niepodleglosci, pokazujac filmiki, jak typ wali w przyczepe. Chcialbym zobaczyc jak opanowana przez Ciebie technika szlifowania ratuje Cie w tej sytuacji i zamiast przleciec nad samochodem , mistrzowsko kontrolujesz swoj szlif i wychodzisz z tej sytuacji bez zlaman i z prostymi lagami, walac juz nie tylko w sam samochod ale pradopodobnie w swoj wlasny motocykl z prostymi lagami, nadziewajac sie plecami, na jego wystajace elementy np. kierownice. Chcialbym tylko wspomniec, ze hamujac do konca, masz jeszcze mniejsze lub wieksze szanse na to aby powalczyc, bo utrzymanie moto na kolach daje Ci mozliwosc dokonywania manewrow np. proby ominiecia. No chyba, ze twoja umiejetnosc szlifowania jest na takim poziomie, ze szlifujac dupa potrafisz tez omijac?? Co do lotu nad przeszkoda, to przy nastepnej okazji porozmawiaj z Rajem. On Ci opowie jakie korzysci z tego mial. Typ walacy w fure skrecajaca na stacje mial poprostu jebitnego farta, ze wywalil sie na lewa strone, bo jakby glebna na prawo to by sie wyjebal we wlasny motocykl zatrzymany przez ta puszke. A moze to byles Ty Seba i sam zdecydowales na ktora strone sie wywalasz??Sytuacja ze szlabanem ok, zgodze sie ze to dobre wyjscie, ale to sytuacja jedna na tysiac. Sam osobiscie walilem w puszke i lepiej bylo przyjebac z barana z wyhamowana do 40 km/h predkoscia w plaskie i dosc miekkie drzwi z boku samochodu, niz szlifowac z predkoscia 80km/h i wjebac sie we wlasny motocykl albo pod samochod. Efekt? Siniaki i naciagniete miesnie szyji. N iestety lagi juz nie byly proste a to najabrdziej boli, prawda Seba? Druga sytuacja . Wyprzedzam rzad samochodow i pakuje sie na skrecajacy w lewo skuter. Moja wina, ale lepiej bylo hamowac i miec mozliwosc podwojnej korekty kursu niz jebac w ten skuter z pelna predkoscia tyle ze motocyklem w poziomie zamiast w pionie. Efekt taki, ze skuter tylko zawadzilem o przednie kolo. Kierowca skutera mial tylko zdarta skore na lewym ramieniu bo jechal w t-shircie, a ja po obtarciu przedniego kola skutera, stracilem rownowage, wyjebalem sie i po ekwilibrystycznych wyczynach w stylu szmacianej lalki, wyladowalem w trawie z peknietym kciukiem bo uderzyla mnie kierownica wyrywajac mi sie z rak. A moze Seba powinienes popracowac nad hamowaniem?? Moze bys wtedy innaczej na to spojrzal. Bo szlifowanie masz faktycznie opanowane po mistrzowsku. Widzialem w Sudetach. Przed czym sie wtedy ratowales?? Przed spadajacym lisciem z drzewa?? I zebys nie wiem jak bardzo sobie po mnie jezdzil, to za ch***a mnie nie przekonasz, ze koles wslizgujacy sie pod przyczepe na filmie od ktorego sie zaczelo, dobrze zrobil. Abstrachujac tez od twojej opowiesci dziwnej tresci, o waleniu w sciane przy predkosci 100km/h to nie zaskocze Cie i powiem tak. Wybieram hamowanie do konca i walenie z barana niz twoje mistrzowskie szlifowanie i uderzanie wybrana cudem wybrana przez Ciebie czescia ciala. Z prostego powodu. Predkosc + masa = sila uderzenia. Im mniejsza sila uderzenia tym mniejsze obrazenia. W kilka sekund nie schudne, wiec wybieram redukcje predkosci. Wole przyjabac z barana po zredukowaniu predkosci powiedzmy do 50 km/h niz twoje mistrzowskie szlifowanie z pelna kontorlai dowolnie wybrana przez Ciebie czescia ciala z predkoscia 80km/h. Fakt moze sie skonczyc roznie, ale jestem przekonany, ze szanse mam wieksze hamujac. Poza tym. jak ktos ma pecha to i palec w dupie zlamie.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

2,052

Troche za dużo powtórzeń typu: "Chciałbym" "Uderzyć z barana" i "szlifowanie", ale z tego omijania szlifując dupą się uśmiałem Jery :D

READY TO >> TERROR

2,053

ja powiem krótko mój instynkt mówi hamuj

Była: Honda CBR F4 Sport- dobre moto,jest KTM 520EXC supermoto,Gas Gas 280 TXT PRO

2,054

Ale to nie jest zwykle szlifowanie Olaff. To mistrzowskie szlifowanie i dlatego warto to podkreslic wielokrotnym powtarzaniem.

[IMG]http://img845.imageshack.us/img845/9062/katradom2.jpg[/IMG]

2,055 Ostatnio edytowany przez dukeSebo (2012-09-23 04:01:08)

dukeSebo napisał/a:

A filmik ma jedynie ukazywać uroki lotu na japę, niczym szmaciana laleczka.
Nie jest tematem dyskusji, sytuacja raczej z tych beznadziejnych, zagapił się bez szans na ratunek :(

No trudno Jery, jakoś będę musiał z tym żyć :( z całej sympatii jaką do Ciebie nosiłem nigdy nie spodziewałem się takiej reakcji po Tobie. Myślałem... że kto jak kto ale w twoim wypadku trudno zaburzyć "żartobliwym wpisem" pewność jaką w sobie nosisz.

JERY napisał/a:

A moze Seba powinienes popracowac nad hamowaniem?? Moze bys wtedy innaczej na to spojrzal. Bo szlifowanie masz faktycznie opanowane po mistrzowsku. Widzialem w Sudetach. Przed czym sie wtedy ratowales??

Jery, dawaj, dawaj ulżyj sobie.... wyjebać się nie pierwszyzna, wyjebać się w najgłupszy ze sposobów... to zdarza się najczęściej. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to... że ja na twojej wypowiedzi nie tracę nic... a Ty wiele.

Przymykam już oko na fakt... że w tym tonie jest cała twoja wypowiedz - prywatnej wycieczki w chwili gdy zwolenników twej teorii jest tylu samo co przeciwników. A filmik z przyczepką... Jery, czytanie ze zrozumieniem. (chodziło tylko o pokazanie jakie konsekwencje nosi lot bezwładnego ciała)

Jery, jeśli zechcesz odpowiedzieć na tego posta, a nie zdołasz powstrzymać "wkurwu" to proszę przelej to wszystko na PW.
Temat mimo wszystko dość ważny i wartościowy... szkoda przysłonić go gnojem.

Z mojej strony Jery... powodzenia Ci życzę.

Nowe wcielenie CRFy - SPRZĘT DO TURYSTYKI :))))) Super Duke 990 "R"
CRF 450 "R" SM na prawdziwych a nie udawanych modach  44.68[kM] 71.14 [Nm] na kole... to są mody a nie dysze i filterek /
Yamaha XS 360 Cafe Racer 78 rok;) CR