hanskloss napisał/a:przytarte kły na trybach i zapewne wodzik który te tryby przesuwa, samo się nie polepszy, idzie zima czas garażowy
Właśnie głównie o to się rozchodzi że nie mam garażu moto stoi na parkingu a zimować będę w płatnym miejscu. Dlatego remont skrzyni to nie tylko cena części i tak np w HONDZIE powiedzieli że taka naprawa skrzyni to ok 1500-2000zł. Tu nasuwa się pytanie, biorąc pod uwagę bardzo duży koszt czy można jeździć z taką skrzynią w końcu to nie zdarza się często czasami raz dziennie a czasami raz na tydzień.
Ostatnio zacząłem się zastanawiać (co mało prawdopodobne), że to żeczywiście może być moja wiana a to dlatego że zacząłem inaczej zmieniać biegi. Wcześniej przy zmianie biegu gaz redukowałem do zera a od jakiegoś czasu tylko o ok 1/4 i zauważyłem że dźwignia zmiany biegów może być trochę za wysoko i nie do końca zapinam biegi. Biegi zmieniam ze sprzęgłem i w serwisie powiedzieli że może to być także wina sprzęgła i powinno zacząć się od niego, choć nie chce mi się w to wierzyć to nie wykluczam bo to na pewno tańsze.
Najlepsze MOTO to SUPERMOTO