Temat: Magneto w husce nie chce zejść ;/
Jest tam jakies zabezpieczenie na tym magnecie czy jak? bo jest tak dopier że już 3 dorabiane ściągacze sie zerwały ,a nie były z gówna. Jakaś rada?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Magneto w husce nie chce zejść ;/
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jest tam jakies zabezpieczenie na tym magnecie czy jak? bo jest tak dopier że już 3 dorabiane ściągacze sie zerwały ,a nie były z gówna. Jakaś rada?
zależy jak używasz ściągacza. jeśli tylko pokręcasz to żaden ściągacz nie wytrzyma. musisz założyć ściągacz wkręcać śrubę do maksymalnego napięcia ale tak żeby jej nie przeciągnąć. następnie musisz zaopatrzyć się w akcelerator kinetyczny słusznej wagi i zaj...ć w w śrubę od ściągacza koło powinno odskoczyć, a jak nie to masz problem.
Pozdrawiam
zadzwon do booster.com.pl porozmawiaj z Marcienm z serwisu, dorabiali klucz zeby sciagnac magneto z mojej huski, napewno ci pomoga
Akcelerator kinetyczny zwany inaczej młotkiem powinien być stosowany na założony i naprężony dosyć mocno ściągacz. Sam ściągałem niedawno magneto (zatarłem co nieco w silniku od jazdy na kole)
Załóż ściągacz, dobrze dokręć śrubę która wchodzi w wał korbowy, a następnie w tę samą śrubę dobrze przypierniczaj młotkiem. Mi zeszło po 15 minutach dopiero. Ale zeszło.
ma może ktoś z warszawy pożyczyc ściągacz do huski? na 1 dzień?
Dorobiony 4 ściągacz z jakiegoś "kosmicznego" metalu od brata i malina. Zeszło.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Magneto w husce nie chce zejść ;/
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 75 zapytań