Temat: Nity tarczy pływającej
Witam drodzy koledzy szukam zapinanych nitów do tarczy pływającej 320mm ale nigdzie nie mogę znaleźć, może ktoś da namiar na jakiś sklep? Z góry dzięki
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Archiwum - Giełda » Nity tarczy pływającej
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam drodzy koledzy szukam zapinanych nitów do tarczy pływającej 320mm ale nigdzie nie mogę znaleźć, może ktoś da namiar na jakiś sklep? Z góry dzięki
może chodzi ci o te tuleje co łączą ze sobą części tarczy pływającej? te na których pojawiają się luzy a mimo tego ich się nie wymienia? problem ze znalezieniem tych części może właśnie jest związany z tym że są one niewymienne.
są podobno "specjaliści" co poprawiają je na tokarce albo prasie ale zawsze jest ryzyko że pogną ci tarczę. poza tym luzy i tak się pojawią. szczególnie przy częstych stopalach.
aha rzeczywiscie chyba lepiej nazbieram te tysiac zlotych i kupie nowa bo przedni hamulec to przedni hamulec a nie chciał bym zeby mi sie koło zblokowało
delikatne luzy nie mają wpływu na hamowanie chyba że już masz takie luzy że mało si się tarcza nie rozleci. w każdym ścigu są luzy na tarczach hamulcowych u mnie w bladym na jednej tarczy jest większy luz niż na drugiej. nawet jak wymienię na nowe to i tak po 10-15 kkm pojawią się luzy a nie uśmiecha mi się wymieniać tarczy co sezon. jak masz ,luzy na obwodzie tarczy poniżej 2mm to śmiało możesz jeździć. zazwyczaj tarcze się rozbijają do około 1 mm i tak zostają do końca swojego żywota, a jak chcesz dojechać tarczę to kup twarde klocki hamulcowe wtedy tarcza się zużywa w takim samym tempie jak klocki ale za to jaka skuteczność hamowania
Ja w DRZ miałem luz na obwodzie ze 4 mm i dawało radę :) .
tarcze mam firmy ABM ale luzy sa katastroficzne ze podczas jazdy cała tak lata jak by sie kolki od łożyska wysypywały luz przod tył ma jakies 10mm
no to możesz zaryzykować rozbijanie nitów, w sumie to już nic nie tracisz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Archiwum - Giełda » Nity tarczy pływającej
Wygenerowano w 0.032 sekund, wykonano 77 zapytań